Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η Ομιλία υπ. Δήμαρχου Νίκου Γκισγκίνη στο χωριό μας !

Με  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η ομιλία  της ΛΑΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στο κοινοτικό κατάστημα Πόρου ,όπου ο υποψήφιος δήμαρχος  μίλησε για της θέσεις της παράταξής του!!!!μετά το τέλος της ομιλίας  ακολούθησε   συζήτηση με τους παρευρισκόμενους!!!
Κάποια στιγμή κλιμάκιο της  παρ'αταξης   θα επισκεφτεί τα καταστήματα του Πόρου!!!

gisginis_sygentrosi_300.jpg
 
 
  Η  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΕΙΝΑΙ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
 
Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε σε χαιρετίζουμε για την  παρουσία σου στην σημερινή συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες αγωνιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Μεταφέρουμε το κλίμα αισιοδοξίας που έρχεται από όλα τα σημεία τις Κεφαλονιάς και που μας κάνει να πιστεύουμε ότι χωρίς εφησυχασμό και με ένταση της δουλειάς σε αυτές τις 3 εβδομάδες που έμειναν θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Συναντιόμαστε στη Λαϊκή Συσπείρωση άνθρωποι που δεν σας είμαστε άγνωστοι. Έχουμε βρεθεί μαζί στους συνδυασμούς της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και των Δημοτικών Αγωνιστικών Κινήσεων, στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού. Απευθυνόμαστε με απαίτηση σε σας γιατί δεν απουσιάζαμε από την διεκδίκηση κανενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Καλούμε σε συμπόρευση και κοινή δράση όλους όσους συνειδητοποιούν την ανάγκη ουσιαστικής αντιπαράθεσης με τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-πλουτοκρατίας, που στηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Να δώσουμε μαζί την μάχη με την Λαϊκή Συσπείρωση στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.
Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φορτώνει στο λαό τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιουργεί η πολιτική που χρηματοδοτεί πολύμορφα τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν φταίει ο λαός για την κρίση. Δεν αναγνωρίζουμε τα ελλείμματα και το χρέος. Για αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πλουτοκρατία. Αυτή πρέπει να πληρώσει. Δεν αναγνωρίζουμε, δεν αποδεχόμαστε το μνημόνιο. Είναι εργαλείο για την σφαγή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Δυο επιλογές υπάρχουν :
Η συμβιβάζεσαι με την κυβέρνηση, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους πολιτικούς συμμάχους της και τα στηρίγματα τα της σε Δήμους, Περιφέρειες αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, οπότε καταδικάζεσαι να ζεις στη δυστυχία και τους δίνεις την δυνατότητα να προχωρούν την καπιταλιστική τους ανάπτυξη με «καύσιμη ύλη» τα δικά σου δικαιώματα και τις κατακτήσεις που σου έχουν απομείνει.
Η δεν συναινείς, δεν υποκύπτεις, δεν περιπλανάσαι, δεν ανέχεσαι την κοροϊδία και το ψέμα και επιλέγεις ένα άλλο δρόμο πολιτικής, οικονομικής-κοινωνικής επιλογής. Τον δρόμο που παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών, μεγαλοξενοδόχων, βιομηχάνων εφοπλιστών και πολυεθνικών.
Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε ποια για αυτοδιοίκηση και πολύ περισσότερο τώρα με τον Καλλικράτη, αλλά για όργανα τοπικής κρατικής διοίκησης. Συνιστούν κρατικούς περιφερειακούς και τοπικούς μηχανισμούς στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου που η αιρετότητα τους δεν αλλάζει το βασικό τους χαρακτήρα. Τα τοπικά όργανα ασκούν διοίκηση, δεν είναι συνδικαλιστικά όργανα, επομένως οι δυνάμεις που εκλέγονται εάν δεν έχουν πολιτική γραμμή ριζικής εναντίωσης και ρήξης, τότε ενσωματώνονται και γίνονται όργανα κρατικής πολιτικής. Μόνο η λαϊκή εξουσία με τους θεσμούς που θα δημιουργήσει η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία στους χώρους δουλειάς μπορεί να ικανοποιήσει : α. τις λαϊκές ανάγκες, β. την ισόμετρη και ολόπλευρη ανάπτυξη περιοχών, γ. την εξασφάλιση της εγχώριας παραγωγής αγροτικών προϊόντων δ. την μετατροπή σε κοινωνική παροχή βασικών αγαθών ε. την διεύρυνση και κατοχύρωση λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
 Έτσι για :
1.Τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Όλες ανεξαιρέτως οι Δημοτικές αρχές της Κεφαλονιάς συμφώνησαν στα πλαίσια της ΚΕΔΚΕ να μην αποδοθούν στους Δήμους 8,5 δις ευρώ που χρωστάει το κράτος από θεσμοθετημένους πόρους (φόρος ακίνητης περιουσίας κ.α.), αλλά μόνο το 1,9 δις και αυτό σε εξαετή ομόλογα. Το ποσό που χαρίστηκε αντιστοιχεί σε 4000 ευρώ  έργα για κάθε ελληνική οικογένεια. Φόρους που έχει πληρώσει ο λαός για να αποδοθούν στους Δήμους  και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αποδίδουν.
Πληρώνουν οι Δήμοι  για το ρεύμα που χρησιμοποιούν στα αντλιοστάσια για την διανομή του νερού περίπου 1εκ. ευρώ τον χρόνο στην ΔΕΗ. Η τιμή της khw που πληρώνουν είναι η ίδια με τον οικιακό χρήστη, σε
 
 
αντίθεση με τις βιομηχανίες που τους δίνονται  μεγάλες εκπτώσεις. Δεν διεκδίκησαν την μείωση της τιμής της khw, δεν αξιοποίησαν τις ήπιες μορφές ενέργειας φωτοβολταικά, αιολική που εφόσον ήταν λαϊκή περιουσία θα μπορούσαν να παράγουν όχι μόνο φθηνό αλλά δωρεάν ρεύμα για τους Δήμους και τον Λαό. Πλήρωσαν οι Δήμοι της Κεφαλονιάς (δηλαδή ο λαός) το 2009 250.000 ευρώ για την λειτουργία της ανακύκλωσης που αυτή ελέγχεται κατά 65% από πολυεθνικές (δηλαδή αυτές που έχουν την κύρια ευθύνη για την ρύπανση) COCA, PEPSI, PROCTER, LEVER κ.α και κατά 35% από τους Δήμους. Αντί η όλη διαδικασία να είναι υπό κρατικό έλεγχο και το οικονομικό όφελος να γυρίζει στον λαό έχουν συμφωνήσει οι Δημοτικές αρχές της Κεφαλονιάς ο λαός να τους πληρώνει. Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 τα έσοδα των Δήμων από τους ΚΑΠ μειώθηκαν κατά 11.1%, η ΣΑΤΑ είναι μειωμένη κατά 18.6% και μόνο για φέτος τα παρακρατημένα είναι 54 εκ. ευρώ. Αποτέλεσμα της στήριξης αυτής της πολιτικής είναι ότι δεν διεκδίκησαν, δεν ενημέρωσαν και δεν κινητοποίησαν τον λαό σε τίποτα για τα παραπάνω. Συνέπεια αυτού ήταν  οι περισσότεροι προϋπολογισμοί των Δήμων(δηλαδή το έργο που παράγουν) τα τελευταία χρόνια να μειώνονται έως και 106% (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Πυλάρου), οι φόροι και τα τέλη να κυριαρχούν ως κύρια πηγή εσόδων των Δήμων που φτάνουν το 54%, έναντι επιχορηγήσεων από το κράτος που έχει πέσει στο 44% και οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους φόρους έφτασαν την τετραετία αυτή έως και 72%(χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Λειβαθούςώνονται έως και 106% (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Πυλάρου), οι φόροι και τα τέλη να κυριαρχούν ως κύρια πηγή εσόδων των Δήμων που φτάνουν το 54%, έναντι επιχορηγήσεων από το κράτος που έχει πέσει στο 44% και οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους φόρους έφτασαν την τετραετία αυτή έως και 72%(χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Λειβαθούς). Τα δάνεια έχουν φτάσει πάνω από 15 εκ. ευρώ και οι οφειλές προς τρίτους σε ανάλογο βαθμό. Ο Καλλικράτης δεν θα μεταφέρει πόρους αλλά φόρους όπως προβλέπει ο νόμος και οι δήμοι θα εξωθούνται εκτός από τις αυξήσεις των Δημοτικών τελών σε νέο δανεισμό από τις τράπεζες. Υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία από χώρες που εφαρμόζεται το αντίστοιχο σύστημα όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και αλλού όπου έχουν χρεοκοπήσει και έχουν ιδιωτικοποιηθεί μια σειρά δραστηριότητες, έχοντας απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους. Για να μην μιλήσουμε για την Μαρίνα του Αργοστολίου, για την αγορά από τον Δήμο Αργοστολίου με δάνειο (δηλαδή με δημοτική φορολογία) 1.6 εκ. ευρώ της Τράπεζας της Ελλάδος κ.α. Εμείς διεκδικούμε: * το 8% του κρατικού προϋπολογισμού να πηγαίνει στους ΟΤΑ.
Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων
Κατάργηση κάθε τοπικής ή έμμεσης φορολογίας και έννοιας ανταποδοτικότητας
Αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου ως λαϊκής περιουσίας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, με κεντρικό σχεδιασμό σε όφελος των Δήμων και του λαού.
Η Διαδημοτική Επιχείρηση να είναι αποκλειστικά δημόσια, με εργαζομένους με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
 
Οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών που στηρίζονται από την ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΝ(έμμεσα) λένε ότι οι εκλογές  είναι δημοψήφισμα καταδίκης της κυβέρνησης, του μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων. Κρύβουν όμως ότι τα μέτρα και οι πολιτικές που έχουν υλοποιηθεί ήδη το προηγούμενο διάστημα από τους ίδιους ως Δημάρχους ή βουλευτές είναι μέρος των στρατηγικών στόχων που προωθεί χρόνια τώρα η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς όφελος των μονοπωλίων. Κρύβουν ότι ο Καλλικράτης είναι η μετονομασία του Καποδίστρια ΙΙ που προωθούσε η ΝΔ και στήριζε το ΠΑΣΟΚ. Κρύβουν ότι ο Καλλικράτης συμπεριλαμβάνεται στο μνημόνιο. Με αυτή την έννοια είναι απάτη η αντίθεση στο μνημόνιο και η συμφωνία με τον Καλλικράτη. Όμως ειδικά για την ΝΔ θα παραθέσουμε την δήλωση του προέδρου της κ. Αν. Σαμαρά στον «Κόσμο του Επενδυτή» στις 9.10.2010 «Οι εταίροι μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τους οποίους είχα την ευκαιρία να το συζητήσω αντιλαμβάνονται ότι, αν ταυτιζόμασταν με το μνημόνιο, θα αφήναμε επί χρόνια τον ελληνικό λαό με μόνο καταφύγιο το «πεζοδρόμιο». Εκτός από αδιέξοδη αυτή η πολιτική είναι και αποσταθεροποιητική για την δημοκρατία και την κοινωνία». Να λοιπόν ποια είναι η αντίθεση της ΝΔ στο μνημόνιο. Είναι ομολογία για τον καταμερισμό που έχουν για να βάλουν στο χέρι το λαό. Αλλά για να δούμε τι υλοποιεί ο Καλλικράτης και το μνημόνιο :
1.Είναι δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών και ο περιορισμός του δημόσιου τομέα.
2.Αύξηση των εσόδων του κράτους για να κλείσουν οι τρύπες και το έλλειμμα
 
3.Μείωση του ¨κόστους εργασίας¨ και διεύρυνση της ευελιξίας στην εργασία
4.Ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης-ανταγωνιστικότητας
5.Σύνδεση της εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις
6.Κάλυψη των πολιτικών ξεπουλήματος της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας με «διαφάνεια» και δημοκρατία. 
Τι φέρνει ο Καλλικράτης:
Φέρνει :
1.Τεράστιες αύξηση φορολογίας
2.Ιδιωτικοποίηση στην εκπαίδευση, την υγεία, στην πρόνοια.
3.Μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του περιβάλλοντος και των υποδομών
4.Περικοπή 1,5 δις από τους Δήμους την τριετία 2010-12 που σημαίνει κατάργηση 4500 Δημοτικών Επιχειρήσεων και απολύσεις 40000 εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στην Κεφαλονιά υπολογίζουμε  πάνω από 250 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ήδη αυτές οι απολύσεις έχουν ξεκινήσει (Αργοστόλι, Λειβαθώς κ.α.) και θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2011.
5.Λίμνες, σπήλαια, παραλίες , φυσικός πλούτος ήδη έχον μπει στο στόχαστρο μεγάλων ντόπιων και ξένων εταιρειών. Κάτω από την έλλειψη χρηματοδότησης για την λειτουργία του Δήμου θα δοθούν για εκμετάλλευση σε αυτούς που περιμένουν ήδη, με συνέπεια την αύξηση του κόστους για τον λαό, την αλλοίωση του περιβάλλοντος, την εμπορευματοποίηση των πάντων
6.Τί θα μείνει σε κάθε περιφερειακό Δήμο; ο Τοπικός Αντιδήμαρχος και το ΚΕΠ. Δεν τολμούν να το πουν  ή δεν μιλάνε καθόλου ή λένε ότι θα διατηρηθούν οι τοπικές ιδιαιτερότητες. Όχι αποκέντρωση δεν θα γίνει αλλά αντίθετα εγκατάλειψη των περιοχών. Όχι συμμετοχή του λαού δεν θα υπάρχει αλλά θα τον έχουν καθισμένο στο σπίτι του μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (για όσους έχουν την δυνατότητα). Αλλά για να δούμε εκείνη που μιλούν για συμμετοχή του λαού στην λήψη των αποφάσεων, που κόπτονται για την δημοκρατία και τον δημοκρατικό διάλογο, πότε  συζήτησαν για τον Καλλικράτη, πότε έκαναν λαϊκές συνελεύσεις, πότε άκουσαν την φωνή του. Η απάντηση είναι ποτέ. Συμβιβάστηκαν, συμφώνησαν, έσκυψαν το κεφάλι όπως σε τόσα και τόσα άλλα σαν καλή κυβερνητικοί υπάλληλοι.
Η εμπειρία δείχνει ότι η αδυναμία των δήμων να ανταπεξέλθουν στην λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών ανοίγει τον δρόμο στους ιδιώτες. Για να σκεφτούμε όταν οι παιδικοί σταθμοί ήταν στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας δεν ήταν δωρεάν; Σήμερα που έχουν περάσει στους Δήμους έχουν μπει τροφεία με πάνω από 100 ευρώ τον μήνα, που αυξάνονται συνέχεια. Οι Δήμοι δεν μπορούν να κατασκευάσουν νέους για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νέων ζευγαριών με αποτέλεσμα το κόστος να είναι δυσβάσταχτο για κάθε νέα οικογένεια.
Καμιά διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης. Όχι ότι η προηγούμενη διοικητική δομή ήταν αυτή που κάλυπτε τις λαϊκές ανάγκες. Τα περί τοπικής ανάπτυξης είναι εμπαιγμός αφού αυτή καθορίζεται από την γενικότερη πορεία και την κεντρική πολιτική.
 
Υπάρχει άλλος δρόμος   ανάπτυξης για την Κεφαλονιάς και τον λαό . Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί αυτόν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Στο πλαίσιο μιας πανεθνικής- κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως οι παραγωγικές δυνατότητες του νησιού σε όφελος του κοινωνικού συνόλου. Αυτό σημαίνει :
 
1.ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 
Πρώτα απ΄όλα αξιοποίηση της βασικής παραγωγικής δύναμης : του ανθρώπινου δυναμικού. Να δοθεί η δυνατότητα αυτή που προσφέρουν μέσα από την εργασία τους να καρπωθούν τον κοινωνικό πλούτο που παράγουν. Να μην υποστεί το νησί μας και η χώρα μας (κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει) μια νέα αφαίμαξη δυναμικού-ιδιαίτερα νέου και επιστημονικού προς τις χώρες της Ευρώπης κ.α. Να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθεί η ανασφάλιστη ελαστική με μισθούς πείνας εργασία. Να δώσουμε ανάσα ζωής σε αγρότες-μικρούς επαγγελματίες μέσα από την στήριξη ολοκληρωμένων/καθετοποιημένων κρατικών και συναιτεριστικών 
 
 
παραγωγικών δραστηριοτήτων. 1400 βασικό μισθό. Μονιμοποίηση όσων δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διεκδικούμε σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες με αντίστοιχη μείωση κατά 5 χρόνια στα ΒΑΕ. Θεωρούμε μέρος της εργατικής τάξης τους μετανάστες και απαιτούμε τη νομιμοποίηση τους και την παροχή όλων των δικαιωμάτων που πρέπει να απολαμβάνει ο κάθε άνθρωπος. Απαιτούμε άμεσα μέτρα ένταξης στην κοινωνική ζωή των συμπολιτών μας τσιγγάνων.
 
2.ΝΕΟΛΑΙΑ
 
Δεν υπάρχει πρόβλημα που να απασχολεί την νεολαία και να μην συνδέεται με το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η ανεργία ως κοινωνικό φαινόμενο του συστήματος, οι ταξικοί φραγμοί στην παιδεία, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, φυσικής αγωγής, η μάστιγα των ναρκωτικών έχουν ευθεία σχέση με τη μεγάλη κερδοφορία της πλουτοκρατίας, με την εμπορευματοποίηση των πάντων. Ο καπιταλισμός έχει σαπίσει. Η νεολαία δεν έχει να περιμένει τίποτε το θετικό παρά  μόνο επιδείνωση των όρων μόρφωσης, εργασίας, γενικότερα της ζωής της. Καμιά  διαφημιζόμενη κρατική παρέμβαση (Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας), καμιά εναλλακτική διαχειριστική πολιτική δεν μπορεί να  απαλλάξει τον καπιταλισμό από τις κρίσεις υπερπαραγωγής που οδηγούν σε τεράστια καταστροφή και απαξίωση των παραγωγικών δυνάμεων. Από την νεολαία στην πράξη έχουν αφαιρέσει όλες τις κατακτήσεις που είχαν κερδίσει οι μεγαλύτερες γενιές εργαζομένων. Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η νεολαία συμμετέχει σε ποσοστό 40,5% στο σύνολο του εργατικού δυναμικού. Οι νέοι που εγκαταλείπουν το σχολείο για να εργαστούν φθάνουν στο 16,10% του συνόλου της νεολαίας. Δουλεύουν στις πιο δύσκολες και πρόχειρες δουλειές, ενώ οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι και με ελάχιστες αμοιβές. Το 30% που φοιτούν σε πανεπιστήμια και το 60% στα ΤΕΙ δουλεύουν ταυτόχρονα με τις σπουδές του. Το 50% των νέων κάτω των 30 ετών έχει δουλέψει σε μαύρη εργασία. Διεκδικούμε :                                                       α. Για τον άνεργο νέο 80% του βασικού μισθού από την πρώτη ημέρα εργασίας
β. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
γ. Επιδότηση ενοικίου
δ. Οι ημέρες ανεργίας να ασφαλίζονται
ε. Ανάπτυξη της λαϊκής στέγης με ειδική μέριμνα για νέα ζευγάρια.
ζ. Κάλυψη των αναγκών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς καμιά επιβάρυνση
η. Οι μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές που δουλεύουν να έχουν εξάωρη εργασία με αποδοχές οκταώρου.
Θ. Άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξετάσεων
 
3. ΥΓΕΙΑ
 
Σε αντίθεση με την προωθούμενη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα υγείας που προβλέπει ο Καλλικράτης, παλεύουμε για την διασφάλιση της ψυχοσωματικής πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας- ως καθολικού δικαιώματος και της ολόπλευρης ανάπτυξης της, μέσω της αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας- επείγουσας ιατρικής βοήθειας (ΕΚΑΒ), πρόνοιας. Στους τομείς αυτούς πρέπει να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
Ειδικότερα :
Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με κατεύθυνση την πρόληψη πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τα χωριά , τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης. Ιδιαίτερα στις περιοχές με μεγάλη θνησιμότητα πρέπει να ελεγχθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι όπως : ακτινοβολίες, μόλυνση νερού, η ατμοσφαιρική ρύπανση, επιπτώσεις από τις ποντίσεις στην θάλασσα του Ιονίου ραδιενεργών υλικών και χημικών από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Η πρόληψη συνδέεται με την αντιμετώπιση και εξάλειψη όλων εκείνων των κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων που επιδρούν στην υγεία του ανθρώπου. Επίσης στοχεύει στη διασφάλιση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Απαιτείται :
*Αναβάθμιση σε Κέντρα Υγείας των Περιφερειακών Ιατρείων σε Λειβαθώ, Ελειό-Πρόννους, Ερισσο.
*Το Κ.Υ.Σάμης πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα λόγω της κομβικής του θέσης.
*Τα νοσοκομεία στο νησί πρέπει να καλύπτουν και μέρος υπηρεσιών σε Τιτοβάθμιο Επίπεδο.
 
*Το Μαντζαβινάτειο να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί πλήρως.
*Να υλοποιηθεί η κατασκευή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου
*Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
*Να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης και εστίασης με μόνιμο προσωπικό. Να σταματήσει η εκχώρηση σε ιδιώτες.
*Εξοπλισμός του Νοσοκομείου με μαγνητικό Τομογράφο.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιμετωπίζει σαν εξαιρετικής σημασίας ζήτημα την μάχη κατά των ναρκωτικών. Ζητάμε τηνδημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανέναρξης στο πλαίσιο του Υπουργείου Υγείας. Το βάρος να δοθεί στην ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων και όχι στα υποκατάστατα. Άμεση δημιουργία τέτοιου κέντρου στο νησί που να απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.
 
4.ΠΑΙΔΕΙΑ
 
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Το ίδιο και στην Ειδική Αγωγή. Παλεύουμε :
*Αποκλειστικό δημόσιο, δωρεάν ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.
*Να κατασκευαστούν άμεσα τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα (Αργοστόλι, Ληξούρι, Πάστρα, Μεσοβούνια, ΕΠΑΣ Ληξουρίου) από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι με ΣΔΙΤ.
*Να σταματήσει τώρα η χρήση των κοντέινερς και η ύπαρξη αμιάντου στα σχολεία.
*Ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος, αντισεισμική, αντικεραυνική, αντιπυρική θωράκιση.
*Αύξηση των λειτουργικών δαπανών που να καλύπτουν τις ανάγκες του σήμερα.
*Δημιουργία Ειδικού Γυμνασίου.
*Καμιά συγχώνευση και κλείσιμο σχολείου
*Να στελεχωθεί το ΤΕΙ με πλήρη προσωπικό, αίθουσες και εξοπλισμό.
*Να δημιουργηθεί φοιτητική Εστία στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι.
*Αντιστεκόμαστε στην επιχείρηση κλεισίματος της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων. Να μην περάσει η υποταγή των σχολών στα χέρια των εφοπλιστών.
 
5.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και του αθλητισμού. Παλεύουμε για μαζικό λαϊκό αθλητισμό-πολιτισμό. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αποτελούν λαϊκή περιουσία χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Άμεσα να δοθεί κεντρική δημόσια οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές δαπάνες των εγκαταστάσεων και αθλητικών υποδομών.
 
6.ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
 
Η Κεφαλονιά  διαθέτει άφθονους ενεργειακούς πόρους που εκμεταλλεύονται η εποφθαλμιούν μεγάλες πολυεθνικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Βρίσκεται σε μια περιοχή που διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου ικανά τροφοδοτήσουν την χώρα για πολλά χρόνια. Ήδη το αιολικό δυναμικό έχει ξεπουληθεί σε ιδιώτες. Τα τρία αιολικά πάρκα τροφοδοτούν το δίκτυο της ΔΕΗ με 75,6 ΜW όταν οι μέγιστες ανάγκες του νησιού τον Αύγουστο είναι 50ΜW και υπάρχουν αιτήσεις στην ΡΑΕ που ξεπερνούν τα 500ΜW.
Διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα γύψου σε Ληξούρι , Λειβαθώ και Ελειό τα οποία εκτιμιούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες τόνους. Αφθονούν τα λατομικά και ασβεστολιθικά προϊόντα.
 
 
Για αυτό παλεύουμε για την κοινωνικοποίηση του πλούτου αυτού και αξιοποίηση του με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο φορέα, προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.
 
7.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
Έμφαση στην  προστασία των οικοσυστημάτων, όπως Αίνος, ο Κούταβος, το Λιβάδι. Καμιά επιχειρηματική αξιοποίηση. Να σταματήσει το μαζικό μπετόν στον Αίνο.
Προστασία των λιμνών στο Πυργί, της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου, του λημνοσπήλαιου της Μελισσάνης, των σπηλαίων της Σάμης και του Καραβόμυλου
Περιβαλλοντικός σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων.
Ενιαίος φορέας δασοπροστασίας
Άμεση αναδάσωση των καμμένων εκτάσεων.
 
8.ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
 
Για την Λαϊκή Συσπείρωση η στήριξη της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής αποτελεί διαρκή ανάγκη για την Κεφαλονιά και τη χώρα, εφόσον πρέπει να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας, με τρόφιμα ποιοτικά, υγιεινά και φθηνά. Όσοι προσανατολίζουν το λαό της Κεφαλονιάς στην τουριστική μονοκαλιέργεια, καλύπτουν την υποταγή στις επιταγές της ΕΕ και των κομμάτων τους για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, των ψαράδων και των κτηνοτρόφων που τους ωθούν καθημερινά στην χρεοκοπία. Η μαζική είσοδος των φωτοβολταικών τόξων συνδέεεται με την αλλαγή στη χρήση της γης. Η κεφαλλονίτικη φέτα είναι απαγορευμένο προϊόν, ενώ δεν υπάρχουν σφαγεία για τα ζωντανά.
Λένε ψέματα όταν εμφανίζουν σαν «πεθαμένη» την δυνατότητα ανάπτυξης των τομέων αυτών. Τα έσοδα από τον τουρισμό κυμάνθηκαν για το σύνολο του νομού  για τον Μάιο-Ιούνιο του 2010 στα 12,5 εκ. ευρώ περίπου. Μόνο από μια επιχείρηση του πρωτογενούς τομέα, τα ιχθυοτροφεία κεφαλονιάς, τα έσοδα για το 2009 ήταν 20.07 εκ ευρώ. Την ίδια στιγμή που το ψάρι λείπει από το τραπέζι των εργαζομένων και των ανέργων, οι Δημοτικές Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αλιεία μικρομεσαίας κλίμακας πρέπει να είναι πάρεργο του τουρισμού.
Η κοινωνικοποίηση των ιχθυοτροφείων και η δημιουργία κρατικής εταιρείας σε συνεργασία με τον παραγωγικό συναιτερισμό των ψαράδων μπορεί να διοχετεύσει αυτόν τον πλούτο για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Απαιτούμαι αποκλειστικά δημόσια σφαγεία πλήρως στελεχωμένα με προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Στηρίζουμε την κρατική και συναιτεριστική δράση στην τυροκομία, την τυποποίηση και διακίνηση του γάλακτος και των προϊόντων τους. Καταγγέλλουμε την πολιτική ξεπουλήματος της ΑΤΕ.
Παλεύουμε να στηριχθεί ο μελισσοκομικός συναιτερισμός. Να αξιοποιηθούν και να στηριχθούν ευρεσιτεχνίες παραγωγών μελιού του νησιού για την αντιμετώπιση ασθενειών. Απαιτούμε την στελέχωση της κτηνιατρική υπηρεσίας. Απαιτείται η εξασφάλιση πιστώσεων στις κοινωνικοποοιημένες επιχειρήσεις και στους συναιτερισμούς.
Η αλλαγή χρήσης γης, η εκμετάλλευση του δασικού και φυσικού πλούτου από τα μονοπώλια, υπηρετείται σε όφελος της ενεργειακής και τουριστικής εκμετάλλευσης από την ΚΥΑ. Με την μετατροπή του Αίνου από Δρυμό σε Εθνικό Πάρκο.
 
9.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 
Το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές είναι αδιαπραγμάτευτο. Στον καπιταλισμό όμως επειδή ακριβώς η ανάπτυξη του τουρισμού γίνεται με σκοπό το κέρδος, δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Προυπόθεση για αυτό είναι η μετατροπή σε κρατική-κοινωνική ιδιοκτησία όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών και τουριστικών εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την κατάργηση της εμπορευματοποίησης της γης.
 
 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει στην γνωριμία με άλλους λαούς και πολιτισμούς, στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στην ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού. Αν τπάρχει αυτός ο προσανατολισμός, μόνο τότε μπορεί η τουριστική οικονομική δραστηριότητα να διασφαλίζει αυτές τις ανάγκες και όχι να εξαφανίζει το λαϊκό εισόδημα στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ενώ οι αφίξεις των τουριστών το 2004 ήταν 11,7 εκ. και τα τουριστικά έσοδα 10,4 δις ευρώ, το 2009 οι αφίξεις έφτασαν 14.9 εκ.- αύξηση 27.35%^- τα τουριστικά έσοδα παρέμειναν τα ίδια στα 10,4 δις ευρώ. Η μέση κατά κεφαλή δαπάνη ανά τουρίστα μειώθηκε από 882 ευρώ το 2004 σε 697 ευρώ το 2009 δηλαδή πτώση κα τα 21%. Μειώθηκε και ο μέσος χρόνος παραμονής κατά μια ημέρα. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ το 59% των Ελλήνων δεν πήγαν διακοπές το 2010 έναντι 48% το 2009.
Για την πλειονότητα των τουριστικών καταλυμάτων η κατάσταση είναι τραγική. Οι εταιρείες tour operators αφού εκμεταλλεύονται ασύδοτα τους μικροϊδιοκτήτες τους εγκαταλείπουν η μια μετά την άλλη αφήνοντας πίσω τους ακάλυπτες επιταγές, χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς καμιά παρέμβαση από την πλευρά του κράτους και των δημοτικών διοικήσεων για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας.
Η ιδιωτικοποίηση μέσω της ΕΤΑ των κρατικών χώρων και εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Στο στόχαστρο μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων έχουν μπει ακτές, παραλίες.
 
ΑΠΟΧΗ
Η προπαγάνδα υπέρ της αποχής αποτελεί εκτός από αυταπάτη και μεγάλη απάτη. Ακόμα κι αν είναι συνειδητή επιλογή δεν παράγει πολιτικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, τι κέρδισε ο λαός από την μεγάλη αποχή στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2009; Χρησιμοποιήθηκε σε βάρος του με τον οδοστρωτήρα αντιλαϊκών μέτρων. Η αποχή έκρυψε το μήνυμα της λαϊκής δυσαρέσκειας. Δεν ιδρώνει το αυτί τους, τους ενδιαφέρει τι μένει στην κάλπη. Αυτό που θα τους πονέσει και θα μετρήσουν, είναι η αγανάκτηση να εκφραστεί και στην κάλπη και στον αγώνα με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
 
Β ΓΥΡΟΣ
 
Καλούμε τώρα όλους τους επικεφαλής των άλλων ψηφοδελτίων να τοποθετηθούν δημόσια τι στάση θα κρατήσουν αν βρεθούν έξω την δεύτερη Κυριακή. Εμείς λέμε και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή ρίχνουμε στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εκείνοι πρέπει να απολογηθούν για την στάση τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την Νομαρχία και σε άλλους Δήμους το 2006.
 
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ποιοι ευθύνονται για όλη αυτή την κατάσταση στην Κεφαλονιά ; Ποιοι διοικούν εδώ και 35 χρόνια; Δεν είναι τα ίδια πρόσωπα που σήμερα κατεβαίνουν υποψήφιοι; δεν είναι τα ίδια κόμματα; Θα απολογηθούν ποτέ σε κανένα, που με απύθμενο θράσος κάνουν ότι δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους. Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν;
 
Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η ίδια η ζωή μας τα χρόνια που πέρασαν και ειδικότερα η χρονιά αυτή. Δεν μπορεί να είναι τα γυαλιστερά προεκλογικά  φυλλάδια που περιγράφουν τα προβλήματα λες και είναι δημοσιογράφοι, λες και ήρθαν ξαφνικά από το πουθενά.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους που έδωσαν την ψήφο τους στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να διορθώσουν. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα.
Η ψήφος στον συγγενή και τον φίλο που είναι στα άλλα ψηφοδέλτια από την Κυριακή το βράδυ δεν θα υπάρχει. Περιμένουν για να συνεχίσουν πιο σκληρά και πιο γρήγορα, δεν μπορούν να το κρύψουν το λένε και οι εφημερίδες τους.
 
 
 
Τι θέλουμε τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη 49 υπουργό της Κυβέρνησης ή Δήμαρχο και Περιφερειάρχη διεκδικητή των αιτημάτων και των προβλημάτων που μας απασχολούν; Τον θέλουμε κυβερνητικό υπάλληλο ή αγωνιστή;
 
Σας καλούμε με τα όποια λάθη και αδυναμίες μας που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, να εκτιμήσετε ότι ήμασταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση. Να μας εμπιστευθείτε να στηρίξετε μαζικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Κεφαλονιάς και στην Περιφέρεια. Εμείς σας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε τον καλλίτερο εαυτό μας, όλες μας τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αυξημένη εμπιστοσύνη που ήδη βλέπουμε ότι υπάρχει. Δεν θα αφήσουμε πρόβλημα λαική φτωχής οικογένειας που δεν θα το παλέψουμε μέσα και έξω από τα συμβούλια.
 
Ευχαριστούμε                   
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου