Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!

Κυριακή... κορυφής: Έκλεισε εισιτήριο για Κέρκυρa ο Παπανδρέου, ακυρώνει ο Σαμαράς PDF Εκτύπωση E-mail

alt
ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 6/5, 01:00 - Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η Κέρκυρα για τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. σχεδίαζαν να “στείλουν” τους αρχηγούς τους αυτή την Κυριακή στο νησί, χωρίς το ένα κόμμα να έχει πληροφορηθεί για τις προθέσεις του άλλου! Τελικά, μάλλον έρχεται μόνο ο Γ. Παπανδρέου.
Την έλευση του Πρωθυπουργού Κέρκυρα ανακοίνωσε ο ίδιος ο γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καχριμάκης, σε δημοσιογράφους στην Αθήνα. Θεωρείται, πάντως, μάλλον δύσκολο να συμπέσει η παρουσία του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις και στα δύο επιτελεία αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα Τετάρτη. Στο ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη της Ν.Ε. Κέρκυρας ειδοποιήθηκαν από την Ιπποκράτους να προετοιμάσουν επίσκεψη του Πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να πληροφορηθούν για την ακριβή ημέρα της επίσκεψης. Τα κεντρικά στελέχη του κόμματος έκαναν λόγο στην επικοινωνία τους για κατ΄ αρχήν σκέψη να βρεθεί για λίγες ώρες στην Κέρκυρα ο κ. Παπανδρέου αυτή την Κυριακή, όπου και θα έχει σειρά επαφών με κοινωνικούς φορείς και θα κάνει κεντρική ομιλία σε χώρο που ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Στην ομιλία θα παραστούν και οι τρεις επίσημοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Νοεμβρίου (στο Δήμο Κέρκυρας το Χρ. Σαρλή, στο Δήμο Παξών τον Α. Νικολούζο και στην Περιφέρεια Ι.Ν. τον Ηλία Μπεριάτο).

Non paper Πρωθυπουργικού Γραφείο στις υπηρεσίες της Κέρκυρας

Εν όψει της επίσκεψης, το Γραφείο του Πρωθυπουργού έχει με non paper ζητήσει από τους προϊστάμενους σειράς υπηρεσιών του κράτους στην Κέρκυρα να ετοιμάσουν έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας υπομνήματα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός στον τομέα ευθύνης τους, τα τρέχοντα έργα, τα σχεδιαζόμενα και προτάσεις για δράσεις και παρεμβάσεις, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η επίσκεψη.
Έμφαση αναμένεται να δοθεί στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής προβολής και, για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ζητηθεί σχετική εισήγηση από την Περιφέρεια και κομματικά στελέχη.
Στο ΠΑΣΟΚ, ειδικά στην τοπική του οργάνωση, αν και αρχικά επιθυμούσαν η επίσκεψη Παπανδρέου να γίνει όσο το δυνατόν πιο κοντά χρονικά στις εκλογές, τώρα θεωρούν πως το συντομότερο είναι και το καλύτερο, προκειμένου να δώσει την ώθηση που χρειάζεται απεγνωσμένα η προεκλογική καμπάνια και προβολή των δύο επίσημων υποψηφίων του κόμματος. Μάλιστα, θεωρούν ότι θα υπάρξει νέα επίσκεψη τις τελευταίες ημέρες πριν τις κάλπες, με την έλευση ηχηρού ονόματος πρώτης γραμμής για να μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση.

Και ο Αντώνης Σαμαράς

Η επίσκεψη Σαμαρά, αν και είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή, είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολη. Σήμερα το πρωί θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το πρόγραμμα του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αυτό το Σαββατοκύριακο, με την πρόταση των επιτελών του κόμματος να γίνει περιοδεία σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα να αποσύρεται προκειμένου να μην συμπέσουν στο νησί οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.
Την επίσκεψη Σαμαρά είχε προαναγγείλλει χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κέρκυρας ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Στέφανος Γκίκας, τονίζοντας ωστόσο ότι οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Τον κατ΄ αρχήν σχεδιασμό για την κυριακάτικη επίσκεψη Σαμαρά επιβεβαίωσε στο CorfuPress.com και ο κομματικός υπεύθυνος για τις εκλογές στα Ιόνια Νησιά, βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιαρας ο οποίος συμμετείχε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης με αντικείμενο τον προεκλογικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου