Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ηλίας Μπεριάτος:

 «Ζήτω το ανεξάρτητο Ληξούρι»


Την Πέμπτη το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, σε συγκέντρωση του εκλογικού συνδυασμού «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κ. Ηλίας Μπεριάτος, παρουσία των υποψηφίων της παράταξής του.
Την ομιλία εισηγήθηκε ο κ. Διονύσης Γεωργάτος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ο οποίος όπως δήλωσε «η βραδιά ανήκει στον Περιφερειάρχη μας» και επικαλούμενος προεκλογικούς λόγους και τα περί νέου νόμου όσο αφορά τις παρουσίες των υποψήφιων στα Μ.Μ.Ε δεν μακρηγόρησε απλά προέβη σε καλωσόρισμα του κ. Ηλία Μπεριάτου. Θεώρησε απαραίτητο βέβαια, να ενημερώσει το κόσμο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και για το ψηφοδέλτιο. Μίλησε για ένα πρωτόγνωρο καθεστώς και ένα περιφερειακό συμβούλιο το οποίο μοιάζει με μια μικρή βουλή, όπως δήλωσε και μετέβη σε περαιτέρω ανάλυση του ψηφοδελτίου. «Κκαλούμαστε να εκλέξουμε από τα 41 μέλη συνολικά της Περιφέρειας 8 από Κεφαλονιά & Ιθάκη (δηλαδή 7+1) και 22 από τη Κέρκυρα λόγω πλειοψηφίας και πληθυσμιακού, η Ζάκυνθος 6 και Λευκάδα 5. Η κάθε περιφέρεια έχει το δικό της υποψήφιο και 11 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, στους οποίους καλούμαστε να βάλουμε δύο σταυρούς».

Οι συνδυασμοί στη περιφέρεια είναι έξι, αλλά αναφέρθηκε στους τέσσερις: Στη Νέα Δημοκρατία με περιφερειάρχη το κ. Σπύρο Σπύρου, στο συνασπισμό με το κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στο Κ.Κ.Ε με το Θεόδωρο Γουλή και στο συνδυασμό Καλούδη-Φόρτε τον λεγόμενο «πικραμένοι του ΠΑΣΟΚ». Δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, αφού όπως ο ίδιος δήλωσε «ο συνδυασμός Επτανησιακή Αναγέννηση γεννήθηκε μέσα σε μια νύχτα. Την Κυριακή ήταν με το ΠΑΣΟΚ και τη Δευτέρα  θυμήθηκαν το μνημόνιο κλπ». Μάλιστα τόνισε «να μην σφετερίζονται ονόματα» και πρόσθεσε «είμαστε και εμείς ΠΑΣΟΚ». Τους αφιέρωσε μάλιστα και ένα στίχο του Καβάφη: «Και αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον να μην την εξεφτελίζεις».
Στόχος, όπως είπε ο κ. Γεωργάτος, του συνδυασμού «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» είναι «να ψηφιστεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαθέτει γνώση, πείρα, όραμα, εργατικότητα και έχει να επιδείξει αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε τα τρία δύσκολα χρόνια που πέρασαν και δεν είχε ανοίξει το ΕΣΠΑ επί κυβερνήσεως της ΝΔ, το οποίο δεν άνοιξε και δεν διαθέταμε πόρους. Παρόλα αυτά, εμείς κάναμε έργα, όπως το μπαστούνι στο Αργοστόλι για να δένουν τα κρουαζιερόπλοια, έργο ύψους 2,5 εκ. ευρώ, γεγονός που ανάδειξε τη Κεφαλονιά φέτος στον καλύτερο νησιωτικό προορισμό της χρονιάς και πήρε το 1ο βραβείο». Ο κ. Γεωργάτος έκλεισε το λόγο του λέγοντας ότι «θέλουμε να εκλέξουμε κάποιους ικανούς; ή απλά να διαμαρτυρηθούμε; Γνωρίζουμε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι δύσκολες και τα επόμενα 3,5 χρόνια ακόμη πιο δύσκολα».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Ηλίας Μπεριάτος, ο οποίος άρχισε την ομιλία χαιρετώντας τους συμπατριώτες του λέγοντας τα εξής: «παντού όπου και αν πάμε τους κατακτάμε με τη πειθώ μας, με το τεκμηριωμένο πρόγραμμά μας και με την αξιοπιστία μας» και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους. Είναι αλήθεια είπε «ότι ξεκινήσαμε αργά, αλλά δεν είμαστε αλαζόνες. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό ή γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «είμαστε σαν τους δρομείς, οι οποίοι άλλοι ξεκινούν γρήγορα στην αρχή και ξεφουσκώνουν στη πορεία και άλλοι αργά και φτάνουν στο στόχο τους».
Ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Αργοστολίου Γιώργο Τσιλιμιδό, τον Διονύση Μαρκάτο, πρόεδρο του νοσοκομείου Ληξουρίου, τον κ. Διονύση Μαρούλη αντιδήμαρχο Παλλικής, τον κ. Σιμωνετάτο, τον κ. Διονύση Ανδρεάτο, τον κ. Γαλιατσάτο Σπύρο, γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας ξενοδόχων και αν και λίγο αργοπορημένα εισελθόντα τον κ. Κοτσιλίνη Μάρκο, υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ με το συνδυασμό «Νέα Εποχή» για την Κεφαλονιά. Κάνοντας μια αναδρομή για το «πώς από τις 13 Περιφέρειες αρχικά φτάσαμε σήμερα έπειτα από πέντε μεταρρυθμίσεις να μιλάμε για ένα Δήμο και μια Περιφέρεια» και το πώς από μια κουβέντα που είχε με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 «φτάσαμε έπειτα από 25 χρόνια να μιλάμε για ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας με το σχέδιο του Καλλικράτη». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι «φαίνεται η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ γιατί και στις πέντε αυτές μεταρρυθμίσεις πήρε μέρος το ΠΑΣΟΚ. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έργο δικό μας. Έχουμε να κάνουμε με την αξιοπιστία και είναι θέμα το ότι ο λόγος μερικών πρέπει να είναι αξιόπιστος, όταν μιλάμε για υποψηφιότητα ενός Κεφαλλονίτη στη περιφέρεια την οποία φώναζαν τόσο καιρό οι εφημερίδες και όλοι στην Κεφαλονιά ότι ήθελαν και γιατί τώρα έχουν σιωπήσει; Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε να πέσει στην άκρη αυτό το θέμα της αξιοπιστίας. Όλοι μιλάνε για το παρελθόν των Ιονίων Νήσων, αλλά υπάρχει και το μέλλον και πρέπει να δώσουμε γραμμή για το μέλλον και ιδιαίτερα ο leader, δηλαδή αυτός που ηγείται του συνδυασμού, πρέπει να είναι ηγέτής της αναπτυξιακής πολιτικής.

Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε πρόγραμμα αναπτυξιακής πολιτικής σε 15 θεματικούς τομείς που αφορούν το περιβάλλον, τον πολιτισμό κλπ. Θα αναδείξουμε την οικονομία, επιχειρηματικότητα, την γεωργία, την αλιεία, την κτηνοτροφία των Ιονίων νήσων με την καθετοποίηση της παραγωγής, δηλαδή με το να γίνεται η επεξεργασία των προϊόντων παραγωγής στα ίδια τα νησιά και φυσικά την ποιότητα. Το πρόγραμμα της αναπτυξιακής πολιτικής μας θα περιλαμβάνει σχέδια διαχείρισης για την αλιεία για τα ελαιοτριβεία, νοσοκομεία, πλοία και κόμιστρα αυτών γιατί κοινός στόχος για την θεμελίωση αυτών θα είναι η ανάγκη για σκληρή δουλειά, διότι τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχει πρόβλημα έως ότου εφαρμοστεί σωστά ο νέος μηχανισμός». Αυτά ήταν τα καίρια σημεία της ομιλίας του κ. Ηλία Μπεριάτου, ο οποίος τόνισε ότι «τους θεσμούς τους υπηρετούν οι άνθρωποι». Τέλος, αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιόνια νησιά όπως των απορριμμάτων, των υδάτινων πόρων και του φράγματος κλπ. Έδωσε συγχαρητήρια στη Δήμαρχο της Παλλικής κα Νόπη Χαριτάτου-Αλεξανδροπούλου και έκλεισε καλώντας όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους ονομαστικά και παρομοιάζοντας το Ληξούρι με το κρατίδιο του Κεμπέκ στον Καναδά και μ’ ένα περιστατικό που συνέβη εκεί λέγοντας «ζήτω το ανεξάρτητο Ληξούρι».
Επιμέλεια: Μέμα Ελευθεράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου