Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση Διονύση Γεωργάτου

  στην επιστολή (15-12-2010) του Γιώργου Καλούδη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ,ΠΑΤΗΣΤΕ  Ε Δ Ω,,

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ  http://kefalos-net.blogspot.com 


Παρακάμπτοντας τα διάφορα αναφερόμενα στην επιστολή του Γιώργου Καλούδη περί Ιονίου Αστικού Κώδικα, όπως την ιστορική και σημερινή του σημασία και το ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας για τα οποία συμφωνούμε, οφείλω να απαντήσω σε αρκετές αναφορές του για το πρόσωπο μου πολλές εκ των οποίων είναι προσβλητικές.
Η απάντηση δίνεται όχι τόσο για τον ίδιο, αλλά για τους πιθανούς αναγνώστες της επιστολής του και για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Αναφορά 1η: Τα περί σφραγίδας, λογότυπου, πρωτοκόλλου κ.λ.π.
Απάντηση: Υπενθυμίζω ότι τα διάφορα σχόλια και άρθρα που αναφέρθηκαν στη μη αποδοχή εκ μέρους μου του δώρου του Γιώργου Καλούδη, με έθιγαν κατ’ αρχήν ως Νομάρχη και στη συνέχεια ως Περιφερειακό Σύμβουλο.
Ως εκ τούτου είχα κάθε δικαίωμα να απαντήσω ως Νομάρχης. Δεν ήταν όμως στις προθέσεις μου.  Η δακτυλογράφηση της επιστολής μου έγινε μαζί με δακτυλογράφηση άλλου επίσημου Δελτίου Τύπου της Νομαρχίας που εκδόθηκε (περί αποφάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου). Εκ παραδρομής και τα δύο απεστάλησαν ως Δελτία Τύπου Νομαρχίας.
Αναφορά 2η: Τα περί επιστροφής μου στην Παιδιατρική:
Απάντηση: Με ενθουσιασμό και μεράκι υπηρέτησα ως γιατρός του ΕΣΥ, τη Παιδιατρική. Με ενθουσιασμό και μεράκι υπηρέτησα δύο φορές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Νομάρχης. Με ενθουσιασμό και χαρά επιστρέφω στην Παιδιατρική.
Ως εκ τούτου η χαιρεκακία που υποκρύπτει η αναφορά της επιστολής Καλούδη, ότι θα επιστρέψω στον ιδιωτικό βίο, πέφτει στο κενό και το μόνο που μένει, είναι το κακό συναίσθημα ενός μικρού πολιτικού.
Ο Γιώργος Καλούδης όφειλε να γνωρίζει ότι ουδέποτε με χαρακτήρισε η επιδίωξη ‘’καρέκλας’’ για την προσωπική μου επιβεβαίωση ή για το μισθό μου. Διαφορετικά θα είχα αποδεχθεί ψηλότερες θέσεις που μου προτάθηκαν κατά το παλαιό και πρόσφατο παρελθόν (υποψήφιου Βουλευτή, υποψήφιου Περιφερειάρχη).
Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία κατανόησης αυτών των απόψεων από το Γιώργο Καλούδη γιατί προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις για την άσκηση της πολιτικής και για τα κίνητρα και τα κριτήρια συμμετοχής στη πολιτική.
Αναφορά 3η: Για το Παιδίατρο στην Ιθάκης
Απάντηση: Όσον αφορά το πρόβλημα της θέσης Παιδιάτρου στην Ιθάκη όφειλε να γνωρίζει ότι το θέμα λύθηκε. Η θέση του Παιδιάτρου Ιθάκης προκηρύχθηκε σύμφωνα με το νέο Νόμο της Ξενογιαννακοπούλου, κατέθεσαν αίτηση τρείς παιδίατροι και εντός ολίγου ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης.
Πάντως έστω και με αυτή τη καθυστέρηση, χαίρομαι που ο Γιώργος Καλούδης θυμήθηκε ότι υπάρχει και η Ιθάκη.
Αναφορά 4η: ‘‘Έχω εξασφαλίσει δεύτερη σύνταξη ως Νομάρχης’’.
Απάντηση:   Ως γιατρός του Δημοσίου από το Νόμο δεν δικαιούμαι δεύτερης σύνταξης του Δημοσίου.
            Ο Γιώργος Καλούδης, ως καλός δικηγόρος δεν το γνωρίζει; Ποιος άραγε ο στόχος αυτού του ψευδολογήματος;
            Προς διευκόλυνση του τον παραπέμπω στη σχετική νομοθεσία: άρθρο 58 παρ.1 εδάφιο τρίτο σε συνδυασμό με άρθρο 1 Ν.Δ. 641/70.
Αναφορά 5η: Περί Ευγένειας, Παιδείας και Αγωγής.
Απάντηση:   Ομολογώ λοιπόν, ότι για κάποια στιγμή έχασα την παραδοσιακή μου ευγένεια (ίσως για πρώτη φορά) προς πολιτικό μου αντίπαλο. Υπενθυμίζω ότι όλους τους άλλους αντιπάλους μου στις Περιφερειακές Εκλογές και αυτούς που κέρδισαν και αυτούς που έχασαν τους συνεχάρηκα ένθερμα. Σε αυτούς έδειξα την ευγένεια μου, τη παιδεία μου και την αγωγή μου!!! Γιατί άραγε είχα άλλη συμπεριφορά προς τον κ. Καλούδη; Ποιος ξέρει…
Αναφορά 6η: Περί ικεσιών στο Καλούδη για την υποψηφιότητα μου ως Νομάρχης και περί άλλων από εμέ ‘‘λεχθέντων’’.
Απάντηση: Προφανώς ο Γιώργος Καλούδης κρίνει τα εξ’ ιδίων.
Ουδέποτε ικέτευσα και ουδέποτε παρακάλεσα τον οποιοδήποτε για το όποιο προσωπικό μου όφελος, ή θέση.
            Δεν είναι στο χαρακτήρα μου και στα πιστεύω μου για την πολιτική, και αυτό το γνωρίζουν πάρα πολλοί. (Εξ’ άλλου ένας… αλαζόνας δεν ικετεύει…).
            Αν τη πολιτική επιχειρηματολογία που μας οδήγησε σε σύμπλευση τη θεωρεί και ικεσία επειδή κατείχε μία θέση, λυπάμαι, αλλά δεν είναι έτσι.
            Τη πολιτική μου φιλία και την όποια ευγνωμοσύνη μου θα συνέχιζε να την είχε, εάν παρέμενε στο ίδιο πολιτικό μετερίζι, αυτό το μετερίζι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που τον έκανε επιλαχόντα Βουλευτή, αλλά το πρόδωσε.
            Προφανώς λοιπόν τα περί ‘‘ασφαλέστερου εχθρού’’ επιστρέφονται μετ’ επιτάσεως.
            Αφήνω άνευ σχολιασμού τα λοιπά υποτιθέμενα ‘‘λεχθέντα’’ από εμέ. Το μελάνι που θα κατανάλωνα αξίζει περισσότερο από την αξιοπιστία των λόγων του.
Αναφορά 7η: Περί επιστολής μου στη Ρεγγίνα Βάρζελη, στο Γιώργο Παπανδρέου και σε άλλους για υποψηφιότητα Κερκυραίου για Περιφερειάρχη.
Απάντηση: Κατ’ αρχή δεν υπάρχει καμία επιστολή (όπως κακώς γράφηκε και σε τοπικές εφημερίδες). Στη συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ουδέποτε αναφέρθηκα σε επιστολή. Αναφέρθηκα μόνο για προφορικές προτροπές μου προς τα Κεντρικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για υποψηφίους στο Δήμο Κεφαλονιάς και στην Περιφέρεια.
            Όμως όντως, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ορισμού υποψηφίων και πριν τις οριστικές αποφάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είχα εκφράσει την άποψη και μάλιστα επανειλημμένως ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πρέπει να είναι από τη Κέρκυρα εάν προηγηθεί επιλογή της Νέας Δημοκρατίας με Κερκυραίο υποψήφιο. Οι λόγοι ευνόητοι.
            Όλα αυτά λεγόντουσαν πριν να οριστεί ο Ηλίας Μπεριάτος υποψήφιος Περιφερειάρχης. Αφ’ ότου ανακοινώθηκε το όνομα του, δώσαμε μαζί μια δυνατή μάχη, σύσσωμοι, όλο το ψηφοδέλτιο σε όλους του Νομούς με πλήρη συμπαράταξη γιατί πιστέψαμε σε αυτόν, γιατί κατόρθωσε και κατάρτισε το καλύτερο πρόγραμμα και γιατί είναι ένας πραγματικός οραματιστής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Οι εκλογές τελείωσαν, η παράταξη μας έχασε.
Κοιτάμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν.   
Διονύσης Γεωργάτος
Παιδίατρος
Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων
Υ.Γ. 1. Όσο για τον Ιόνιο Αστικό Κώδικα διαβεβαιώνω το Γιώργο Καλούδη ότι κάποια στιγμή θα κοσμήσει τη βιβλιοθήκη μου.
Υ.Γ. 2. Ευγενώς (!!) ανταποδίδω τις ευχές μου για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος 2011.
Εύχομαι το Πνεύμα των Χριστουγέννων να φωτίσει το Γιώργο Καλούδη λίγο περισσότερο, ούτως ώστε να γράφει πιο σοβαρές απαντητικές επιστολές, με λιγότερη χαιρεκακία με λιγότερες ανακρίβειες και ψεύδη σκοπιμότητας.
Αυτό εξ’ άλλου επιτάσσει η Επτανησιακή Ευγένεια (!!) αλλά και η πολιτική αξιοπρέπεια.
Υ.Γ.3. Τα προαναφερθέντα αποτελούν ταυτόχρονα  και απάντηση σε διάφορα σχόλια και δημοσιεύματα του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου