Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

To BIOS τελείωσε , το UEFI το αντικαθιστά.

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010


Το τέλος πλησιάζει για το απαρχαιωμένο BIOS, το λογισμικό που εκτελείται κατά την εκκίνηση των PC και προετοιμάζει το μηχάνημα για τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος.
Ο διάδοχός του, με την ονομασία UEFI, υπόσχεται υπολογιστές που ξεκινούν σε λίγα δευτερόλεπτα.
To UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα συστήματα και του χρόνου αναμένεται να γίνει το στάνταρτ για τα νέα PC.
Το BIOS δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια, την εποχή των IBΜ PC, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί για λίγα χρόνια σε περίπου 250.000 μηχανήματα.
Οι δημιουργοί του «είναι έκπληκτοι όπως όλοι μας με το γεγονός ότι το BIOS είναι ακόμα ζωντανό και χρησιμοποιείται σε τόσα συστήματα. Ποτέ δεν είχε σχεδιαστεί ώστε να είναι επεκτάσιμο» επισήμανε.

Η αργή ταχύτητα και οι περιορισμοί του παρωχημένου BIOS έχουν αρχίσει να εμποδίζουν την εξέλιξη των προσωπικών υπολογιστών, παραδέχτηκε ο Μπράιαν Ρίτσαρντσον της AMI, μιας εταιρείας που αναπτύσσει λογισμικό BIOS:
Λόγω του BIOS, το οποίο σχεδιάστηκε πριν από την εποχή της θύρας USB, η σύνδεση πληκτρολογίου και άλλων περιφερειακών μπορεί να συναντήσει εμπόδια, ανέφερε ο Ρίτσαρντσον. Επιπλέον, είπε, το BIOS αναγνωρίζει τους οδηγούς USB flash είτε ως σκληρούς δίσκους είτε ως δισκέτες, δημιουργώντας προβλήματα όταν κανείς θέλει να τρέξει το λειτουργικό σύστημα απευθείας από USB flash.
Τα προβλήματα αυτού του είδους αυξάνονται και διογκώνονται σε νέες κατηγορίες υπολογιστών, όπως τα netbook και οι ταμπλέτες, που δεν ακολουθούν το σχεδιασμό των συμβατικών PC.

Το UEFI προσαρμόζεται στις αλλαγές του εσωτερικού σχεδιασμού και επιπλέον ενσωματώνει διαδικτυακά πρωτόκολλα που διευκολύνουν τη διαχείριση των συστημάτων από απόσταση.
Αυτό πραγματικά λύνει τα χέρια των τεχνικών σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίοι συχνά πρέπει να επιβλέπουν δεκάδες έως και χιλιάδες μηχανήματα ταυτόχρονα.
Όπως εκτίμησε, με το νέο πρότυπο ο υπολογιστής θα αρχίζει να φορτώνει το λειτουργικό σύστημα σε «λίγα δευτερόλεπτα», αντί σε 25-30 δευτερόλεπτα όπως σε πολλά σημερινά PC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου