Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το Πολυτεχνείο στην Πλατεία Καμπάνας.



Το απόγευμα της Τρίτης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην πλατεία της Καμπάνας,  για το Πολυτεχνείο παρουσία του Δημάρχου Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμίδου, του Νομάρχης κ. Γεωργάτου και άλλων πολιτικών παραγόντων του τόπου. Μίλησε για τα αποκαλυπτήρια ο Πέτρος Πετράτος, ομιλία η οποία εντυπωσίασε. Το ιστορικό των αποκαλυπτηρίων αυτών έχει ως εξής:
Το 2008, με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκδόθηκε το βιβλίο «Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973», με το οποίο έγινε μια πρώτη προσπάθεια και καταγράφτηκαν μαρτυρίες Κεφαλονιτών και Ιθακησίων, που συμμετείχαν σ’ εκείνα τα γεγονότα, και συγκεντρώθηκαν σχετικά δημοσιευμένα κείμενα (πολιτικά, λογοτεχνικά κ.λπ.), που γράφτηκαν από Κεφαλονίτες και Ιθακήσιους.
Όσα χρήματα από τη διακίνηση του βιβλίου έμειναν μετά από την εξόφληση των διαφόρων εξόδων, διατέθηκαν (και φυσικά δεν ήταν αρκετά) για το στήσιμο μνημείου τιμητικού για το Πολυτεχνείο. Ο Δήμος Αργοστολίου παραχώρησε το χώρο στην πλατεία Καμπάνας και ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος φιλοτέχνησε το μνημείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου