Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ!

Οταν τα γκάλοπ προσπαθούν να ανατρέψουν την αλήθεια..
laiki_sispirosi300.jpg
 
 
       Υποψήφιος Περιφερειάρχης :  Γουλής Θεόδωρος
       Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης : Μαντζουράτος Δημήτρης
       Υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς:  Γκισγκίνης Νίκος
       Υποψήφιος Δήμαρχος Ιθάκης: Νώντας Μαυροκέφαλος
 
 
 
Όταν τα γκάλοπ προσπαθούν να ανατρέψουν την αλήθεια
 
Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο φαίνεται ότι τα επιτελεία των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου ανησυχούν για την όλο και διευρυνόμενη δυσαρέσκεια του λαού και των εργαζομένων στην πολιτική τους, καθώς και για το ενδεχόμενο να μετατραπεί η δυσαρέσκεια αυτή σε οργή και καταδίκη στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτό δείχνει η προσπάθεια μιας χειραγώγησης του λαού που από καιρό έχουν στήσει και επιχειρούν τα επιτελεία τους και διάφοροι μηχανισμοί με πιο πρόσφατη την προβοκατόρικη «έρευνα-γκάλοπ» που εκτός των άλλων εκθέτει και αποκαλύπτει στα μάτια όλου του λαού την σκοπιμότητα, τις επιδιώξεις τους καθώς και την «φερεγγυότητά» τους.
Το συγκεκριμένο γκάλοπ όπως και άλλα που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν, με τις περισπούδαστες στημένες αναλύσεις των εκπροσώπων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, προσπαθεί να αναδείξει την προσωπική εκδοχή των υποψηφίων τους, ως συγκριτικό πλεονέκτημα για να αποσπάσουν για άλλη μια φορά την ψήφο του λαού. Συγκαλύπτουν και βγάζουν έτσι από τον λογαριασμό την καταδικασμένη στην συνείδηση των εργαζομένων πολιτική που εκφράζουν ως εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας. Πιστεύουν ότι και με αυτό τον τρόπο θα ξεγελάσουν λαϊκές δυνάμεις να ψηφίσουν τα «αντιμνημονιακά» «άφθαρτα» «ικανά» στελέχη τους που μετά τις εκλογές θα βάλουν πλάτη στις αποφάσεις για την υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου και της ανταγωνιστικότητας, την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που βρίσκονται από πίσω τους.
Είναι τέτοια η απάτη όσο και τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου γκάλοπ που ενώ δίνεται πρόθεση ψήφου στο ΚΚΕ αν γινόταν τώρα βουλευτικές εκλογές 20,5 % στα Ιόνια Νησιά, δίνεται πρόθεση ψήφου στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στη Ζάκυνθο 3 % (!) και στην Κεφαλονιά 2 % (!).
 
Η διαδικασία αυτή έχει στόχο να υποβαθμίσει τη δυναμική των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, να σπείρει απογοήτευση και μοιρολατρία για τη δυνατότητα μιας άλλης προοπτικής, να αθωώσει τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεών τους. Επίσης στοχεύουν στην αθώωση της αντιλαϊκής διαχείρισης των αυτοδιοικητικών Αρχών και των εκπροσώπων των κομμάτων αυτών που έγινε με την συνεργασία (σε πολλές περιπτώσεις ανοιχτή) των δυνάμεων ΣΥΝ-ΛΑΟΣ.
 
Επιδιώκουν σήμερα να φανούν ως διαφορετικά ψηφοδέλτια όταν χρόνια τώρα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία ψηφίζοντας με συνέπεια και ως μια ενιαία παράταξη όλες τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Θέλουν π.χ. να μας πείσουν ότι τα ψηφοδέλτια Καλούδη - Φόρτε – Μπεριάτου είναι διαφορετικά ψηφοδέλτια και όχι δύο ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ). Επιδιώκουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια σε σημαντική μερίδα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που σίγουρα θα καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική καταψηφίζοντας το επίσημο ψηφοδέλτιο (του κ. Μπεριάτου), προσμετρώντας τους όμως μετεκλογικά πάλι στο ΠΑΣΟΚ «δια της πλαγίας», με το τάχα «ανεξάρτητο» και «ανεπίσημο» δεύτερο ψηφοδέλτιό του, αυτό των κ. Καλούδη - Φόρτε.
 
Επιδιώκουν ταυτόχρονα να ξαναζεστάνουν ένα πολωτικό δικομματικό σκηνικό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) για να αποπροσανατολίσουν, ενώ η ζωή έχει δείξει ότι στο τέλος ή από την αρχή (όπως π.χ στη Ικαρία) ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ - ΣΥΝ ενοποιούνται ενάντια στην Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Αυτό άλλωστε έγινε και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές με τις ανάλογες «τράμπες» όπως η υποστήριξη του Νομάρχη Κεφαλονιάς Ιθάκης (κ. Γεωργάτου) στο δεύτερο γύρο από τους υποψήφιους Νομάρχη –Αντινομάρχη της ΝΔ κ. Λευκαδίτη - Κουρή καθώς και από τον υποψήφιο Νομάρχη του ΣΥΝ που μέχρι σήμερα είναι Αντινομάρχης - ως προϊόν αυτής της συνεργασίας. Αυτό έδειξε και η πείρα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς – Ιθάκης ή τους δήμους που υπήρχαν δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης: στην μια μεριά – ενιαία - βρέθηκαν όσοι υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ανεξάρτητα αν είχαν κατέβει μαζί ή χώρια.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να δώσει καταλυτική απάντηση στις δυνάμεις και τους μηχανισμούς που προσπαθούν προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, να απενοχοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική, ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους για ότι αντιλαϊκό συμβαίνει.
 
Καλεί το λαό να δώσει δύναμη στην δύναμή του να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της αντίστασης και της απειθαρχίας σε μια προοπτική για μια άλλη λαϊκή εξουσία –οικονομία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα δικά του συμφέροντα και όχι αυτά της πλουτοκρατίας και των μηχανισμών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου