Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

«Τα Επτάνησα θα ξαναγίνουν λαμπερά όπως τους αξίζει»


Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του Συνδυασμού υποψ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Μάκης Φόρτες και οι υποψ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Κεφαλλονιάς κ.κ. Απέργης  Γιάννης, Γασπαρινάτος  Διονύσης, Καλλιβωκάς  Αντώνης, Κατσιβέλη  Αφροδίτη, Κορσιάνος  Νίκος, Λιναρδάτος Δόρης, Μινέτος Τάσος, Παγώνης Σπύρος, Σιμωτάς Παναγής, Σπαθής Μάκης, και Τζανάτου-Ζαμπέλη Αμαλία περιόδευσαν στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις του Ληξουρίου, Πόρου, Σκάλας, και Αργοστολίου. Μίλησαν με τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με μεγάλη εγκαρδιότητα και σε κλίμα ενθουσιασμού.  Εισέπραξαν το μήνυμα της βέβαιης νίκης.
Όλοι οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες του Ληξουρίου, του Πόρου, της Σκάλας και του Αργοστολίου, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την περαίωση την οποία θεωρούν άδικη.  Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δήλωσαν ότι δεν δύνανται να ανταποκριθούν στην οικονομική τους αυτή υποχρέωση και τόνισαν το πραγματικό γεγονός ότι δηλ. η τοπική αγορά έχει «στεγνώσει» γεγονός το οποίο επέτεινε και η μείωση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.
Το μεσημέρι ο επικεφαλής του Συνδυασμού υποψ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, έδωσε συνέντευξη στον τοπικό σταθμό Kefallonian TV, η οποία θα μεταδοθεί απόψε.  Ανέπτυξε εκτενώς τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού και τόνισε ότι ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή αποτελούν τους 2 βασικούς άξονες της πολιτικής του συνδυασμού.
«Τα Επτάνησα θα ξαναγίνουν λαμπερά όπως τους αξίζει» είπε χαρακτηριστικά.  Δεσμεύτηκε για μείωση του ΦΠΑ στο 7% όπως στη Μύκονο.
Με αφορμή το γεγονός ότι στην Κεφαλλονιά εδρεύει η αρχαιότερη Φιλαρμονική της Ελλάδας, εκείνη του Ληξουρίου, ο κ. Καλούδης δεσμεύτηκε ότι το πρώτο έγγραφο που θα υπογράψει ως εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα είναι αυτό της άμεσης χρηματοδότησης και ενίσχυσης των Φιλαρμονικών των νησιών μας.
Οσον αφορά στην φιλαρμονική Ληξουρίου η οποία βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση κινδυνεύοντας ακόμα και με λουκέτο, δεσμεύτηκε από τη θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να δώσει οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ.
Σημείωσε επίσης ότι θα ανοίξει τα σφαγεία διότι οι Κεφαλλονίτες κτηνοτρόφοι ταλαιπωρούνται απίστευτα και το εισόδημά τους συρρικνώνεται τραγικά διότι «οι έμποροι τους αγοράζουν τσάμπα τα αρνιά και τα κατσίκια με 2 ευρώ το κιλό» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε
Επίσης δεσμεύτηκε για δημιουργία γραφείου Αντιπεριφερειάρχη σε όλα τα Επτάνησα, δεσμεύτηκε για μη επιβολή κανένα νέου φόρου, αντίθετα «το 50% που εισπράττονται στα Επτάνησα θα παραμένει στον τόπο είσπραξης δηλ. σε κάθε νησί», όπως ανέφερε.
Τέλος δεσμεύτηκε για διενέργεια ετήσιων αθλητικών αγώνων σε όλα τα νησιά προκειμένου να βελτιωθούν παράλληλα και οι αθλητικές υποδομές καθώς επίσης για χορήγηση επιδότησης προς ανακαίνιση του συνόλου των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων.
«Μόνο ο δικός μας συνδυασμός πιστεύει στις νησιωτικές πολιτικές και στα πλεονεκτήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ο συνδυασμός του κ. Μπεριάτου πιστεύει στη διάσπαση της Περιφέρειας με χαρακτηριστική περίπτωση τον κ. Γεωργάτο από την Κεφαλλονιά και τους Ζακυνθινούς αλλά και τους Λευκαδίτες υποψηφίους του συνδυασμού του οι οποίοι τίθενται υπέρ της διάλυσης της Περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου