Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΕ


2η Συνεδρίαση Ν.Ε. ΤΕΕ 13-10-2010
Στη συνεδρίαση της ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης που έγινε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου λόγω προσέλευσης αρκετών μηχανικών την Τετάρτη 13/10/2010 αποφασίστηκαν τα παρακάτω :
Θεμα 1 : Πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σκάλας
Εντός ρυμοτομικού σχεδίου Σκάλας σε τετράγωνο που έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο, στη θέση του σημερινού Ιατρείου χρειάζεται να γίνει μερική τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για αλλαγή χρήσης του χώρου και ανακατανομή των κοινοχρήστων χώρων , αλλά η έγκριση έχει καθυστερήσει στο ΥΠΕΚΑ. Προτείνεται να σταλεί σχετική επιστολή στην αρμόδια Υπηρεσία για επίσπευση των διαδικασιών.
Θεμα 2 . Επιπτώσεις από την εφαρμογή των εγκυκλίων 1&3/2010 του ΥΠΕΚΑ για τη δόμηση των οικισμών.
(α) Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει τεκμηριωμένο έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ και προς τον Γ.Γ της Π.Ι.Ν που να ζητά την ανάκληση του εγγράφου με α.π. 13834/3-9-2010 ( Δ/νση ΠΕΧΩ , Π.Ι.Ν) το οποίο αφορά τα οικόπεδα με πρόσωπο και σε προϋφιστάμενο δρόμο.
(β) Ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση να γίνει πρώτα νομική διερεύνηση και στη συνέχεια να σταλεί Επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ στην οποία να τονίζεται ότι δεν είναι νόμιμη η αναδρομική ισχύς της εγκυκλίου 1/2010.
(γ) Ψηφίζεται ομόφωνα να ζητηθεί από το ΤΕΕ/ΤΔΕ η σύσταση Ομάδας εργασίας για το θέμα.
ΘΕΜΑ 3Ο Δικαιώματα σύνταξης Τοπογραφικών διαγραμμάτων.
Ψηφίζεται ομόφωνα να σταλεί προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες επιστολή που κάνει γνωστό ποιες ειδικότητες μπορούν να υπογράφουν τοπογραφικά διαγράμματα.
ΘΕΜΑ 4ο : Δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ
Ψηφίζεται ομόφωνα να σταλεί Επιστολή προς το ΤΔΕ για να διερευνηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των λοιπών ειδικοτήτων των αποφοίτων ΤΕΙ.
ΘΕΜΑ 5: Αναβάθμιση νομαρχιακών επιτροπων ΤΕΕ
Ψηφίζεται ομόφωνα να ζητηθεί από το ΤΔΕ η έγκριση κονδυλίου για την αντιμετώπιση παγίων εξόδων , τη διοργάνωση εκδηλώσεων , για Γραμματειακή υποστήριξη κλπ στα πλαίσια της αναβάθμισης των ΝΕ καθώς και την έγκριση αμοιβής η/και μετακίνησης υπαλλήλου του ΤΣΜΕΔΕ στο Νομό για εγκρίσεις δαπανών φαρμάκων και νοσηλίων.
ΘΕΜΑ 6 : αρχαιολογική ζώνη οικισμού Κάστρου
Ψηφίζεται ομόφωνα να ζητηθούν πληροφορίες από την 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την επαναοριοθέτηση της αρχαιολογικής ζώνης του οικισμού ΚΑΣΤΡΟ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου