Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

10 εις την πεντακοσιοστήν, δυνητικά σύμπαντα


Έζησα για να ακούσω τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη να μου ομολογεί ένα «λάθος» του:
το ουσιαστικό «το σύμπαν» τελικά έχει πληθυντικό αριθμό!
Εφόσον δεν υπάρχει ένα σύμπαν, μπορούμε άφοβα πλέον να λέμε «τα σύμπαντα», χωρίς να κινδυνεύουμε να γίνουμε βιντεάκι-παράδειγμα-προς αποφυγή στο Λαζόπουλο, που, ως γνωστόν, φροντίζει και για την παιδεία μας (αυτό δεν το είπε ο κ. καθηγητής, εγώ η μωρή το προσθέτω...).
Το σύμπαν απέκτησε επιτέλους τον πληθυντικό που του αρμόζει!

Σ' αυτή την παραδοχή τον βοήθησε ο καθηγητής Δ. Νανόπουλος, ο οποίος μου εξήγησε πως στο εδώ και τώρα μας υπάρχουν περί τα δέκα εις την πεντηκοστήν δυνητικά παράλληλα σύμπαντα -με τους δικούς τους φυσικούς νόμους και στο δικό τους εδώ και τώρα- που μπορεί να είναι μέσα, δίπλα ή παραδίπλα μας.

Οι καθηγητές εμφανίστηκαν στις 8 Δεκέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής.
Όχι, δεν τραγούδησαν και δεν χόρεψαν. Παρέσυραν, όμως, εκατοντάδες θεατές σε ένα ξέφρενο πάρτι σκέψεων κι απο(ανα)καλύψεων! Και το έκαναν, χρησιμοποιώντας ένα συστατικό δυσεύρετο και πανάκριβο: θέλησαν να μοιραστούν τη συνεχώς ανανεούμενη γνώση τους σε τομείς τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους (διαφορετικούς;…), δίχως να σε κάνουν να νομίζεις πως απευθύνονται σε ηλιθίους κι απαίδευτους ιθαγενείς. Άσε που σε έκαναν να νομίζεις πως απευθύνονται αποκλειστικά σε σένα (εξ ου και το «μου είπε» που χρησιμοποίησα…).

Πραγματοποίησαν μια δημόσια «συν-ζήτηση» με τίτλο «Από την κοσμογονία στη γλωσσογονία». Βαρύγδουπος τίτλος, ε;
Τα σπάω και ξαναρίχνω για να γίνω πιο κατανοητή:
Όποιος πιστεύει πως η σούπερ-ντούπερ εξειδίκευσή του σε μια υπο-κατηγορία μιας επιστήμης, μιας Τέχνης ή μιας τέχνης αρκεί για να τον στείλει στη... γειτονιά των αγγέλων όταν αποδημήσει, έπαιξε κι έχασε δηλαδή.
Ή αλλιώς είναι μακριά νυχτωμένος...
Η ολιστική θεώρηση της γνώσης και οι παραλληλίες που παρατηρούνται ανάμεσα στη γένεση του κόσμου και τη δημιουργία μιας γλώσσας, η συνεχής αναζήτηση και οι συσχετισμοί, όλα αυτά και πάαααρα πολλά άλλα είναι που μπορεί να οδηγήσουν στην αλήθεια. Η αλήθεια είναι κάπου εδώ γύρω και μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε.
Προσωπικά, προτιμώ να με σώσει αυτή η αλήθεια παρά αργόσχολες «ιδιοφυίες», κουκουλοφόροι, πορτοφολάκηδες δοτοί αξιωματούχοι και τόσοι άλλοι μακάριοι...

Αναρωτιέμαι σε πόσα παράλληλα σύμπαντα θα επιβίωναν τα ούφο που ζουν ανάμεσά μας!...
Αν τύχει να περάσει δίπλα μου κανένα απ’ αυτά (τα παράλληλα σύμπαντα) και το αναγνωρίσω, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα το ρωτήσω...

Υ.Γ.: Η «συν-ζήτηση» κυκλοφορεί και σε βιβλίο.
Υ.Γ.2: Δεν έχω ποσοστά από το βιβλίο.
 (Πηγή Φωτογραφίας:stumbleupon.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου