Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΙΓΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπανδρέου στο Reuters: "Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ"

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων του ΦΠΑ ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στο Reuters, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους για την ενίσχυση των εσόδων.


Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι " Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έγιναν βεβαίως πολλές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ σε κάποια καταναλωτικά αγαθά, αλλά αναζητούμε άλλους τρόπους εισροής εσόδων, αντί της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας."

Και συνέχισε τονίζοντας ότι: "Μπορούμε να πούμε ότι δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ και ότι αναζητούμε άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων."

Αναφερόμενος στον τραπεζικό κλάδο, ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά τον αναμενόμενο νέο κύκλο συγχωνεύσεων θα παραμείνει «μια ισχυρή κρατική τράπεζα και δυο με τρεις ιδιωτικές τράπεζες».

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στον κλάδο θα βελτιώνεται, καθώς η χώρα θα βγαίνει από την κρίση και ότι οι αγορές θα ανοίξουν για την Ελλάδα.

Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιστροφή της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για δανεισμό το συντομότερο δυνατόν, αλλά απέκλεισε έκδοση ομολόγων μέσα στο 2010.

«Θα το κάνουμε όταν θα είμαστε σίγουροι ότι οι αγορές θα ανταποκριθούν θετικά. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένη ημερομηνία», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου