Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η ζωντανή ιστορία της αποκατάστασης και της σεισμικής θωράκισης της Κεφαλονιάς.

Τμήμα Δυτικής Ελλάδος Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλληνίας και Ιθάκης




.Ο διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός Τάκης Παυλάτος έχει σχεδιάσει και επιβλέψει σχεδόν όλα τα δημόσια κτήρια του νομού μετά το σεισμό(νομαρχία –δημαρχείο-δημοτική αγορά κα),δεκάδες ναούς με κορυφαίο τον ναό του Αγ.Γερασίμου , γέφυρα ΔΕΒΟΣΕΤΟΥ αλλά και κτήρια πανελληνίας εμβέλειας ( Αρειος παγος, γηπεδο Καραισκάκη κα) .
Αποτελεί την ζωντανή ιστορία της αποκατάστασης και της σεισμικής θωράκισης της Κεφαλονιάς.
Εχει τιμηθεί με βραβεία και πολλές άλλες διακρίσεις.

Το έργο του έχει αναγνωριστεί από διεθνής οργανώσεις ( Unesco ) .
Το σημαντικότατο προσωπικό αρχείο με το έργο του Τ. Παυλάτου με υλικό αρκετό για 2-3 μεγάλες αίθουσες θα μπορούσε να συνδυαστεί με το μουσείο Σεισμού του 1953.
Το αρχείο έχει ζητηθεί από μεγάλα ιδρύματα, μουσεία, ΟΤΑ (ΤΕΕ, δημος Αθηναίων , Μουσείο Μπενάκη) εντούτοις ο ίδιος επιθυμεί να μεταφερθεί στον τόπο του την Κεφαλονιά αρκεί να βρεθεί κατάλληλος χώρο ώστε να εκτίθεται σωστά.
Στην τελευταία της συνεδρίαση (1-12-2010) η Νομαρχιακή επιτροπή ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης αποφάσισε ομόφωνα ότι το αρχείο Τάκη Παυλάτου αποτελεί ανεκτίμητο ιστορικό και πολιτισμικό στοιχείο του τόπου και αποτελεί ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την στέγαση του. Η ΝΕ αφού ερευνήσει τα πιθανά σενάρια θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕ ΤΕΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ –ΙΘΑΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σ. ΤΡΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου