Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΜΑΡΚΟΥ

"Σαν Δημοτική παράταξη δεν αποκλείομε τη συνεργασία με άλλες παρατάξεις"
Τις τελευταίες μέρες αναγράφεται στον τύπο της Κεφαλονιάς περί συνεργασίας της δημοτικής παράταξής μας με την παράταξη του συμπολίτη μας Μάρκου Κοτσιλίνη και ακόμη ότι ο κ. Γαβριήλ Μανωλάτος θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Μάρκου. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας υπεύθυνα για τα εξής: Πράγματι έγινε συνάντηση Μανωλάτου Κοτσιλίνη στη Σάμη. Συζητήθηκαν θέματα προεκλογικής εκστρατείας. Στη συζήτηση διαπιστώθηκε επίσης ταυτότητα απόψεων και θέσεων σε πολλά θέματα που αφορούν στις ανάγκες της Κεφαλονιάς. Συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση για να καταγραφούν τα σημεία σύγκλησης των δύο παρατάξεων σε σχέση με τις ανάγκες της Κεφαλονιάς και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για την ανάπτυξη και την ανάδειξη του Τόπου μας. Σαν Δημοτική παράταξη δεν αποκλείομε τη συνεργασία με άλλες παρατάξεις. Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας και τον Τόπο μας και όχι να κατακτήσουμε τη Δημαρχία. Το κάλεσμά μας απευθύνεται προς όλους. Η Δημοτική Παράταξή μας συνεχίζει με επιτυχία την πορεία προς την 7η Νοέμβρη. Θα ενημερώσουμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που μας έγραψαν και μας ρωτούσαν σχετικά, για τα αποτελέσματα των συνομιλιών μας. 

Εκ του Γραφείου Τύπου
16-09-2010




"Ο Κοτσιλίνης έχει όρεξη για δουλειά και όλοι αναγνωρίζουν
το έργο που έχει κάνει στο δήμο Πυλαρέων"
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, Δημήτρης Σπανός, μίλησε τηλεφωνικά το πρωί της Τετάρτης (15/09) στον ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή «Ενημέρωση στο Τετράγωνο», με τη Μέμη Ελευθεράτου και το Φώτη Τσιλιμιδό.
Ο κ. Σπανός μίλησε για την εκλογή του νέου γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Μιχάλη Καρχιμάκη, χαρακτηρίζοντας τη ως «πάρα πολύ σωστή». Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Καρχιμάκης «έχει αναδείξει πάρα πολλά θέματα στο παρελθόν, ασκώντας έντονη αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», πρόκειται για έναν «χαρακτήρα οργανωτικό» και με τον οποίο θα έχει «άμεση επαφή με το κόμμα και μια άριστη συνεργασία». Μια πρώτη επαφή για συζήτηση όπως μας είπε θα έχουν την Παρασκευή (17/09) ή το Σάββατο (18/09), στο σχετικό κάλεσμα που θα κάνει σε όλους τους Γραμματείς των Ν.Ε. ανά τη χώρα.

Σε σχετική ερώτηση, για το αν η εκλογή του κ. Καρχιμάκη ήταν αναμενόμενη ή όχι, όπως έγινε στην εκλογή του πρώην γραμματέα του Κινήματος, Σωκράτη  Ξυνίδη, όπου ο κ. Παπανδρέου είχε… αιφνιδιάσει, ο κ. Σπανός τόνισε πως η επιλογή αυτή του Πρωθυπουργού ήταν αναμενόμενη. Έπειτα, μιλώντας σχετικά για το χαρακτήρα δημοψηφίσματος που έδωσε πρόσφατα στον «Καλλικράτη» ο Πρωθυπουργός, ο Γραμματέας της Ν.Ε. τόνισε ότι «όπως όλοι γνωρίζουμε, και κατ’ επανάληψη έχω πει, αποτελεί μια ήπια μορφή επανάστασης για την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς».

Στη συνέχεια μίλησε για τον «Καλλικράτη» στην Κεφαλονιά και το γεγονός ότι «από επτά οι δήμοι έγιναν ένας. Αυτό συνεπάγεται αυτόματα ότι θα έχουμε μεγάλη μείωση των εξόδων των δήμων, οι οποίοι είναι  σε μεγάλο βαθμό χρεωμένοι οπότε θα γίνει ένα νοικοκύρεμα της αυτοδιοίκηση και θα εξοικονομηθούν πόροι». Επίσης, μίλησε και για το γεγονός ότι πολλοί κατηγορούν πως η νέα τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι απρόσωπη, πράγμα για το οποίο είναι αμφίβολος, διότι θα υπάρχουν κατά τόπους Τοπικά Συμβούλια που θα είναι πολύ κοντά στον πολίτη, με αυξημένες αρμοδιότητες και διαχείριση κονδυλιών.

Πέραν όμως από αυτό, είναι και θέμα εκπροσώπων, όπως είπε, διότι πρέπει ο νέος δήμαρχος που θα εκλεγεί να είναι πρόσωπο ικανό να «μαζέψει τα οικονομικά των δήμων» και να κάνει σωστή διαχείριση των κονδυλίων. Και όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπάρχουν δυνατότητες γιατί το Κόμμα έχει καταξιωμένα μέλη όπως το Μάρκο Κοτσιλίνη, ο οποίος «έχει όρεξη για δουλειά και όλοι αναγνωρίζουν το έργο που έχει κάνει στο δήμο Πυλαρέων».

Τέλος, σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., το «μνημόνιο» και την αντιπολίτευση, απάντησε ότι «περιμένουμε την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου το οποίο θα είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης και το οποίο θα περιλαμβάνει άτομα αξιόλογα από όλες τις τάξεις». Όσον αφορά τη φημολογία περί φθοράς, την οποία ενδεχομένως να καρπωθεί η ΝΔ, ο κ. Σπανός πως «δεν μένει παρά να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν για να δούμε πως καταλήξαμε να πάμε στο μνημόνιο».

Επιμέλεια: Μέμη Ελευθεράτου
ionionsportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου