Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ !!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ « Ο ΑΓ. ΜΗΝΑΣ »


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30π.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Σωματείο μας από νωρίς είχε προειδοποιήσει όλους τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα του δρόμου ανάπτυξης που έχει επιβάλει το μεγάλο κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και που είναι ο μονός δρόμος που συμφέρει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.
· Λουκέτα σε εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που είναι αποτέλεσμα του «ανταγωνισμού» και της καπιταλιστικής-οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.

· Χιλιάδες απολύσεις για να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα τεράστια κέρδη τους.
· Πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων για να πληρωθούν τα ελλείμματα που οι ίδιοι προκάλεσαν, κατασπαράζοντας τον πλούτο από τη δική μας δουλειά.
·Ακρίβεια, φόροι, λιτότητα για να λεηλατήσουν ξανά το λαό που υποφέρει έτσι κι αλλιώς για να περνούν «ζάχαρη» μια χούφτα πλουτοκράτες και τα πολιτικά τους στηρίγματα.
· Κατάργηση ακόμη κι αυτών των ελάχιστων κοινωνικών παροχών που απέμειναν σε υγεία-πρόνοια-παιδεία, για να κερδοφορήσουν σε βάρος της υγείας και της μόρφωσης.
· Κρατική καταστολή, εργοδοτική τρομοκρατία, απειλές και εκβιασμοί για να μη σηκώσει κεφάλι ο βασανισμένος, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα αντιδράσει κανείς εργάτης και εργάτρια στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν.
Δεν σταμάτησαν πουθενά. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Δεν δείχνουν κανένα οίκτο.
· Σου έφεραν το ευρώ, διπλασίασαν το κόστος ζωής κι εσύ περιμένεις ακόμη «σύγκλιση μισθών».
· Διαφήμιζαν ότι έκαναν την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο, και εσύ θα πληρώνεις για δεκαετίες τις υποδομές που είχε ανάγκη το κεφάλαιο για να αυγαταίνει τα κέρδη του.
· Κατάκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, κατάργησαν το ΤΑΞΥ λέγοντάς σου ότι αξιοποιούν τις περιουσίες των ταμείων μέσα από την ενοποίηση για το καλό σου.
· Σε πήγαν για σύνταξη στα 65 και εσύ είπες «πάλι καλά που δεν αυξήθηκαν τα όρια στα 70».
· Σου μείωσαν, μαζί με τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία το μισθό για τα τρία επόμενα χρόνια και εσύ ανακουφίστηκες που δεν σου έκοψαν ακόμη τα δώρα.
Τώρα με μνημόνιο και Καλλικράτη σιγουρεύουν ότι η δική τους ανάπτυξη που εξασφαλίζει και διευρύνει τα κέρδη τους θα κάτσει καλά στο σβέρκο σου για πολλές ακόμη δεκαετίες.
Βάλε φρένο σε ό,τι ακόμη έρχεται. Ενωμένοι και δεμένοι όλοι μαζί με το Συνδικάτο, οργανωμένοι σε αγώνα επίμονο, με θυσίες αλλά και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!
Οπλισμένοι με ταξική ενότητα και πλαίσιο αιτημάτων που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, συσπειρωμένοι στο καταξιωμένο ΠΑΜΕ, να δημιουργήσουμε αγωνιστικούς πυρήνες παντού: στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο, στην καφετέρια, στη γειτονιά. Κάθε εργασιακός χώρος και μια επιτροπή αγώνα του Συνδικάτου, κάθε γειτονιά και ένα παράρτημα.
Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-ξενοδοχεία να ενωθούν μαζί με άλλα ταξικά σωματεία, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, την ΠΑΣΥ της φτωχής αγροτιάς, το ΜΑΣ των παιδιών μας μαθητών-φοιτητών, την ΟΓΕ των γυναικών για να γίνει η δύναμη που θα σταματήσει αυτά που έρχονται και θα επιβάλλει τον δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό.
Πόσο θα περιμένεις; Πόσο μπορείς να αντέξεις; Για πόσο ακόμη θα σκύβεις το κεφάλι;
ΕΣΥ είσαι ο παραγωγός του τεράστιου πλούτου. Εσύ μονάχα! Χωρίς εσένα πλούτη δεν θα έχουν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ. Τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σε χρειάζονται και όσο τους κουβαλάς στην πλάτη σου θα σου κλέβουν κάθε μέρα την ίδια τη ζωή σου.
«Απάλλαξε» τα παιδιά σου από τα αφεντικά!! Κάνε μια νέα κοινωνία που να μπορείς να ζήσης εσύ και τα παιδιά σου, με τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ - ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ - ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ
ΜΗ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ
ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ                                                                 

Ναυτεργάτες Απεργούν στις 15 Δεκεμβρίου


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών για τις 15 Δεκεμβρίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Eνωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και της Πανελλήνιας Eνωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» αναφέρεται ότι «απαντάει» στο φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης που αποφάσισε πολιτική επιστράτευση για 'έκτακτες ανάγκες'».
«Η αποφασιστικότητα και η συμμετοχή στην απεργία, ακυρώνει στην πράξη αυτό το επιχείρημα και όποιος το επικαλείται αυτοδιαψεύδεται» προσθέτει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου