Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εγκύκλιος Ραγκούση για την εκλογή των νέων δημοτικών συμβουλίων




ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ   http://www.kefaloniagate.gr
Μυστική Ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα
Οι διαδικασίες ορκομωσίας των αιρετών των δήμων, εγκατάστασης των νέων αρχών, εκλογής μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων και των μονομελών οργάνων διοίκησης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και ορισμού αντιδημάρχων καθορίζονται με εγκύκλιο
του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι οι δημοτικές αρχές πρέπει να ορκιστούν πριν την 1/1/2011, αλλά και ότι όσοι θέλουν να αποποιηθούν την εκλογή τους θα πρέπει να το πράξουν μέχρι και την 21η Δεκεμβρίου 2010.
Παράλληλα διευκρινίζεται ότι:

- Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα είναι μυστική, ενώ μέχρι τώρα διεξαγόταν φανερή ψηφοφορία.
- Το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου αποτελείται από τον πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, και το γραμματέα, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας (εν συνόλω).
- Η εκλογή στη θέση του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου δεν συνεπάγεται κώλυμα συμμετοχής στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είναι το εξής: ypes_egyklios_orkomosia_eklogh.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου