Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ"

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ(κ. Κώστ.Παπαζαφειράτο) 

Σας ευχαριστούμε για τα ερωτήματα που θέσατε και σας συγχαίρουμε για τη συμμετοχή σας. Οι απόψεις μας για τα δύο θέματα που θέσατε έχουν ως εξής:
1. ΧΡΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ «ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ» στην πόλη του Αργοστολίου.
Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Αργοστολίου έχει σχεδιάσει την κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου στην τοποθεσία ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ. Είναι γεγονός και αδήριτη ανάγκη ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Δήμου και η λειτουργία τους σε περιβάλλον και συνθήκες που να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις. Πιστεύουμε όμως ότι η επιλογή κατασκευής Δημαρχείου στο ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ απαιτεί επανεξέταση γιατί:
• Ο Νέος Δήμος Κεφαλονιάς πλέον απαιτεί διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές με τις οποίες έχει σχεδιαστεί το Δημοτικό Κατάστημα στο Ασπρόχωμα.
• Αν οι πολίτες της Κεφαλονιάς μας εμπιστευθούν στις εκλογές που έρχονται, από 1/1/11 θα αξιοποιηθεί όλη η ακίνητη κτιριακή υποδομή των Καποδιστριακών Δήμων της Κεφαλονιάς με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στον τόπο του. Δεν θα είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η ανέγερση Δημαρχείου.
• Οι οικονομικοί πόροι του Δήμου, έχοντας υπόψη και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, αρχικά θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για την οργάνωση και δημιουργία νέων υπηρεσιών και για τη δημιουργία απαραίτητων υποδομών που θα συμβάλουν στη ανάπτυξη του νησιού.
• Η ανέγερση ενός Διοικητικού Μεγάρου του Νησιού είναι βέβαια σημαντικό θέμα με πολλές παραμέτρους και θα μας απασχολήσει αργότερα και για το θέμα αυτό θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς του νησιού.
Το Αργοστόλι έχει ανάγκη τόσο φροντίδας των υπαρχόντων χώρων πρασίνου αλλά και δημιουργίας νέων χώρων. Η πρότασή σας για διαμόρφωση του ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ σε πάρκο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
2. ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Η ιδέα και η πρότασή σας για αγορά κάθε χρόνο ενός οικοπέδου σε πόλεις και χωριά της Κεφαλονιάς, για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, είναι σημαντική. Δεσμευόμαστε να μελετήσουμε τις δυνατότητες εύρεσης πόρων ή αξιοποίησης ιδιόκτητων οικοπέδων των ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ Δήμων γι΄ αυτό το σκοπό. Προτεραιότητα θα δοθεί στις πόλεις Αργοστολίου, Ληξουρίου, Πόρου, Σάμης και Πόρου.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου