Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...!!!

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Ο επίγειος πατέρας του Ιησού, δεν ήταν φτωχός μαραγκός!

http://www.pyles.tv/PylesTV/files/0a/0a38a6f3-c67b-44ca-80e1-8e4db65ce312_300_203.jpgΗ προσπάθεια των μελετητών της Βίβλου να αποκρυπτογραφήσουν και να φωτίσουν πιθανά κρυμμένα νοιήματα που υπάρχουν σε αυτήν, μοιάζει να μην έχει τελειωμό... 
  Ενας από αυτούς, ο Dr Adam Bradford, έρχεται τώρα να αμφισβητήσει το επάγγελμα του επίγειου πατέρα του Ιησού, του Ιωσήφ.

Μεταφραστικό λάθος το επάγγελμα του Ιωσήφ!
  «Ο Ιησούς δεν γεννήθηκε σε στάβλο και ο Ιωσήφ δεν ήταν ένας απλός μαραγκός» μας λέει ο Dr. Adam Bradford, στο νέο του βιβλίο: "Η ανακάλυψη του πραγματικού Ιησού: μία άλλη εκδοχή για τα 18 χαμένα χρόνια του" ("Τhe Jesus Discovery: Another Look at Christ’s Missing Years").
  Ο Dr Bradford, είναι μελετητής της Βίβλου. Ανέλυσε τις ελληνικές και εβραϊκές γραφές προσπαθώντας να εξακριβώσει την αλήθεια για το παρελθόν του Μεσσία. Αμφισβητεί την άποψη ότι ο Ιωσήφ ήταν ξυλουργός και στηρίζει τον ισχυρισμό του αυτό στη λανθασμένη απόδοση της ελληνική λέξης «τέκτων» που περιγράφει το επάγγελμα του Ιωσήφ, του επίγειου πατέρα του Ιησού Χριστού.
  «Αυτό είναι ένα από τα πολλά «μεταφραστικά» λάθη που έχουν οδηγήσει σε μία παρανόηση όσον αφορά στον πραγματικό χαρακτήρα του Ιησού και τη διαμόρφωσή του. Η ελληνική λέξη «τέκτων» πράγματι σημαίνει ξυλουργός. Όμως  έχει και μία δεύτερη σημασία που δεν είναι και τόσο διαδεδομένη. Τη χρησιμοποιούμε όταν αναφερόμαστε σε ένα ανώτερο τεχνίτη ή σε ένα αρχιτέκτονα. Ο Ιωσήφ λοιπόν ήταν ένας αρχιτέκτονας, ανήκε στη μεσαία τάξη και όντας ο ίδιος μορφωμένος όφειλε να μορφώσει και τον υιό του» αναφέρει ο μελετητής στο νέο του βιβλίο. 
  «Ποιος θα πίστευε και ποιος θα άκουγε το κήρυγμα του γιου ενός απλού ξυλουργού; Ποιος θα νοιαζόταν για τις ανατρεπτικές και τις ριζοσπαστικές ιδέες ενός μαραγκού;» διερωτάται ο διάσημος μελετητής. «Πιθανότατα κανείς».

Και τα 18 άγνωστα χρόνια στο μικροσκόπιο!
  Είναι αλήθεια ότι τα Ευαγγέλια δεν γράφουν πολλά για την παιδική και εφηβική ηλικία του Ιησού. Τον αφήνουμε στα 12 που μαζί με τους γονείς του επισκέπτεται την Ιερουσαλήμ και τον «συναντάμε» πάλι σε ηλικία 30 ετών τότε που βαφτίζεται από τον Ιωάννη το Βαπτιστή στον Ιορδάνη ποταμό. Πού ήταν αυτά τα 18 χρόνια; Τι έκανε; Γιατί οι γραφές κρατούν μυστική τη ζωή του το διάστημα αυτό;
  Και σε αυτό το διαχρονικό ερώτημα ο διάσημος ερευνητής βρήκε, λέει, την απάντηση.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του: «Αυτά τα 18 χρόνια δεν είναι και τόσο «χαμένα» όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Ο Ιησούς σπούδαζε το διάστημα αυτό σε σημαντικά θρησκευτικά σχολεία για να γίνει ο ανώτερος θρησκευτικός ηγέτης της Ιουδαίας. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος χωρίς καμία μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια να κηρύξει το θέλημα του Θεού και να διδάξει;
  Είναι γνωστό ότι σε ηλικία 12 ετών, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ,  ο Ιησούς ξέφυγε από τους γονείς του και τον βρήκαν μετά από λίγο μέσα στο ναό όπου συνομιλούσε με μορφωμένους άντρες της πόλης οι οποίοι είχαν εκπλαγεί από τη σοφία του. Αυτή η μόρφωση όμως τότε ήταν άγουρη και έπρεπε να εξελιχθεί. Ο Ιησούς θα επέστρεφε για να συνεχίσει ό,τι άφησε στη μέση όταν πια θα ήταν «Διδάσκαλος». Σε ηλικία 30 ετών ήταν πλέον έτοιμος, είχε προετοιμαστεί για να διαδώσει το Θείο μήνυμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου