Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

“ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ” ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

META AΠΟ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ   ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ!
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μετά από 150 χρόνια ζωής έφτασε η ώρα να πέσουν οι “τίτλοι τέλους” για το θεσμό της Νομαρχίας, καθώς από 1-1-2011 ο θεσμός αυτός παραδίδει τη σκυτάλη στον Δήμο Κεφαλονιάς και στην αιρετή Περιφέρεια, θεσμοί που προκύπτουν από την διοικητική μεταρρύθμιση “Καλλικράτης”.
Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Κατάστημα, η τελευταία συνεδρίαση, ουσιαστικά, του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ήταν μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ενώ όλοι όσοι πήραν το λόγο αναφέρθηκαν στο ζήτημα την κατάργησης του θεσμού.
Ο πρόεδρος του Ν.Σ. Ν. Βαλλιανάτος , ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συμβουλίου για τη συνεργασία που είχαν την 4ετία αυτή και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους όσοι θα συμμετέχουν στους νέους θεσμούς που θα αναλάβουν από την 1η Ιανουαρίου.
Ο νομάρχης Δ. Γεωργάτος, αναφέρθηκε στον “Καλλικράτη” λέγοντας ότι “είναι αισιόδοξος ότι θα προσφέρει πολύ περισσότερα απ' όσα πιστεύουν κάποιοι”, ενώ αναφέρθηκε και στην 4ετία του, λέγοντας ότι “παραδίδουμε τη Νομαρχία χωρίς χρέη από δάνεια, ενώ θα υπάρξει μια δημόσια παρουσίαση-παράδοση στις νέες αρχές”. Αναφέρθηκε και στο δικό του πολιτικό μέλλον λέγοντας ότι θα συνεχίσει την ενεργό πολιτική δραστηριότητα ως περιφερειακός σύμβουλος.
Ο τέως νομάρχης Δ. Λευκαδίτης, μίλησε για την αντίθεσή του εξαρχής στη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”, για τον οποίο πιστεύει ότι δεν θα λειτουργήσει, ενώ χαρακτήρισε ως “λυπηρό” το ότι καταργείται η Νομαρχία.
Ο Δ. Μαντζουράτος με το δικό του τρόπο υποστήριξε ότι “ο θεσμός της Νομαρχίας υπηρέτησε το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρησιμοποίησαν το θεσμό της Νομαρχίας ως θεσμό διοίκησης καπιταλιστικού κράτους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου