Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

AΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ : Σωτήρης Βλάχος, υποψήφιος Περιφερειαρχης

vlahos_300.jpg
 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
 
Δ  Ι  Α  Κ  Η  Ρ  Υ  Ξ  Η
 
Συνδυασμού
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
 
Οι πρώτες εκλογές για  αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με οξυμμένα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του τόπου.
Η απάντηση, στην οικονομική κρίση της χώρας μας, στο μνημόνιο, στα άδικα και σκληρά κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού λαού, στην διαπλοκή τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την κρατική εξουσία, πρέπει να είναι η δυνατότητα των αυτοδιοικητικών δυνάμεων να αρθρώσουν έναν εναλλακτικό πολιτικό λόγο ελπίδας για την Περιφέρειά μας και όχι η συνέχιση της στείρας αντιπαράθεσης των κεντρικών πολιτικών δυνάμεων. Η Ελλάδα, ακόμη σήμερα, με επιλογή όλων των κυβερνήσεων, είναι το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ευρώπη.
Ο κεντρικός μας στόχος σε αυτές τις εκλογές είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της περιφερειακής συγκρότησης του κράτους, με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες, αντισταθμίζοντας την ατολμία της ατελούς μεταρρύθμισης του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που σε μεγάλο βαθμό αναπαράγει το δικομματικό σύστημα του κεντρικού κράτους σε περιφερειακό επίπεδο.
 Θα είναι λάθος οι εκλογές αυτές αντί για την επιλογή ικανών και έντιμών ανθρώπων που θα αγωνιστούν για αειφόρο ανάπτυξη, αποκεντρωμένη δημοκρατία και ισχυρή αυτοδιοίκηση να περιορίζονται μόνο σε δημοψήφισμα κατά του μνημονίου.
Προϋπόθεση είναι η ανάδειξη περιφερειακής διοίκησης που θα διαχειριστεί με  πλήρη και απόλυτη διαφάνεια  και δημόσιο έλεγχο τις περιφερειακές  υποθέσεις και τα οικονομικά, και δεν θα υπακούει ασυζητητί στις εντολές της κεντρικής εξουσίας. Και αυτό έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στις συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης.
Επιδιώκουμε η πρώτη αιρετή περιφερειακή αρχή των Ιονίων , να αγωνίζεται για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, να προωθεί την ανάπτυξη και την αποκέντρωση, να ανατρέψει το υπάρχον στρεβλό, συγκεντρωτικό και πελατειακό σύστημα και να δώσει λύσεις στα διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα της κοινωνίας.
Θέλουμε μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση με σαφή και δυναμικό προγραμματικό ρόλο για την ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, που να σχεδιάζει και να υλοποιεί τον μετασχηματισμό της οικονομίας των νησιών με βιώσιμες επενδύσεις, πράσινη ανάπτυξη και προστασία του δημοσίου χώρου.
Προωθούμε στα νησιά μας πολιτικές που θα αναδεικνύουν την κοινή πολιτιστική και πολιτισμική τους ταυτότητα και θα προάγουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία σε όλες τις μορφές τέχνης
Η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών ήταν όλα αυτά τα χρόνια η πιο αδικημένη Περιφέρεια , καμία κυβέρνηση τα 25 χρόνια της ζωής της δεν προσπάθησε να ενισχύσει την συνοχή της, ούτε να τις αποδώσει τους αυξημένους πόρους που δικαιούται για να ισορροπήσουν τις δυσκολίες της νησιωτικότητας .
 
Θα παλέψουμε, ώστε η Περιφέρειά μας να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει στα πλαίσια μιας ισόρροπης ανάπτυξης των περιφερειών της χώρας μας. Θα απαιτήσουμε να ασκηθούν πολιτικές που θα αναδείξουν τη νησιωτικότητα των Ιονίων στα πλαίσια των περιφερειών της Ευρώπης.
 
Για να πάρει η Περιφέρεια μας την θέση που δικαιούται και αξίζει στην Ελλάδα, στην Μεσόγειο, και στην Ευρώπη εμείς, της «Αριστερής κίνησης Ιονίου» θα δώσουμε την μάχη για την εκλογή στην Περιφέρεια με τους ακόλουθους στρατηγικούς στόχους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
 
¨ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ¨
 
 
ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 
1. Γιατί ακόμη ένα ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια ?
     Εμείς η Ανανεωτική αριστερά είχαμε σαν βασικό στόχο την θεσμοθέτηση της  αιρετής Περιφέρειας από το 1987 που ιδρύθηκαν οι κρατικές Περιφέρειες.
Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση είναι άτολμη και λειψή και κύρια απόδειξη είναι η δημιουργία των κρατικών Γενικών διευθύνσεων ώστε ακόμη μια φορά να μην περιοριστεί το κεντρικό κράτος στον επιτελικό του ρόλο.
Γι αυτό δεν μπορούμε όσο και αν θέλουμε  να έχουμε εμπιστοσύνη στα ψηφοδέλτια που προέρχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα ή στελέχη τους, γιατί η μεν Ν.Δ. δεν έχει κάνει τίποτε σαν κυβέρνηση για την αποκέντρωση , το δε ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε 23 χρόνια για να προχωρήσει σ αυτή την λειψή και άτολμη μεταρρύθμιση.
 
Στόχος μας είναι να υπάρχει στην περιφέρεια μια φωνή που θα μπορεί να παλεύει για την ολοκλήρωση της αποκέντρωσης πέρα από όποιες πιέσεις θα ασκούν στους δικούς τους τα δύο μεγάλα κόμματα για διατήρηση το σημερινού πελατειακού συστήματος.
 
Στην σημερινή εκρηκτική οικονομική συγκυρία , με την κρίση, και τις προτεινόμενες λύσεις (μνημόνιο) που προσπαθούν να περάσουν όλο το βάρος της εξόδου από την κρίση στον λαό χρειάζεται μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα έχει σαν στόχο την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο ,
Θα παλεύει ενάντια στο μνημόνιο αλλά κύριος στόχος της θα είναι να μπορέσει να αναπτύξει τον τόπο, και παράλληλα να δημιουργήσει σαν πρώτη επιλογή της κοινωνικές υποδομές που θα συμπαρασταθούν στα πιο αδύνατα στρώματα της κοινωνίας για να επιβιώσουν από την οικονομική λαίλαπα.
 
Πρώτος στόχος μας πάνω ακόμη και από την δημιουργία των τεχνικών υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος  θα είναι η κοινωνική συνοχή μέσα από την  βοήθεια στους υπερήλικες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους αποκλεισμένους με κάθε τρόπο από την κοινωνία.
Σ αυτό τον στόχο θα επικεντρώσουμε όσους πόρους μπορούμε αλλά παράλληλα θα ζητήσουμε και την εθελοντική προσφορά των μελών της κοινωνίας μας που βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, εξηγώντας τους ότι η κοινωνική συνοχή είναι μακροπρόθεσμα και δικό τους συμφέρον.
Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως για να επιβιώσουμε σαν κοινωνία αυτή την περίοδο πρέπει να αναβιώσει το πνεύμα αλληλεγγύης που ο Ελληνικός λαός έδειξε σε άλλες δύσκολες περιόδους της ιστορίας του.’
 
Δεύτερος στόχος μας είναι η ανάπτυξη . Αλλά ανάπτυξη που θα διασφαλίζει το βασικό αναπτυξιακό πόρο των νησιών μας που είναι το περιβάλλον, τόσο το φυσικό όσο και το ανθρωπογενές (αρχιτεκτονικό, πολιτιστικό)  .
 
Ανάπτυξη όχι πάνω στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που στηρίζουν οι περισσότεροι συνδυασμοί, δηλαδή όποιος έχει έτοιμη μελέτη παίρνει χρήματα για το έργο άσχετα αν αυτό εξυπηρετεί την συνολική ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Εμείς σαν πρώτο έργο θα έχουμε την καταγραφή της κατάστασης των υποδομών ανά τομέα σε κάθε νησί ώστε η κατανομή των πόρων ανά κατηγορία να οδηγεί στην εξίσωση των υποδομών σε όλα τα νησιά μας.
Πράγμα που δεν έκανε κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα στα 23 χρόνια ζωής της Περιφέρειας χωρίς κανένα από τα τοπικά στελέχη τους να διαμαρτυρηθεί.
 
Στόχος μας στην ανάπτυξη είναι η αειφορία και αυτήν θα την επιτύχουμε αν σχεδιάσουμε μια βαθμιαία μετάβαση από τον μαζικό φτηνό τουρισμό του ολ ινκλουσιβ  στην σύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή τοπικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης, στον τουρισμό του πολιτισμού και των σπόρ.
 
Επίσης βασικός μας στόχος είναι η διατήρηση της περιφέρειας Ιόνιων Νησιών και μετά το 2014 .
Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε καλύτερα από στελέχη των δυο κομμάτων που ενδεχόμενα σχεδιάζουν της διάλυση της.
Γι αυτό όμως πρέπει να επιτύχουμε την εσωτερική συνοχή της Περιφέρειας με εξάλειψη των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, και οργάνωση της περιφέρειας με χρήση των νέων τεχνολογιών ώστε να μην χρειάζεται κανένας πολίτης να μετακινηθεί από τον τόπο του για να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα η υπόθεση. Λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό, καθως και το όραμα μας για τα νησιά μας θα δείτε στο πρόγραμμα μας που θα κυκλοφορήσει σε μια εβδομάδα
 
Στην Διακήρυξη μας που είναι στην διάθεση σας περα από αυτά που σας ανάφερα θα δείτε ότι για εμάς η πλήρης  διαφάνεια στην διαχείριση των πόρων είναι ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής αν όχι η ίδια η πολιτική.
Η συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία ληψης των αποφάσεων είναι απεραίτητη για να επιτύχει όποιος αναπτυξιακός σχεδιασμός.
 
Η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών ήταν όλα αυτά τα χρόνια η πιο αδικημένη Περιφέρεια , καμία κυβέρνηση τα 25 χρόνια της ζωής της δεν προσπάθησε να ενισχύσει την συνοχή της, ούτε να τις αποδώσει τους αυξημένους πόρους που δικαιούται για να ισορροπήσουν τις δυσκολίες της νησιωτικότητας .
 
Θα παλέψουμε, ώστε η Περιφέρειά μας να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει στα πλαίσια μιας ισόρροπης ανάπτυξης των περιφερειών της χώρας μας. Θα απαιτήσουμε να ασκηθούν πολιτικές που θα αναδείξουν τη νησιωτικότητα των Ιονίων στα πλαίσια των περιφερειών της Ευρώπης.
 
Θα αγωνιστούμε για την αλλαγή του Νόμου ώστε να εκπροσωπηθούν σε αυτό οι Παξοί και το Μεγανήσι.
Την Ανάδειξη της κομβικής θέσης των νησιών μας στην Μεσόγειο με εκμετάλλευση των κοινοτικών προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας για να ξαναγίνει η Περιφέρεια μας   σταυροδρόμι της Μεσογείου.
           Την Εξασφάλιση αυξημένων Εθνικών πόρων και Ευρωπαϊκών κονδυλίων που δικαιούμαστε  λόγω της νησιωτικότητας.
 
Για να πάρει η Περιφέρεια μας την θέση που δικαιούται και αξίζει στην Ελλάδα, στην Μεσόγειο, και στην Ευρώπη εμείς, της «Αριστερής κίνησης Ιονίου» θα δώσουμε την μάχη για την εκλογή στην Περιφέρεια με τους ακόλουθους στρατηγικούς στόχους.
 
Το ψηφοδέλτιο μας  αποτελείται από ανθρώπους που δεν εχουν δεσμούς με τα δυο κόμματα εξουσίας που μας έφεραν στην σημερινη κατάσταση, και ένα αντάρτικο ψηφοδέλτιο – ιδαίτερα όταν είναι αποτέλεσμα του ότι δεν πήραμε το χρίσμα του κόμματος-  δεν αποτελεί αρκετη αφεση αμαρτιών για την υποταγη επι τόσα χρόνια στιες κομματκές επιταγές που ενδεχόμενα θα ξαναγίνουν ισχυρές μετα τις εκλογές.
 
Με επικεφαλης ανθρωπο που γνωρίζει την Περιφέρεια καλύτερα ισως από τον καθενα εχοντας εργαστει επαγγελματικα σ αυτην για 8 χρόνια, και με εμπειρία τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση , περιλαμβάνει ατομα που συνδυάζουν την εμπειρία σε διάφορους τομείς με ατομα που δεν έχουν ασχοληθει με τα κοινα και φέρνουν το νέο πνευμα και νεες ιδέες.
 
Καλούμε, όλους όσοι πιστεύουν πως τα Ιόνια νησιά αξίζουν και μπορούν να έχουν καλύτερη μοίρα, σε κοινό αγώνα, για να εξαλείψουμε τα μειονεκτήματα και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα τους. Να οικοδομήσουμε με συμμετοχή και δημοκρατία μια προοδευτική Περιφέρεια αντάξια των σύγχρονων απαιτήσεων των πολιτών της.
 
Όλοι μαζί μπορούμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου