Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ



ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 7/10/2010

Απαντάμε αγωνιστικά στα οξυμένα προβλήματα.

Οι συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι

διεκδικούμε:

- να λειτουργήσουν εδώ και τώρα όλα τα σχολεία που είναι κλειστά μέχρι σήμερα: ολοήμερο ειδικό δημοτικό σχολείο Περατάτων, ΕΠΑΣ Ληξουρίου   κ.λ.π.
- πλήρη κάλυψη όλων των κενών – υπολογισμένων στους 20 μαθητές το πολύ ανά τάξη – με μόνιμους διορισμούς. Για τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης, την παράλληλη στήριξη κ.ο.κ. πλήρη κάλυψη των κενών σε δάσκαλους και καθηγητές ειδικής αγωγής, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές κ.λ.π.), ειδικό βοηθητικό και λοιπό προσωπικό. Να καλυφθεί πλήρως το ΚΕΔΔΥ.

- εδώ και τώρα να εξευρεθούν χώροι, να καλυφθούν οι υποδομές και να υλοποιηθεί μία γεωγραφική κατανομή σχολείων στα αστικά κέντρα, ώστε να σταματήσει η επίκληση των ελλείψεων (που διαμορφώνει η κυρίαρχη πολιτική) για να καλύπτεται το αίσχος των 27-28-29 μαθητών ανά τάξη. Νομοθετική κατοχύρωση των 20 μαθητών/ τάξη.
- να προχωρήσουν άμεσα τα προγραμματισμένα έργα σε Α΄βάθμια και Β΄βάθμια και τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα της Β΄βάθμιας. Να γίνουν όλα με δημόσιες επενδύσεις και με διαδικασίες
 άμεσης υλοποίησης και όχι με ΣΔΙΤ. Δημόσιες – δωρεάν – σύγχρονες και επαρκείς υποδομές. Ποτέ ξανά ούτε ένα κοντέινερ – θάλαμος αερίων, ούτε ένα σχολείο με αμίαντο. Καμία τάξη κλουβί, όπως εκείνες που διαμόρφωσαν στο 1Ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αργοστολίου. Άμεσα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σε όλα τα σχολεία, στα νηπιαγωγεία και στους χώρους που διασκεδάζει ή συναθροίζεται η νεολαία.
- πλήρη κάλυψη όλων των μεταφορών χωρίς περικοπές και χωρίς να πληρώσουν οι γονείς, όπως ζητά σχετική εγκύκλιος της κυβέρνησης. Με δημόσια – ασφαλή μέσα. Για τα ΑΜΕΑ με εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς.
- καμία αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης – άμεσος τριπλασιασμός της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών. Καμιά αύξηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη και σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Διασφάλιση ότι δεν θα «κοπεί» το νερό, το ρεύμα και το τηλέφωνο σε κανένα σχολείο όπως έγινε πέρσι στο ΕΕΕΕΚ στα Φαρακλάτα.
- ούτε δεκάρα οι γονείς για σχολικά βιβλία, ξενόγλωσσα, αναλώσιμα κ.λ.π. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε χιλιάδες βιβλία – ανάμεσά τους και κατευθύνσεων άμεσα. Πλήρη δωρεάν κάλυψη των μαθητών με ειδικές ανάγκες με κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, λογισμικό, κ.λ.π.).

- πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για καθαριότητα, φύλαξη, επιστασία των σχολείων καθώς και διοικητικού προσωπικού. Να καταβληθούν στους εργαζόμενους σε κάθε τομέα σχολικής δραστηριότητας και στους απολυμένους (αναπληρωτές, ωρομίσθιους προηγούμενων ετών κ.ο.κ.) τα δεδουλευμένα. Να υπογραφούν όσες συμβάσεις είναι εκκρεμείς.
Αυτά τα άμεσα μέτρα «σωτηρίας» τα διεκδικούμε μαζί με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του σχολείου, που θέλουμε να «ανοίγει» τα μάτια των μαθητών και να μην τα «κλείνει».
- Ζητάμε ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά που θα στοχεύει στην ολόπλευρη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση, στην κατανόηση των νόμων που διέπουν τη φύση και την κοινωνία, ώστε να μπορεί η νέα γενιά να χαράξει το δικό της μέλλον ελεύθερα και δημιουργικά.

- Έξω οι σπόνσορες, οι επιχειρήσεις, από τα σχολεία και τα προγράμματά τους.

- 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία που να κατευθύνεται πλήρως στην κάλυψη των σύγχρονων πραγματικών μορφωτικών – βιοτικών αναγκών των μαθητών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο σχολείο.

Αργοστόλι 7 Οκτώβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου