Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

γράφει ο... IonionSport!!! Ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΤΟΝ ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8

Ο Μάρκος Κοτσιλίνης στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8


Είναι θέμα γνώσης, ικανότητας και εμπειρίας
Ο νυν Δήμαρχος Πυλάρου και υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Μάρκος Κοτσιλίνης, φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή, «Radio Secret». Μίλησε για τον Καλλικράτη και τις δυσκολίες του, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παραλία του Μύρτου και άλλα σημαντικά θέματα.
Ποιο είναι το μήνυμα που παίρνετε από τον κόσμο στις περιοδείες σας;
«Ο κόσμος πάντα στις εκλογές δίνει μήνυμα και αυτό είναι καθαρό μήνυμα. Νομίζω ότι ο κόσμος θα στραφεί στο τέλος στο κουμάντο για την Κεφαλονιά. Δεν θα επικρατήσει το μνημόνιο, το οποίο υπάρχει στις συζητήσεις που κάνουμε, αλλά νομίζω θα επικρατήσει η σκέψη για το ποιος είναι ο πιο ικανός για την Κεφαλονιά».
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως ό,τι και να γίνει θα υπάρχει το μνημόνιο και άρα θα πρέπει ο κόσμος να κρίνει βάσει υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Συμφωνώ! Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το μνημόνιο, όμως από το Γενάρη έχουμε νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα. Αν δεν γίνουν σωστές κινήσεις μπορεί να δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα σε συνδυασμό με το μνημόνιο».
Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τον Καλλικράτη;
«Μας ενδιαφέρει να μιλάμε με τον κόσμο πρόσωπο με πρόσωπο. Εκεί συναντάς μια εικόνα άλλη. Ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για τα οικονομικά του προβλήματα. Υπάρχει βέβαια και ενδιαφέρον για τον Καλλικράτη, ειδικά υπάρχει ο φόβος μήπως ερημώσουν τα χωριά και δεν εξυπηρετείται σωστά από δω και πέρα ο πολίτης».
Η εφαρμογή του Καλλικράτη πόσο γρήγορα θα μπορέσει να γίνει;
«Είναι ένα καινούριο πράγμα με νέους ανθρώπους και αυτοδιοικητικά όρια. Υπάρχουν και διατάξεις που ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί. Η πλήρης υλοποίησή του δε ξέρουμε αν θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην τριετία. Είναι μια πολύ δύσκολη θητεία. Θα υπάρχει μιας συνεχής εξέλιξη στην εφαρμογή του Καλλικράτη. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Όποιος ξέρει από αυτοδιοίκηση, γνωρίζει και τη δυσκολία του Καλλικράτη. Δεν ξέρουμε τι οικονομικά στοιχεία θα συναντήσουμε από τους Δήμους, πως θα οργανωθούν οι υπάλληλοι και πως θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με τόσα άτομα».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Μάρκος Κοτσιλίνης
Αληθεύει ότι τα χρέη των Δήμων φτάνουν τα 35 εκατομμύρια ευρώ;
«Δεν το ξέρουμε αυτό, εκείνο που είναι γνωστό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι πως τα δάνεια των δήμων είναι γύρω στα 15 εκατομμύρια».
Ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ-ΚΙ δεν έχετε γνώση για τα χρέη των Δήμων;
«Όχι, η ΤΕΔΚΚΙ δεν μπαίνει στη λειτουργία των Δήμων, είναι ένα συντονιστικό όργανο».
Πως θα διαχειριστείτε τα χρέη αυτά;
«Θα κοιτάξουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε Δήμο, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».
Θα αυξήσετε τα δημοτικά τέλη αν εκλεγείτε;
«Δεν θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα. Τα δημοτικά τέλη σχετίζονται με ανταποδοτικές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης πληρώνει στο Δήμο όσα πληρώνει ο Δήμος για τις υπηρεσίες που προσφέρει, του νερού, για παράδειγμα. Παράλληλα, μπορούν να γίνουν κι άλλες κινήσεις, ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να διαχειριστούμε χρέη του παρελθόντος».
Ο Δήμος Πυλάρου έχει τη φήμη του Δήμου με τα λιγότερα χρέη. Ο Δήμος ο δικός σας χρωστά σε εργολάβους;
«Υπάρχουν χρέη, αλλά σε μικρή κλίμακα, της τάξης των 60 η 80 χιλιάδων. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι στο μηδέν για να είσαι καθαρός Δήμος, πρέπει απλώς να είσαι σε μια κατάσταση που ελέγχεται και να μη δημιουργείς προβλήματα στην αγορά.
Στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM με τη Γιώτα Σιούτη
Τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Μύρτο;
«Είναι θετικό το ότι βγήκε Προεδρικό Διάταγμα για τον Μύρτο. Βγήκε με κινήσεις δικές μας. Έγινε μελέτη για τη γενική αξιοποίηση του Μύρτου, όχι μόνο για την παραλία, αλλά και για το πώς θα αξιοποιηθεί οικονομικά ο Μύρτος. Βγήκαν κάποια συμπεράσματα από αυτήν τη μελέτη κι δεν υπήρχε ποτέ από το Δήμο πρόθεση να διακόψει την κυκλοφορία αυτοκινήτων στο Μύρτο. Αυτή η μελέτη ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να ζητήσουμε προστασία του Μύρτου. Το στείλαμε στο Υπ. Χωροταξίας και αυτό στο Συμβούλιο Επικρατείας με εσωτερική αλληλογραφία που όμως εμείς δεν γνωρίζαμε. Το τελευταίο αποφάσισε την απαγόρευση της διέλευσης των αυτοκινήτων προς την παραλία του Μύρτου. Έγινε προσφυγή από εμάς για να αλλάξει αυτό το διάταγμα και περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης».
Τι γίνεται όμως με τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν στο Μύρτο, ενώ ισχύει το Διάταγμα; Καλύπτονται ασφαλιστικά σε περίπτωση που συμβεί κάτι;
«Έχουμε κάνει προσφυγή, τα υπόλοιπα δεν μας απασχόλησαν, δεν ξέρω τι άλλο να πω για αυτό. Έχουμε κάνει όλες τις νόμιμες και νομικές διαδικασίες που απαιτούνται».
Ο βουλευτής μας τότε, ο κ. Παρίσης, θα έπρεπε να γνωρίζει την εσωτερική αλληλογραφία ανάμεσα στο Υπ. Χωροταξίας και το Συμβούλιο Επικρατείας;
«Ο Βουλευτής γνώριζε ότι προωθείται διάταγμα και μάλιστα πίστευε ότι πρέπει να υπάρχει ισότητα για όλους. Εγώ τον κάλεσα να μιλήσουμε για τη διαχείριση του πλούτου του νησιού μας. Αυτό το διάταγμα απαγορεύει τη δόμηση στην ευρύτερη περιοχή του, υπάρχει μια δυνατότητα μόνο για κατασκευή κτιρίων στην περιοχή στην είσοδο του δρόμου που κατεβαίνει προς το Μύρτο».
Υπήρχε μελέτη για την κατασκευή σφαγείων στη Φάλαρη. Τι συνέβη με αυτό το έργο, αν εκλεγείτε θα προωθήσετε την κατασκευή του εκεί;
«Σαν ΤΕΔΚΚΙ αισθανόμαστε άσχημα που δεν έχει λυθεί το θέμα των Σφαγείων στην Κεφαλονιά. Στη Φάλαρη έκανε πρόταση ο Συνεταιρισμός της Πυλάρου, ώστε μέσα από επιδότηση να μπορέσει να κάνει το έργο. Όμως δεν μπόρεσε να βρει τη συμμετοχή που απαιτούταν από τα μέλη του και πέρασε η προθεσμία. Όποτε δεν έγινε κι το θέμα έκλεισε. Η Νομαρχία και ο σύλλογος κρεοπωλών έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν τα υπάρχοντα σφαγεία του Αργοστολίου με καλύτερες όμως προδιαγραφές και ανακαίνιση. Υπάρχει όπως πρόβλημα με τους τσιγγάνους εκεί και πρέπει να δούμε από δω και πέρα τι θα κάνουμε».
Ο δρόμος της Φάλαρης έχει ολοκληρωθεί;
«Έχει τελειώσει το κομμάτι που περιελάμβανε το πρόγραμμα στο οποίο ήταν ενταγμένος. Γίνεται ήδη μελέτη για την αρχή του δρόμου στα Διβαράτα. Εκεί υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο έχει γίνει και στο Αργοστόλι, λόγω του προβλήματος με το δρόμο στ Διλινάτα. Όσο αφορά στη λειτουργία του δρόμου, έχει δημοπρατηθεί έργο για να κατασκευαστεί μια υπόγεια διάβαση, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τα ζώα. Ο φωτισμός δεν προβλέπεται γιατί έχει άλλα στοιχεία που βοηθούν σε αυτό. Είναι πλατύς, έχει κίτρινη λωρίδα, αλλά και τα λεγόμενα «μάτια γάτας» που φωτίζουν το δρόμο».
Οι ανεμογεννήτριες;
«Υπάρχει νόμος με τον οποίο το 3% του κέρδους πάει στο Δήμο. Αυτά είναι τα έσοδα του Δήμου και μάλιστα περιλαμβάνει και μείωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα χωριά που είναι κοντά στις ανεμογεννήτριες. Έχω καταφέρει επίσης, με συμφωνίες με τις εταιρείες να κάνουν και κάποια έργα στο Δήμο».
Το μήνυμά σας για τις εκλογές;
«Η θητεία μου είναι παράδειγμα για αυτές τις εκλογές. Γνωρίζουμε την αυτοδιοίκηση και καλώ το λαό να κλείσει τα αυτιά του σε υποσχέσεις ανέξοδες που εκφράζουν μια άλλη εποχή. Είναι θέμα γνώσης, ικανότητας και εμπειρίας. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα».
Επιμέλεια Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου