Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο Ηλίας Μπεριάτος στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8



«Δουλεύω για την Περιφέρεια εδώ και 25 χρόνια»
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», Ηλίας Μπεριάτος, μίλησε τηλεφωνικά το πρωί της Τετάρτης στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή, «Radio Secret».
Ο κ. Μπεριάτος σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και έδωσε το δικό του μήνυμα για το δεύτερο γύρο.
Εσείς, αλλά κι ο κ. Σπύρου είστε στην Κέρκυρα. Τελικά στην Κέρκυρα παίζεται όλο το παιχνίδι;
«Είναι αλήθεια ότι η Κέρκυρα έχει μεγάλο πληθυσμό κι όντως εδώ υπάρχει περισσότερη δουλειά. Φυσικά αυτό δε σημαίνει κάτι, για αυτόν το λόγο, θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω και το λαό της Κεφαλονιάς και τη Ζακύνθου και της Λευκάδας που μας έδωσαν υψηλά ποσοστά, ενώ κανείς δεν το περίμενε».
Στις εκλογές αυτές φάνηκε ότι δεν επικράτησε η αντιμνημονιακή άποψη. Τι έχετε να σχολιάσετε γι’ αυτό;
«Η δική μου θέση από την αρχή ήταν ότι το θέμα του μνημονίου τέθηκε από κάποιους με συγκεκριμένες σκοπιμότητες, αλλά αυτό που ο κόσμος θέλει στην ουσία είναι η εκλογή των ικανών προσώπων, ώστε με τα άτομα αυτά να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται».
Τελικά, οι εκλογές αυτές είναι αυτοδιοικητικές ή κομματικές;
«Σε όλες τις εκλογές πάντα υπάρχει το πολιτικό στοιχείο, ποτέ δεν είναι καθαρά αυτοδιοικητικές. Απλώς, πρέπει να δίνουμε κάπου το κύριο βάρος κάθε φορά. Τώρα δίνουμε βάση στην αυτοδιοίκηση, αλλά σίγουρα το ένα βοηθά το άλλο».
Πιστεύετε ότι επηρέασαν τον κόσμο και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού πως αν δεν πάει καλά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές, πιθανότατα θα πάμε για εκλογές;
«Όλα παίζουν κι όλα επηρεάζουν. Κάθε Κυβέρνηση με την ευκαιρία των εκλογών παίρνει το μήνυμα που πρέπει να πάρει. Κι ο κ. Παπανδρέου πήρε το μήνυμα και νομίζω ότι τα πράγματα τώρα βαίνουν καλώς, από την άποψη ότι προχωράμε σε μια εποχή με νέες αυτοδιοικητικές αρχές και η Κυβέρνηση βοηθά στο να βγούμε από την κρίση, αλλά κι εμείς το ίδιο».
Έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον από τους Συνδυασμούς που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο;
«Δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν, εξάλλου τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν χρησιμότητα. Ο κόσμος θα δώσει την απάντηση από μόνος του, ξέρει ποιοι ήταν υποψήφιοι στον πρώτο γύρο, ξέρει ποιοι είναι στο δεύτερο γύρο και θα αποφασίσει».
Ο Ηλίας Μπεριάτος με τον Διονύση Γεωργάτο
Θα αντλήσετε ψήφους και από το ποσοστό του κ. Καλούδη;
«Καλούμε όλη τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, αλλά και κάθε πολίτη να μας επιλέξει και να συσστρατευτεί με το δικό μας Συνδυασμό».
Θα επισκεφθείτε την Κεφαλονιά πριν τις εκλογές της Κυριακής;
«Είναι θέμα τεχνικών προβλημάτων το ότι δεν μπορώ να βρίσκομαι εκεί. Πάντα ήμουν παρών όμως, εδώ και 25 χρόνια, χωρίς να είμαι υποψήφιος. Κι έχω ταξιδέψει με όλα τα μέσα, με βάρκα, με καΐκια, με τα πάντα, για να βρεθώ σε όλα τα νησιά μας και στα πιο μικρά. Θέλω να τονίσω πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, θα είμαι πάντα εκεί. Δουλεύουμε για την Περιφέρεια εδώ και 25 χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι την θυμήθηκαν τώρα που είναι υποψήφιοι».
Πως θα λειτουργήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όταν οι κρατικές επιχορηγήσεις θα μειώνονται κάθε χρόνο και ο Καλλικράτης έχει πολλές ασάφειες;
«Έχετε απόλυτο δίκιο και αυτή είναι η δυσκολία. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε ικανά πρόσωπα. Χρειάζεται σίγουρα ένα μεταβατικό στάδιο για να οργανωθούμε. Απαιτείται να δουλέψουμε αθόρυβα και χωρίς φανφάρες γι’ αυτό ακριβώς το πράγμα».
Η Κέρκυρα θα έχει τη μερίδα του λέοντος, λόγω πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο αφορά στα κονδύλια και τα έργα που θα εκτελούνται;
«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση γιατί το σύστημα που θα επικρατεί θα είναι τέτοιο, ώστε όποιος Δήμαρχος είναι ικανός να ωριμάσει τα έργα που έχει ανάγκη ένα νησί, θα διεκδικεί και τα αντίστοιχα κονδύλια. Φυσικά η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει και θέλει να βοηθήσει, αλλά πρώτιστος ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Έχουν γίνει ασυγχώρητα λάθη στο παρελθόν με προγράμματα που δεν αξιοποιήθηκαν. Πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει αίσθημα ευθύνης επιτέλους».
Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου;
«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε κάνοντας έναν απλό, καθαρό και τίμιο αγώνα. Ο κόσμος αυτό το εκτίμησε, μας εμπιστεύτηκε και μας έβαλε στο δεύτερο γύρο, ενώ κανείς δεν το περίμενε. Ζητάμε λοιπόν από τον κόσμο της Κεφαλονιάς, αρχικά, αλλά και όλων των άλλων νησιών να μην απέχει, να μην χαλαρώσει και να πάει να ψηφίσει, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία, αλλά και τη βούληση να προχωρήσουμε σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια και να θεμελιώσουμε τα δυο, τρία πράγματα που πρέπει να θεμελιωθούν και να δρομολογηθούν. Μόνο έτσι θα μπορέσει και η Περιφέρεια να κάνει ένα βήμα παραπέρα».
 Επιμέλεια Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου