Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικό σοκ για το ΠΑΣΟΚ: Εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα Σαρλή!



PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Πολιτική
Κείμενο: CorfuPress.com   
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 10:00
Share alt
Εκτός εκλογικών διαδικασιών μένει ο Χρύσανθος Σαρλής και ο συνδυασμός του, αφού το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας δεν ανακήρυξε την «Κέρκυρα Πολιτών» λόγω εκπρόθεσμου της υποβολής του φακέλου της υποψηφιότητας. Η εξέλιξη αυτή ήταν το επακόλουθο των γεγονότων της προηγούμενης Κυριακής, όταν ναι μεν ο νομικός εκπρόσωπος του συνδυασμού είχε προσέλθει 10 λεπτά πριν την εκπνοή της αποκλειστικής προθεσμίας του νόμου στο Δικαστικό Μέγαρο, ωστόσο, τους φακέλους με τις υποψηφιότητες έφερε αργότερα άλλο στέλεχος του συνδυασμού. Τότε, η Γραμματεία του Πρωτοδικείου μετά και από εντολή του Πρωτοδίκη, είχε αναγράψει στο αποδεικτικό ως ώρα κατάθεσης 13 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, τη χρονική στιγμή δηλαδή που παραδόθηκαν οι αιτήσεις υποψηφιότητας των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού.
Ο νομικός εκπρόσωπος του ψηφοδελτίου Μάνος Ράπτης είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την αναγραφόμενη ώρα κατάθεσης και είχε εγγράφως εκφράσει επιφυλάξεις για τα νόμιμα δικαιώματα του συνδυασμού. Το επιχείρημα των στελεχών του συνδυασμού Σαρλή, ήταν ότι ναι μεν κατατέθηκαν οι φάκελοι μετά τα μεσάνυκτα, αλλά αυτό έγινε με ευθύνη της Γραμματείας του Πρωτοδικείου λόγω φόρτου εργασίας και πως ο ίδιος ο κ. Ράπτης είχε προσέλθει στο Δικαστήριο πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

θα δημιουργούταν δεδικασμένο


Νομικοί κύκλοι υποστήριζαν στο CorfuPress.com ότι η απόφαση δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, καθώς σε άλλη περίπτωση θα δημιουργούταν νομικό δεδικασμένο με αποτέλεσμα, κάθε συνδυασμός που καθυστερούσε να υποβάλλει το φάκελο της υποψηφιότητας για 10 λεπτά, δύο ώρες ή μισή μέρα θα επικαλούταν την απόφαση για την Κέρκυρα Πολιτών, προσθέτοντας το ερώτημα για το με ποιες διατάξεις καθορίζεται το ότι μικρή καθυστέρηση είναι για τη δικαιοσύνη τα 13 λεπτά και όχι η μισή μέρα.
Μάλιστα, επεσήμαναν πως η προβλεπόμενη διαδικασία δεν διαχωρίζει την κατάθεση της αίτησης υποψηφιότητας από τους φακέλους με τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού και πως η αποκλειστική προθεσμία που προβλέπει ο νομοθέτης αναφέρεται συνολικά στην υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας.

Πολιτικό σοκ για την Ιπποκράτους

Πρόκειται για πολιτικό σοκ για το ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ. Σαρλής είχε λάβει το επίσημο χρίσμα του κόμματος (είχε ουσιαστικά λάβει την εντολή να κατέβει στις εκλογές από την Ιπποκράτους) με απόφαση Παπανδρέου.
Τώρα, δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα αφού πολλά στελέχη πιέστηκαν για να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο, ενώ θα πρέπει πλέον οι επιτελείς συνδυασμού και κομματικής οργάνωσης να δώσουν εξηγήσεις στην Ιπποκράτους για το πως οδηγήθηκαν στην εξέλιξη αυτή.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κατατεθεί ένσταση από πλευράς συνδυασμού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει οποιασδήποτε επίσημη αντίδραση είτε από πλευράς του πρώην δημάρχου, ή το ΠΑΣΟΚ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου