Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Νέος, ωραίος ,και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Είναι 22 χρονών. Γέννημα θρέμμα Ληξιουριώτης . Το Ληξούρι είναι η πόλη του. Την ξέρει σαν την παλάμη του, μια πόλη που ακόμα δεν έχει αποχωρηστεί , ούτε και που το σκέφτεται..  Φοιτητής σήμερα  στα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Τμήμα Διοίκησης  Επιχειρήσεων.
Είναι από τους νεώτερους σε ηλικία υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Σε μια ηλικία που απαξιώνει τους πολιτικούς και έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική.
Είναι ο Παναγιώτης Σταματελάτος, εργαζόμενος φοιτητής και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου Μιχαλάτου «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά».. 

Παναγιώτη, ποιοι είναι οι λόγοι που αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική σε μια εποχή μάλιστα που οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς;
Ζούμε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας για το μέλλον μας.  Αυτή η κατάσταση  δυστυχώς θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο τη νέα γένια , τη γενιά μου. Γι αυτό το λόγο πιστεύω ότι  εμείς οι νέοι  οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε  με τα κοινά . Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε  τα προβλήματα του παρόντος και αυτά που έρχονται στο πολύ κοντινό μέλλον..  
Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να ακολουθήσεις έναν  ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο  και όχι ένα κομματικό ψηφοδέλτιο ;
Ο κ. Μιχαλάτος είναι ήδη ένας επιτυχημένος δήμαρχος Λειβαθούς και ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Γιατί λοιπόν να μην γίνει και επιτυχημένος δήμαρχος Κεφαλονιάς;
Ο κ. Μιχαλάτος είναι και ο πιο νέος στην ηλικία υποψήφιος  Δήμαρχος Κεφαλονιάς. Σαν άνθρωπος και χαρακτήρας είναι πιο κοντά στην γενιά μας, έχουμε κοινή γλώσσα επικοινωνίας και  προπάντων αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα και τις ανάγκες των νέων ανθρώπων. Και γνωρίζετε πως η ηλικιακή διαφορά μεταξύ υποψηφίων και ψηφοφόρων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα επικοινωνίας. Τέτοια προβλήματα δεν έχουμε με τον κ. Μιχαλάτο.
Δεν θα συμμετείχα σε κομματικό ψηφοδέλτιο.. Εμείς στην οικογένειά μου ποτέ δεν ζητήσαμε τίποτε από τα κόμματα. Ποτέ οι γονείς μου δεν μας επηρέασαν για ένα ή για άλλο κόμμα.  Ποτέ δεν αναζήτησα εργασία ή κάποια χάρη από κάποιο κόμμα.  Δεν είναι το πρότυπό μου τα κόμματα..
Τι σου είπαν οι συμφοιτητές σου όταν ανακοίνωσες την υποψηφιότητά σου;
Εντάξει. Πολύ θετικά. Πίσω από τη δική μου υποψηφιότητα βρήκαν ένα πρόσωπο δικό τους και ίσως το πιο κοντινό τους σε ηλικία. Ετσι η δημοτική «εξουσία» ,τους έγινε πιο οικεία, πιο κοντινή.. Μπορούν να παίξουν μπάλα μαζί της (γελάει) που λέει ο λόγος..
mixalatos_logo_300.jpgΟι γονείς σου πως αντέδρασαν που βγήκες μικρός – μικρός στην πολιτική;
Οι γονείς μου έμαθαν την υποψηφιότητά μου de facto.Δεν τους συμβουλεύτηκα. Ωστόσο αποδέχτηκαν την πρωτοβουλία μου με ευχαρίστηση. Ικανοποιήθηκαν που αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στα κοινά και να βοηθήσω τον τόπο μου. Εξάλλου έχουν την γνώμη ότι μόνος μου πρέπει να αποφασίζω, να δοκιμάζω, χωρίς να χειραγωγούμαι ή να κατευθύνομαι από άλλους.
Σε ποια εκλογική περιφέρεια είσαι υποψήφιος Παναγιώτη;
Στην  Παλική . Ληξούρι και πέριξ,…
Τι έχεις να πεις στους νέους της ηλικίας σου για να σε ψηφίσουν;
Δεν σκοπεύω να κάνω μια «παραδοσιακή προεκλογική εκστρατεία». Ωστόσο το μόνο για το οποίο μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα διαθέσω τις ικανότητες και τις δυνάμεις μου για να βοηθήσω στην λύση των προβλημάτων των νέων.  Η νέα γενιά, η γενιά μου, αντιμετωπίζει και τα περισσότερα και τα πιο οξυμένα προβλήματα από όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες.
Έχεις σελίδα στο facebook ; Θα χρησιμοποιήσεις τον τοίχο σου για την προεκλογική σου εκστρατεία;
Ναι, έχω σελίδα στο facebook.. οι φίλοι μου ανέλαβαν να με προωθήσουν, (γελάει) εγώ δεν έχω και πολύ χρόνο : πανεπιστήμιο, δουλειά..  
Πως ονειρεύεσαι τη ζωή σου τα επόμενα χρόνια Παναγιώτη;
Να είμαι Δημοτικός Σύμβουλος!! (γελάει)
Α! κάνω πολλά όνειρα..  πλάθω πολλά όνειρα. Η σκληρή όμως πραγματικότητα με απογοητεύει  . Φοβάμαι πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Το πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο θεωρώ και το βασικότερο από όλα, είναι απειλή για μένα και για όλους τους νέους. Το μεγαλύτερο όραμα του σύγχρονου νέου πιστεύω ότι είναι η απασχόληση και η αισιόδοξία για το μέλλον.  Αυτό τουλάχιστον είναι το δικό μου όραμα..  
αντιγραφή  από το kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου