Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Aπό τη 16άδα των πιθανών αντιπάλων των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης (απλώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με τη Βιγιαρεάλ και ο Αρης με τη Λεβερκούζεν) οι 9 προέρχονται από τρεις χώρες και συγκεκριμένα από τη Ρωσία (Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σπάρτακ Μόσχας), από την Πορτογαλία (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Πόρτο και Μπράγκα) και από την Ολλανδία (Αγιαξ, Αϊντχόφεν, Τβέντε).

Από δύο πιθανούς αντιπάλους για ΠΑΟΚ και Αρη έχει η Αγγλία (Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ) και η Γερμανία (Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν). Και από εκεί και πέρα υπάρχουν η Παρί Σεν Ζερμαίν από τη Γαλλία, η Βιγιαρεάλ από την Ισπανία και η Ντιναμό Κιέβου από την Ουκρανία.
Συνολικά 17 χώρες εκπροσωπούνται στη φάση των «32» σε σχέση με τις 24 που εκπροσωπήθηκαν στη φάση των ομίλων. Τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση έχουν Πορτογαλία και Ρωσία με τέσσερις συνολικά ομάδες. Ακολουθεί με τρεις η Ολλανδία, ενώ με δύο ομάδες (όσες και η Ελλάδα) συνεχίζει και η Αγγλία και η Ισπανία και η Γερμανία και η Γαλλία.
Με δύο ομάδες συνεχίζει και η Ουκρανία με την Ελβετία. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Ιταλία εκπροσωπείται μόνο με μία ομάδα (Νάπολι). Οσες έχουν ακόμα στη διοργάνωση η Πολωνία, η Λευκορωσία, η Τσεχία, το Βέλγιο, η Τουρκία και η Σκοτία.
Ισχυροί και ανίσχυροι
Οι 16 ισχυροί της κλήρωσης της κλήρωσης της Παρασκευής (οι 12 πρώτες των ομίλων του Europa και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες από το Champions League), που θα έχουν στη φάση των «32» τη ρεβάνς στην έδρα τους είναι οι: Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Στουτγκάρδη, Αϊντχόφεν, Παρί Σεν Ζερμαίν, Λίβερπουλ, Πόρτο, Σπάρτακ Μόσχας, Μπράγκα, Αγιαξ και Τβέντε.
Αυτές οι ομάδες είναι και οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Αρη με τη μόνη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με τη Βιγιαρεάλ και ο Αρης με τη Λεβερκούζεν, δηλαδή τις πρώτες των δικών τους ομίλων. Και φυσικά δεν μπορούν να κληρωθούν και μεταξύ τους αφού και αυτό δεν γίνεται να συμβεί στη φάση των «32» αλλά γιατί και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι στο γκρουπ των θεωρητικά ανίσχυρων.
Αυτό το γκρουπ περιλαμβάνει τις 12 δεύτερες των ομίλων του Europa και τις 4 -θεωρητικά- χειρότερες τέταρτες από το Champions League και στο πρώτο ματς της φάσης των «32» θα κληρωθούν γηπεδούχες.
Στο γκρουπ των 16 θεωρητικά ανίσχυρων βρίσκονται οι: Λεχ Πόζναν, Αρης, Λιλ, ΠΑΟΚ, Μπάτε Μπορίσοφ, Σπάρτα Πράγας, Αντερλεχτ, Γιουνγκ Μπόις, Μέταλιστ Χάρκιβ, Σεβίλλη, Νάπολι, Μπεσίκτας, Μπενφίκα, Ρέιντζερς, Ρούμπιν Καζάν και Βασιλεία.
Η κλήρωση του Europa League την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα είναι διπλή. Θα ξεκινήσει στις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στη Νιόν της Ελβετίας στην έδρα της UEFA και αφού πρώτα βγουν τα 16 ζευγάρια για τη φάση των «32», στη συνέχεια θα επακολουθήσει και η διασταύρωση αυτών των 16 ζευγαριών για τη φάση των «16». Νωρίτερα στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και χωρίς ελληνική εκπροσώπηση θα έχει γίνει η κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League.
Τις δύο κληρώσεις θα διευθύνουν ο γενικός γραμματέας της UEFA Tζιάνι Ινφαντίνο με τον διευθυντή των διασυλλογικών διοργανώσεων Τζόρτζιο Μαρκέτι. Στην κλήρωση του Champions League θα μετάσχει ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και στην κλήρωση του Europa o γνωστός μας Ρόνι Γουίλαν, που είναι και ο πρεσβευτής του τελικού της διοργάνωσης στο Δουβλίνο.
Τα πρώτα ματς της φάσης των 32 του Europa θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 24, αλλά σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή για τον ΠΑΟΚ και τον Αρη που δεν είναι δυνατόν την ίδια μέρα να παίξουν γηπεδούχοι σε Τούμπα και «Βικελίδης» αντίστοιχα. Λογικά το παιχνίδι του ενός εκ των δύο, ανάλογα και με τα υπόλοιπα ζευγάρια, θα μεταφερθεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, κάτι που θα αποφασιστεί μετά την κλήρωση.

Λόγω της 48ώρης απεργίας των ΜΜΕ την Παρασκευή (17/12) και το Σάββατο (18/12),
Τηλεοπτικά, η κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League θα μεταδοθεί από το Eurosport. To ίδιο κανάλι θα μεταδώσει live και την κλήρωσης της φάσης των «16» του Champions League η οποία θα γίνει επίσης στη Νιόν και θα ξεκινήσει στη 13:00 ώρα Ελλάδας.
Επιπλέον, η κλήρωση τόσο του Europa League όσο και του Champions League θα καλυφθεί live από την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA (http://www.uefa.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου