Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΕΡΔΕΥΕΤE ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ

Νέος Δημοτικός Συνδυασμός με την συμμετοχή του Ανδρέα Μαρκαντωνάτου (αντ/δρου ΝΟΔΕ)
andreas_sept.jpg
 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ
 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ
Δημοτική Παράταξη
<<ΝΕΑ  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ>>
 
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ
                             <<ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ>>

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Σε λίγες ήμερες όλοι μας θα κληθούμε, για να πάρουμε αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
Αποφάσεις που θα σηματοδοτούν την πορεία μας για τα επόμενα χρόνια, και θα απαντούν στη μεγάλη πρόκληση της νέας Χωροταξικής και Διοικητικής Μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
Σήμερα τίποτα δεν είναι ίδιο με το χθες.
Σήμερα καλούμαστε όλοι μας να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να χαράξουμε πορεία προς τα μπροστά.
Ο τόπος μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, για πολλά χρόνια πορεύθηκε χωρίς όραμα, στρατηγική και σχέδιο.
Απομονωμένος, ανίσχυρος, χωρίς φωνή και ερείσματα δεν κατάφερε να ακολουθήσει τις εξελίξεις, να χαράξει τη δική του αναπτυξιακή κατεύθυνση και να εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν.
Αναμφίβολα οι ευθύνες είναι πολλές, και όλοι μας έχουμε μερίδιο.
 
Στην Ελλάδα του 2010 που καταρρέει οικονομικοπολιτικά μα κυρίως πνευματικά, πρέπει να είναι κανείς εντελώς τυφλός ή βαθειά διαπλεκόμενος για να μην αντιλαμβάνεται το πού πάει η κοινωνία μας.  και η σημερινή Κυβέρνηση έβαλε την ταφόπλακα του Μνημονίου. Η χώρα παραδόθηκε στους ξένους τραπεζίτες και στους ντόπιους «προθύμous... », ενώ ο ελληνικός λαός βυθίζεται στη φτώχεια, στην ανεργία και στα χρέη. Ελπίδα δεν διακρίνεται πουθενά, όσο ο λαός δεν αναλαμβάνει δράση, δεν υπερασπίζεται με τον πατριωτισμό του το Σύνταγμα και τον τόπο.
 
Μέσα στο πρωτοφανές αυτό σκηνικό, οι υπεύθυνοι της καταστροφής έχουν το θράσσος να ζητάνε και την ψήφο μας στις 7 του Νοέμβρη! Όλοι όσοι τόσα χρόνια εξευτέλισαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση    με την τοπική διαπλοκή και τα ρουσφέτια,  όλοι αυτοί – ακόμα κι αυτή την κρίσιμη ώρα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας – ούτε που διανοούνται ότι θα χάσουν το τσιφλίκι που τους κληροδότησε ο μπάρμπας τους.... ή  καπoιο ΤΖΑΚΙ.......
 
"Η συμμαχία των προθύμων, των εξαπτέρυγων και των παπαγάλων"

Μέσα στην οικονομική καταστροφή που επέρχεται, μέσα στην κομματοκρατία που ακόμη αλωνίζει, μέσα στην απραξία του βουβού πλήθους, βγήκαμε μπροστά για λογαριασμό της κοινωνίας. Δεν σκοπεύουμε να υποκαταστήσουμε κανέναν: καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας. Πρέπει να σπάσουν τα κομματικά δεσμά και να απελευθερωθούν όσες δυνάμεις ακόμη μένουν ζωντανές στο κοινωνικό σώμα. Αυτή τη φορά ΔΕΝ θα πάμε στην κάλπη με το πρόβλημα «τι να ψηφίσουμε».
«Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε το νέο Δήμο, να του δώσουμε νέο πρόσωπο, να τον εξοπλίσουμε με υποδομές, οργάνωση και λειτουργίες. Ένα διευρυμένο πλέον Δήμο που θ` αγκαλιάσει και θα ενώσει αρμονικά το σύνολο των δημοτών στη νέα πραγματικότητα, παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες.
Απλώνουμε το χέρι σε κάθε συνδημότισσα και συνδημότη πέρα και πάνω από κομματικούς εναγκαλισμούς και σας καλούμε σε συστράτευση για την επίτευξη των στόχων μας για ένα καλύτερο αύριο.
 
ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»
 
Ήρθε η ώρα να βγούμε οι Πολίτες στο Προσκήνιο.
Γνωριστήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες της περιοχής μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας, ανταμώσαμε μέσα από συλλόγους και πρωτοβουλίες που προσπάθησαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Είμαστε άνθρωποι που εδώ και καιρό μας έχουν «δέσει» τα προβλήματα όπως και χιλιάδες άλλους σε όλη την Ελλάδα, και δεν μπορούν να μας χωρίσουν οι πολιτικές, τις περισσότερες φορές, επίπλαστες διαφορές.
Προσπαθούμε να δώσουμε διέξοδο και λύσεις όλοι μαζί . Δεν έχουμε βάλει σκοπό της ζωής μας το κυνήγι της εξουσίας. Δεν έχουμε κανένα προσωπικό συμφέρον και καμία διαπλοκή με συμφέροντα, εφόσον ενάντια σε αυτά αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Μία πρόταση που θέλει το νέο Δήμο:
 
1.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
 
Ένα Δήμο των Πολιτών, συμμετοχικό, με την ουσιαστική συμμετοχή μέσα από Συνελεύσεις των κοινωνικών φορέων, των τοπικών κινημάτων.
-Ένα Δήμο με διαφάνεια στη λειτουργία του και διαδικασίες κοινωνικού ελέγχου των πράξεων του με καθιέρωση, στην πράξη βέτο για τοπικά ζητήματα από τις αντίστοιχες συνελεύσεις κατοίκων ή άλλα λαϊκά όργανα και θεσμούς.
-Ένα Δήμο διεκδικητικό απέναντι στις άλλες βαθμίδες της Διοίκησης και της κρατικής εξουσίας με μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής εξουσίας, διευρυμένου χαρακτήρα και παράλληλη πάγια μεταφορά κονδυλίων αντίστοιχων για την εύρυθμη και αξιοπρεπή λειτουργία του
Ένα Δήμο που θα έχει εκλείψει η διάχυτη καχυποψία μεταξύ των διαμερισμάτων και των δημοτών του, αποτέλεσμα παλιότερων ιστορικών τοπικιστικών αντιθέσεων, αλλά και μικροκομματικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων και στρατηγικών.
-Ένα Δήμο που θα καθιερώσει ενιαία σχέση εργασίας όλων των εργαζομένων στο Δήμο, που θα προσλαμβάνονται με διαφανείς διαδικασίες καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες της πόλης.
 
2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΠΡΟΝΟΙΑ
 
-Ένα Δήμο που θα νοιάζεται για τον άνθρωπο, και το μέτρο του πολιτισμού του θα είναι η φροντίδα των ασθενέστερων ομάδων.
-Ανάπτυξη υπηρεσιών πρόνοιας, με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τις κατώτερες εισοδηματικές τάξεις που θα εκφράζονται και στην πολιτική των Τελών και των Δικαιωμάτων.
-Θεσμοθέτηση αξιοπρεπών, δωρεάν για τους πολίτες, κοινωνικών υπηρεσιών
-Ένα Δήμο υποστηρικτή και ενθαρρυντή των τοπικών κυττάρων πολιτιστικής και αθλητικής δημιουργίας και δραστηριότητας, που δε θα σπαταλά δημόσιο χρήμα σε δραστηριότητες βιτρίνας και επαγγελματικού πολυθεάματος.
    Ή αυτοί ή όλοι εμείς!   
 Kόντρα στους επαγγελματίες πολιτικάντηδες και στους καριερίστες των εξουσιών. Για το αυτονόητο και μόνο!
 
                                    Ή αυτοί ή όλοι εμείς!
 ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ............
                      ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ <<ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ>>
ΣΤΟ <<ΕΓΩ>>ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟ <<ΕΜΕΙΣ>>
ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
 
                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με εκτίμηση
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου