Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α.

Eξαιρείται ο τουρισμός από την αύξηση του ΦΠΑ

 
 

hotel_bill.jpgΑπό την αύξηση του ΦΠΑ εξαιρούνται μόνο ο τουρισμός και τα φάρμακα και τίποτα άλλο, όπως διέρρεαν για τα τρόφιμα και το ψωμί.

Τελικά τα σενάρια των τελευταίων μηνών για αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ 11% θα γίνει πραγματικότητα κάτι που θα βάλει φωτιά στην κυριολεξία στον προϋπολογισμών των ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία ήδη έχουν κόψει από παντού προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε τελικά τη μετάταξη όλων των προϊόντων που ανήκουν στην κατηγορία με ΦΠΑ 11% στην κατηγορία 13%. Η απόφαση αυτή κλείδωσε εν όψει και του προϋπολογισμού που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.

Από την αύξηση του ΦΠΑ εξαιρούνται μόνο ύστερα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τα φάρμακα και οι υπηρεσίες τουρισμού και όχι όπως είχαν διαρρεύσει τα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα και το ψωμί.

Οι τιμές με Φ.Π.Α. από 11 στο 13%

                         Σημερινή τιμή     Νέα τιμή
Γάλα                           1,05                 1,07
Ψωμί                           1,60               1,63
Καφές                          3,50               3,56
Μακαρόνια                  0,90               0,92
Γιαούρτι                      0,58                0,59
Φέτα                            8,58                 8,73

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% αναμένεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την καταναλωτική συμπεριφορά των ελλήνων, οι οποίοι ήδη κάνουν "αιματηρές" περικοπές στα έξοδά τους, οπότε δεν αποκλείεται τελικά η κυβέρνηση για άλλη μία φορά να "μετανιώσει" για την απόφαση αυτή, καθώς οι πολίτες θα "μαζευτούν" περισσότερο και άρα δεν θα αγοράζουν με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς τα έσοδα του κράτος από τον ΦΠΑ.


Η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ από το 11 στο 5,5% σε μια σειρά βασικά αγαθά, τα οποία δεν προσδιορίστηκαν, διατυπώθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ορισμένα από τα βασικά αγαθά για τα οποία θα μειωθεί ο ΦΠΑ στο 5,5% είναι το γάλα και το ψωμί.

Παράλληλα σε άλλα αγαθά, ο ΦΠΑ θα ανέβει από 11 σε 13% και σε 23%, ενώ σε άλλα θα παραμείνει ίδιος στο 11%.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Νοέμβριο μετά από συζητήσεις με την "τρόϊκα".

Μιλώντας ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ππακωνσταντίνου στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ψάχνουμε να βρούμε το λιγότερο επώδυνο τρόπο για την αύξηση του ΦΠΑ. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό κάποια είδη πολυτελείας θα αυξηθεί το ΦΠΑ τους από το 11% στο 23%, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ΦΠΑ για το σουβλάκι δεν θα πάει στο 23%.

 
 NEWSit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου