Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ!

Στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                                                             
 
parisis_smile.jpgΤο χρίσμα δόθηκε αρκετά νωρίς στον πρ. βουλευτή Αλέξανδρο Παρίση ο οποίος στάθηκε μέχρι στιγμής τυχερός  για δυο λόγους :
1) αποχώρησε από την μάχη λόγω ασθένειες ο αντάρτης της ΝΔ Άγγελος Μοσχονάς και 2) κατάφερε να πασάρει στον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ, Σπύρο Σπύρου, την «πέτρα του σκανδάλου» , τον Σωτήρη Κουρή, ως Αντιπεριφερειάρχη.
 
 
 
 
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς
 
Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωτήρη Κουρή, έσκασε σαν βόμβα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά. Στο Kefalonia Press πήραμε μια γεύση αυτής της αντίδρασης με τα δεκάδες emails που κατέκλεισαν το γραμματοκιβώτιό μας στα οποία καταγραφόταν η αντίρρηση στην απόφαση, η πίκρα και η απόφαση να είναι τελικά αυτοί, οι ψηφοφόροι, που θα αποδώσουν δικαιοσύνη στις 7 Νοέμβρη.
 
kouris_antiperif_300.jpgΤο θέμα «Σωτήρης Κουρής» δεν αποκλείεται να δημιουργήσει πρόβλημα στον συνδυασμό του Αλέξανδρου  Παρίση, όσο αφορά εκείνη την ομάδα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που δεν λένε –τέσσερα χρόνια μετά – να καταπιούν την προδοσία και την στήριξη των Λευκαδίτη – Κουρή, στο Νομαρχιακό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2006.
 
Σε αυτές τις εκλογές ενδέχεται να γίνει η αποτίμηση της «ζημιάς» εκείνων των επιλογών και το αντίτιμο θα είναι βαρύ τόσο για τον Σωτήρη Κουρή, όσο και για τον Συνδυασμό του Αλέξανδρου Παρίση.




ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                                                                           
 
kotsilinis.jpgΤο χρίσμα δόθηκε στον Μάρκο Κοτσιλίνη, εν ενεργεία δήμαρχο Πυλαρέων, τραυματίζοντας βαριά το γόητρο του Δήμαρχου Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμιδού και διαλύοντας τα όνειρα της ομάδας της Νομαρχίας για «παντοκρατορία» στο νησί.
 
Μέχρι σήμερα (24/9)  ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ανακοινώσει κανένα υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του, πέρα από τα ονόματα που κατ΄ αποκλειστικότητα παρουσίασε το kefalonia press και δεν διαψεύστηκαν από κανέναν. (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !! Τα πρώτα ονόματα στο ψηφοδέλτιο του Μ. Κοτσιλίνη ΚΛΙΚ)
 
Όπως και να έχει πρόκειται για μια δύσκολη αναμέτρηση για τον Μάρκο, αφού αφενός η ομάδα της Νομαρχίας στράφηκε προς το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο παίρνοντας μαζί της και την Δήμαρχο Παλικής, Νόπη Αλεξανδροπούλου και αφετέρου ο Γ.Τσιλιμιδός διακήρυξε από την πρώτη ημέρα την αποστασιοποίησή του (;) ακολουθούμενος από ικανό αριθμό συνεργατών του. Πάντως οι φήμες

οργιάζουν για περίεργα αλληθωρίσματα προς την πλευρά Μιχαλάτου.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ του ΠΑΣΟΚ                                               
 
O επίσημος…
 
bariatos_sept_300.jpgΕπισήμως το ΠΑΣΟΚ έδωσε το χρίσμα στον Κεφαλλονίτη καθηγητή Πανεπιστημίου Ηλία Μπεριάτο, δια στόματος μάλιστα του ίδιου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Μπεριάτος  ουδέπεοτε στην πολιτική του σταδιοδρομία έχει εκλεγεί από τον λαό, ουδέποτε έχει προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία (υπήρξε διορισμένος Νομάρχης Κεφαλονιάς, διορισμένος ΓΓ Δασών , διορισμένος ΓΓ του ΥΠΕΧΩΔΕ και διορισμένος βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ).  Με τι φόντα θα διεκδικήσει την περιφέρεια άγνωστο. Όταν μάλιστα είναι και ο ίδιος σχεδόν παντελώς άγνωστος στα υπόλοιπα νησιά, στα οποία κάποιοι πιο παλιοί μονολογούν «τι μας λέει το όνομα; Τι μας λέει το όνομα» , αλλά αδύνατον να θυμηθούν.
 
Μέχρι σήμερα ο κ. Μπεριάτος δεν έχει ορίσει τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες , ούτε και τα υποψήφια μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
 
Για την Κεφαλονιά δημοσιεύσαμε ήδη τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει και τα οποία είναι σχεδόν όλοι οι εν ενεργεία Νομαρχιακοί Σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον Νομάρχη Διονύση Γεωργάτο. (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Το ψηφοδέλτιο του Ηλ. Μπεριάτου στην Κεφαλονιά κλικ)
 
Και πριν προλάβετε να πείτε « Ω! τι δυνατή ομάδα» θυμηθείτε ότι αυτή η ίδια ομάδα που διεκδικεί την περιφέρεια, πριν τέσσερα χρόνια στις Νομαρχιακές εκλογές του  2006,  πήγε πάτος και εκλέχτηκε στον δεύτερο γύρο με τους ψήφους του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας (Λευκαδίτης – Κουρής) και  με  «ολίγον» από Θόδωρο Γαλιατσάτο.  Εφέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Σωτήρης Κουρής είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ και ο Θόδωρος Γαλιατσάτος , υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ.  Θα φθάσουν τα κουκιά;   Τι ψήφους θα δώσει η ομάδα  της Νομαρχίας στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Μπεριάτου;;;
Μα δεν είναι μόνο η περιορισμένη δυναμική των ψήφων. Αναρωτιόμαστε ολοι στην Κεφαλονιά,  με τι ψυχή, με τι καρδιά θα στηρίξουν τον Ηλία Μπεριάτο αυτοί που πέρυσι τέτοια εποχή τον έλουζαν πατόκορφα και του διαμήνυαν «συμμαζέψουν». ("Συμμαζέψτε τον - ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ 2009" ΚΛΙΚ)
 
Το απρόσμενο  χρίσμα Κοτσιλίνη από την Ιπποκράτους , βρήκε την «ομάδα της Νομαρχίας» απροετοίμαστους και τώρα απλά ψάχνουν ένα πολιτικό απάγκιο για να εξασφαλιστούν.
…Και ο αντάρτης
 
kaloudis300.jpgΣτον χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικεί την Περιφέρεια μόνο ο κ. Μπεριάτος. Ο Γιώργος Καλούδης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αυτοανακηρύχθηκε υποψήφιος περιφερειάρχης, έστειλε την παραίτησή του στην Ιπποκράτους από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και τώρα περιοδεύει από νησί σε νησί προκειμένου να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, με αρκετές δυσκολίες είναι η αλήθεια..
 
Αλλά η σιωπή Φόρτε κάνει πολλούς να έχουν χάσει τον ύπνο τους.
 
 
 
 
Ο Μάκης Φόρτες φαίνεται ότι μετράει καλά τα δικά του δεδομένα και παράλληλα ανιχνεύει την δυναμική του Γιώργου Καλούδη. Δυο αντάρτες και μάλιστα από τον ίδιο χώρο (το ΠΑΣΟΚ) στην ίδια περιφέρεια είναι μεγάλη πολυτέλεια. fortes200.jpgΌμως μια συσπείρωση δυνάμεων Φόρτε – Καλούδη μπορεί να τους οδηγήσει σε ποσοστά πάνω από αυτά του Ηλία Μπεριάτου και σίγουρα πάνω από του Σπύρου Σπύρου, ιδιαίτερα αν η κίνηση γίνει με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο αφού είναι γνωστή σε όλους η διείσδυσή του στον χώρο της Ν.Δ. αλλά και η αποδοχή του σε Ζάκυνθο και Λευκάδα. Άλλωστε η αναφορά του Γ. Καλούδη, όπως φάνηκε και από τα πρώτα ονόματα που δημοσιοποίησε, γίνεται μόνο στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στις παρυφές του. Είμαστε σε αναμονή αν μπορεί να ευδοκιμήσει μια τέτοια προσπάθεια συσπείρωσης των δυνάμεων των δυο ανδρών, αν βέβαια είναι στις σκέψεις των δυο «ανταρτών» κάτι τέτοιο. 

ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΕΣΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΦΙΣΒΙΤΗΤΑ, ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου