Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα στα κερκυραϊκά ΜΜΕ κατά την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΑΝ.Α.Σ.Α του Θ. Γαλιατσάτου




Η διοικητική αποκέντρωση της χώρας και η περιφερειακή ανάπτυξη υπήρξε ένα όραμα πολλών τις τελευταίες δεκαετίες.
Το όραμα αυτό ξεφτιλίστηκε στο βωμό του Συμφώνου Σταθερότητας.
Η περιφερειακή ανάπτυξη, η ενδυνάμωση της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, η Διοικητική Αποκέντρωση είναι το έργο που θα έπρεπε να έχει μελετηθεί και σχεδιασθεί προσεκτικότερα από οτιδήποτε άλλο και φυσικά χρηματοδοτηθεί με όλους τους αναγκαίους πόρους.
Αντί λοιπόν να διατεθούν πόροι προς αυτήν την κατεύθυνση (της Διοικητικής Αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης), ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στήθηκε άρον άρον με μοναδικούς σκοπούς, την μείωση των δαπανών των ΟΤΑ σε βάρος των δημοτών και την μετατροπή των αιρετών, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, σε φοροεισπράκτορες.
Εμείς διαφωνώντας από την πρώτη στιγμή, χαρακτηρίσαμε το, τότε,  προσχέδιο νόμου ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨, ύπουλο, υποκριτικό και καταστροφικό για την τοπική αυτοδιοίκηση, που ήταν μέχρι σήμερα η εγγύτερη εξουσία στον πολίτη.
Έτσι σήμερα δεν είμαστε εμείς αυτοί που οφείλουν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να είσαι υπέρ του ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨ και πολέμιος του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ή γιατί πρέπει υποχρεωτικά η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος , η Λευκάδα να αποτελούν ένα δήμο, με άμεση, απότοκη συνέπεια δεκάδες χωριά των νησιών μας να έχουν αρχίσει, ήδη, να μαραζώνουν.
Δεν είμαστε εμείς αυτοί που σήμερα στρεφόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση και το Αθηνοκεντρικό κράτος, αλλά πριν λίγες βδομάδες δεν είπαμε λέξη για την, ουσιαστική, κατάργηση του ΘΗΣΕΑ που αποστερεί  από δεκάδες έργα ανάπτυξης κάθε γωνιά των νησιών μας.
Και φυσικά για όλους αυτούς τους λόγους, δεν είμαστε εμείς αυτοί που στις επόμενες εκλογές θα ¨διαγκωνιζόμαστε¨ για μια θέση στις βουλευτικές λίστες του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα το καταγγέλλουμε.
Η κοινωνία των νησιών μας αντιλαμβάνεται ότι οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη ΔΕΝ είναι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. ΔΕΝ είναι μια ακόμα ευκαιρία για αναδιανομή ρόλων, θέσεων και αξιωμάτων στον ίδιο, ξεπερασμένο από τους πολίτες, κομματικό μηχανισμό.
Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη δεν είναι το μέσο απόκτησης προβαδίσματος, έναντι των εσωκομματικών αντιπάλων, ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών.
Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοέμβρη είναι πολύ πιο σημαντική. ‘Όπως, εξίσου, σημαντική είναι η πορεία μέχρι τις εκλογές αυτές, αλλά και η ενδυνάμωση της αντίδρασης στα όσα σχεδιάστηκαν και σχεδιάζονται μετά τις εκλογές.
Αν το ζητούμενο είναι η αντιπαράθεση με τον ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨ του μνημονίου και η ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας μέσα από θέσεις και προτάσεις ρεαλιστικές, τότε το μόνο που μπορούμε να δημιουργήσουμε είναι έναν ¨τόπο¨ συνεργασίας αρχών πολιτών που προέρχονται ή είναι σε διάφορους πολιτικούς ή κοινωνικούς χώρους.
Η συνεργασία αρχών των πολιτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση και ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων αλλά και ανάπτυξης των νησιών μας.
Έτσι σήμερα στην ΑΝ.Α.Σ.Α. ¨βρισκόμαστε¨ μαζί με τους οικολόγους πράσινους, που το έργο και η ευαισθησία τους είναι γνωστά σε όλους, τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πολίτες από όλα τα νησιά του Ιονίου, προσπαθώντας να αναδείξουμε αξίες, θέσεις και απόψεις, χωρίς την προσδοκία αξιωμάτων.
Οφείλω να δηλώσω ότι σέβομαι και εκτιμώ όλους τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες  Κεφαλληνίας. Αυτό δεν είναι μια τυπική τοποθέτηση, αλλά κάτι που πραγματικά αισθάνομαι. Γνωρίζω και τους τέσσερις, κάποιους από αυτούς από τα μαθητικά μου χρόνια, και έχω διδαχθεί κάτι από όλους. Είναι όλοι τους αξιόλογοι με ήθος, μεγάλη πείρα και προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεφαλονιάς, (ο καθένας από την θέση που υπηρέτησε την Τ.Α.). Τυχόν προσπάθεια προσωπικής μείωσης ή απαξίωσής τους, με την προσδοκία εκλογικού οφέλους, με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο και η υποψηφιότητά μου ως αντιπεριφερειάρχη δεν πρέπει να εκληφθεί από κανέναν ως προσωπική μου αντιπαράθεση με κάποιον από αυτούς. Εύχομαι και στους τέσσερις καλή δύναμη και ευελπιστώ σε μια γόνιμη αντιπαράθεση προς όφελος της Κεφαλονιάς.
Αισθάνομαι όμορφα που είμαι μέλος της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών, που συμμετέχω σε ένα πραγματικά Ανεξάρτητο Αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, όπως έκανα πάντα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Έχουμε μέρες μπροστά μας να παρουσιάσουμε, συζητήσουμε, και αναλύσουμε τις θέσεις και τις αρχές μας με βάση τις οποίες, και μόνο, διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών του Ιονίου.
Ευχαριστώ όλους σας για την φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου