Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Στήνουν ωρολογιακή βόμβα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας!


Με βασικό εργαλείο το νόμο για το «fast trak», που προβλέπει την παράκαμψη κάθε νόμιμης ένστασης στην εξέλιξη μια επιχειρηματικής επένδυσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ... Κατάρ ετοιμάζονται να μετατρέψουν το λιμάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία σε ωρολογιακή βόμβα για τους χιλιάδες εργαζόμενους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
.Σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία, η συγκεκριμένη μονάδα στον Αστακό θα χρησιμοποιεί για καύσιμη ύλη το...
υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, γνωστό ως LPG. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υπάγονται στην ευρωπαϊκή οδηγία «Σεβέζο» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης Εκτασης».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η κυβέρνηση της Ιταλίας αρνήθηκε να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Ωστόσο, το ρεύμα που θα παράγεται στην μονάδα του Αστακού, προορίζεται για πώληση στην ιταλική αγορά! Το καύσιμο LPG θα αποθηκεύεται στον Αστακό για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και θα μεταφέρεται στην περιοχή μέσω δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ.
Το μέγεθος του κινδύνου από τη συγκεκριμένη επένδυση, επιβεβαιώνει ο εφιάλτης που έζησε το Μεξικό όταν το 1984 προκλήθηκε έκρηξη σε δεξαμενές LPG στη χώρα. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους, ενώ άλλοι δεκαπέντε σκοτώθηκαν όταν πέρυσι «έσκασε» βαγόνι τρένου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας



http://bonitsapress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου