Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Η ίδρυση αυτοδιοικητικής περιφερειακής παράταξης με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά (ΑΝ.Α.Σ.Α.) είναι πλέον γεγονός!
Η ΑΝ.Α.Σ.Α. δημιουργήθηκε από πολιτικά, αυτοδιοικητικά και κινηματικά στελέχη της Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης, Παξών και Μεγανησίου.
Στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης που δόθηκε στην δημοσιότητα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Ο 'Καλλικράτης' χρειάζεται επειγόντως... μεταρρύθμιση ώστε να μετατραπεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε δημοκρατικό φιλολαϊκό θεσμό με καθιέρωση της απλής αναλογικής, με μετατροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου από απλό θεατή σε κυρίαρχο όργανο άσκησης περιφερειακής πολιτικής, με τον πολίτη των Ιονίων Νησιών στο κέντρο της προσοχής του. Με ουσιαστική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην Αυτοδιοίκηση με εξασφαλισμένους πόρους μέσω μιας προοδευτικής και δίκαιης φορολογικής μεταρρύθμισης.
-Η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο για την άμεση απομάκρυνση του μηχανισμού της «τρόικας» (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ) από την Ελλάδα και όχι όχημα για υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών του.
-Είναι επιτακτική η ανάγκη για την υλοποίηση μιας σύγχρονης δυναμικής νησιωτικής πολιτικής στα Ιόνια Νησιά, ώστε να πάψουν να αποτελούν απλώς μια ιστορική και γεωγραφική ενότητα και να αποκτήσουν πλέον συνεκτικά περιφερειακά στοιχεία".
Την ΑΝ.Α.Σ.Α. στηρίζουν με αποφάσεις τους οι Περιφερειακές Επιτροπές Ιονίων του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και ανένταχτοι ενεργοί πολίτες. Η στήριξη και η συνεργασία των συγκεκριμένων δυνάμεων, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην περιοχή και ήδη την παράταξη πλαισιώνουν στελέχη του σοσιαλιστικού χώρου, καθώς και ανένταχτοι πολίτες που αποστασιοποιούνται από τις πολιτικές των κομμάτων εξουσίας.
Επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ένας κατεξοχήν άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, εκλεγόμενος συνεχώς από το 1982 ώς σήμερα στην δημοτική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και νυν αντινομάρχης Κεφαλληνίας-Ιθάκης. Επίσης ο Θ. Γαλιατσάτος είναι στέλεχος του ΣΥΝ και μέλος της γραμματείας του τμήματος Αυτοδιοίκησης.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α. καλεί όποιον και όποια συμφωνεί στο σύνολο ή και εν μέρει με τις θέσεις και τις αρχές της, να προσθέσει κι άλλες προτεραιότητες στο διακηρυκτικό της κείμενο και να συμπορευτεί μαζί της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Το κάλεσμα απευθύνεται τόσο σε πρόσωπα όσο και σε κάθε είδους συλλογικότητες των Ιονίων Νησιών, που θεωρούν ότι μπορούν να αγωνιστούν για κοινά οράματα με την ΑΝ.Α.Σ.Α.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α. και ο υπ. περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος έχουν ξεκινήσει περιοδείες στα νησιά του Ιονίου και συζητούν με τους πολίτες για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων. Την προσεχή Τετάρτη 22.9.10, ο Θ. Γαλιατσάτος θα περιοδεύσει στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στη Λευκάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου