Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ!!

Μάγεψαν οι Κεφαλλονίτες τους Αιγιώτες
aigio_xorodia_300.jpg
 "Μια αγκαλιά τραγούδια"
 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΚΕΦ.ΠΡΕΣΣ
dsc09247.jpg
 dsc09287.jpg

     Συναυλία με θέμα : «Μια Αγκαλιά τραγούδια» υψηλής ακουστικής αισθητικής απόλαυσαν οι συμπολίτες μας που παρευρέθησαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου την Κυριακή το βράδυ από τη Χορωδία Αιγιαλείας και την Ορχήστρα Μουσική Οδύσσεια. Το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και τα πιο ζεστά σχόλια, ήταν η αμοιβή για όλους όσους δούλεψαν και δουλεύουν για τον πολιτισμό της πόλης μας. Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η Μαέστρος  σολίστ Αλίκη Ζαφείρη και της Ορχήστρας ο Πάνος Πιερράτος. 
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεράσιμος Μεσσάρης ανάφερε μεταξύ των άλλων για την ίδρυση της Ιόνιου Βιβλιοθήκης :
 
  •    «Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη,  ένα μεγαλόπνοο πνευματικό έργο για την πόλη μας,  με υποστηρικτές πολλούς συμπολίτες μας είναι πλέον πραγματικότητα. Σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες για όλο τον κόσμο της Αιγιαλείας και όχι μόνο. Η Ιόνιος βιβλιοθήκη  ιδρύθηκε  για  να λειτουργήσει ως κέντρο πληροφόρησης  της περιοχής μας, να προωθεί την εξάπλωση της γνώσης, της δια βίου εκπαίδευσης και του πολιτισμού, να ενισχύει την αναγνωσιμότητα τόσο στα  παιδιά όσο και  στους ενήλικες . Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη  θα αποτελέσει το θεματοφύλακα της  πνευματικής μας κληρονομιάς και θα είναι επίσης το αναγκαίο μέσο για μόρφωση και έρευνα.»
 
Σε ένα θέμα επίσης που στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ήταν η μη λειτουργία του Δημοτικού μας κινηματογράφου λέγοντας:
«Θα θέλαμε να σταθούμε για λίγα λεπτά σε ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη μας, αλλά και για την Αιγιάλεια γενικότερα. Στον Απόλλωνα τον  Δημοτικό μας κινηματογράφο.            .
Από τις αρχές του φθινόπωρου μέχρι σήμερα παραμένει κλειστός, άγνωστο για πόσο.
Ο κινηματογράφος μας, είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία της πολιτιστικής εξέλιξης και ανάπτυξης. Μεταφέρει τον πολιτισμό της κοινωνίας μας από γενιά σε γενιά και ασκεί  επιδράσεις στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των ανθρώπων και κατ’ επέκταση στην διαμόρφωση της συμπεριφοράς μας.
Ο κινηματογράφος αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη  έβδομη τέχνη.
Αναμφίβολα  είναι  μία από τις πλέον αγαπητές μορφές τέχνης και παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει τόσο  καλλιτεχνικά όσο και ψυχαγωγικά. Η πόρτα του όμως, είναι κλειστή για μας και για όλα τα πολιτιστικά σωματεία της περιοχής μας και κατ’ επέκταση για το κοινό.
Η πόλη μας χωρίς τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ είναι βυθισμένη στο σκοτάδι!!.
Ζητάμε από τη νέα Δημοτική Αρχή και τον νέο Δήμαρχο της Αιγιαλείας κο Θεοδωρακόπουλο την άμεση επαναλειτουργία του Απόλλωνα από την 1η του μήνα του νέου χρόνου. Είναι καθήκον όλων να στηρίζουμε τον πολιτισμό μας  και την πόλη μας.»
 
Τέλος ανακοινώθηκε η λειτουργία της νέας επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου www.kefalonitisaigialias.gr όπου  φιλοξενεί εκτός των δραστηριοτήτων του συλλόγου, την Ιόνιο Βιβλιοθήκη, αλλά και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας και την Αιγιάλεια γενικότερα. Ένας τρόπος επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, μία πραγματικά ξεχωριστή ιστοσελίδα που έγινε με ιδιαίτερη  φροντίδα από το μέλος της Ορχήστρας Γιώργο Κάρλο.
     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου