Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σπίθα το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη


Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα" ανακοίνωσε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο μουσικοσυνθέτης στην ομιλία του, κάλεσε τους Ελληνες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, «εκχωρούν τα......
εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».
Στην ομιλία του, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος του, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα. Πάντως αναφέρθηκε σε «ένα σάπιο πολιτικό σύστημα».

Επιστρέφω στον Θεοδωράκη. Του την έπεσαν λοιπόν επειδή έβαλε μια σπίθα για να δημιουργηθεί κίνημα και όχι κόμμα. Εάν έφτιαχνε κόμμα θα του την έπεφταν που στα γεράματα "τρελάθηκε και θέλει να κυβερνήσει". Εάν καθόταν σπίτι του θα τον έβριζαν που δεν μιλά και δεν αντιδρά, με τα γνωστά βαρύγδουπα "σιωπούν οι βολεμένοι διανοητές" κι άλλα τέτοια. Τον θεωρούν "όργανο του συστήματος" επειδή τα κανάλια μετέδοσαν το γεγονός, εάν όμως δεν το μετέδιδαν θα μίλαγαν -οι ίδιοι- για φίμωμα του μεγάλου Μίκη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Με άλλα λόγια, με αυτούς τους ζουρλούς άκρη δεν βγάζεις! Και δεν είναι τυχαίο που τα ποσοστά τους εξανεμίζονται στην κοινωνία, δεν είναι τυχαίο που έχουν καταντήσει την (μεταξύ ή πέρα των ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ) Αριστερά από χώρο πολιτικής ανάλυσης σε χώρο... ψυχανάλυσης.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα σε αυτόν τον τόπο αρκετοί σοσιαλιστές (εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι), που έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται και προετοιμάζονται να αντιδράσουν! Και όπως είπα και εχθές, από το kONTRA channel, "για μια ακόμη φορά η λύση θα δοθεί μέσα από τη δημοκρατική παράταξη, με τις κοινωνικές δυνάμεις του δημοκρατικού λαού της Ελλάδας. Γιατί πάντα οι λύσεις δίνονται από εκεί...".

Σε στιγμές κρίσιμες και επώδυνες για το λαό και την πατρίδα δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αριστερίστικη μιζέρια, ψυχανάλυση και θολοθεωρία. Μπήκε ο Μίκης τώρα μπροστά; Πολύ καλά έκανε και μπήκε! Ώρα μας τώρα να μπούμε και οι υπόλοιποι μπροστά και να απελευθερώσουμε την Ελλάδα. Και εσείς, διανοητές της όποιας μαρξίζουσας "αριστεράς", συνεχίστε να καταγγέλλετε ό,τι δεν σας ταιριάζει, σαν τις αλεπούδες, που ό,τι δεν φτάνουν το κάνουν κρεμαστάρια!
Στέφανος Μυτιληναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου