Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΙΣΗΣ : ΜΑΡΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΩ

"ΜΑΡΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΩ" ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ "ON CAMERA" ΤΟΝ ΒΑΣ. ΡΟΥΧΩΤΑ





ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο Α. ΠΑΡΙΣΗΣ
Η καθαίρεση του Βασ. Ρουχωτά από το πόστο του αντιδημάρχου Παλικής και μάλιστα με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Α. Παρίση, το περασμένο Σάββατο, ήταν το γεγονός που σηματοδότησε την πιο σημαντική συνεδρίαση του Δ.Σ. μέχρι σήμερα.
Για πολλούς ήταν το χρονικό ενός “προαναγγελθέντος θανάτου”, καθώς με τη στάση του ο τέως αντιδήμαρχος Παλικής από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, προκαλούσε για την αποπομπή του.
Ήταν συχνή και επαναλαμβανόμενη η διαφωνία του σε βασικά ζητήματα με τις θέσεις του δημάρχου Κεφαλλονιάς Α. Παρίση και της Δημοτικής Αρχής, πολλές φορές δε, ήταν χαρακτηριστική η σύμπλευσή του με τις θέσεις της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο τραπέζι του Δ.Σ. και με τον Μ. Κοτσιλίνη.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν στο θέμα της εκλογής νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, ο Βασ. Ρουχωτάς, όχι μόνο διαφώνησε με τη θέση του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, αλλά και συνέπλευσε πλήρως με την παράταξη του Μ. Κοτσιλίνη.
Για κάποιους δε αυτό δεν ήταν έκπληξη, καθώς είναι γνωστό ότι ο Βασ. Ρουχωτάς ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπου είχε μεγάλη διαδρομή, ενώ η αποπομπή του δια στόματος του δημάρχου θέτει οριστικό τέλος στο σύντομο πέρασμά του από τη Ν.Δ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο ίδιος προσωπικά, αλλά ούτε και κανένας στην αίθουσα, περίμενε την αντίδραση του δημάρχου, πλην όμως ο Α. Παρίσης με την κίνηση αυτή έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους ότι είναι απόλυτος κυρίαρχος και αυτός που παίρνει τις αποφάσεις στην παράταξή του, αλλά και στο Δήμο Κεφαλλονιάς και δεν ελέγχεται, ούτε εκβιάζεται από κανέναν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι όλη η παράταξη βρίσκεται στο πλευρό του, καθώς όλα τα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν το διήμερο στο τραπέζι του Δ.Σ. (συμπαραστάτης του δημότη, Επιτροπή Διαβούλευσης, Σύσταση Κοινωφελούς Επιχείρησης, Σύσταση ΝΠΔΔ, Σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Σύσταση ΔΕΥΑ) υπερψηφίστηκαν από περισσότερους από τους 25 συμβούλους που διαθέτει η παράταξη της πλειοψηφίας στο τραπέζι του Δ.Σ.
Ο Βασ. Ρουχωτάς έπαιξε και έχασε, προσπάθησε να δυναμιτίσει από την αρχή το κλίμα στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής, όμως το περασμένο Σάββατο έπεσε πάνω στο τοίχος “μπετόν αρμέ” που έχει οικοδομήσει ο δήμαρχος Α. Παρίσης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Πλέον, μετά την αποπομπή του, η μόνη διέξοδος γι' αυτόν είναι και η επισημοποίηση της σύμπλευσής του με το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη του Μ. Κοτσιλίνη, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος με τη φράση του “Μάρκο, σου τον παραδίδω”, του έδειξε τον δρόμο.
Άλλωστε, όπως έλεγαν πολιτικοί παρατηρητές, αλλά και σύμβουλοι της πλειοψηφίας σε ιδιωτικές συζητήσεις, ο τέως αντιδήμαρχος θα έπρεπε να κάνει, αφού διαφωνούσε με τις θέσεις του δημάρχου, ότι έκαναν και οι δυο αντιδήμαρχοι στο Δήμο Αθηναίων. Την ίδια ώρα που διαφώνησαν με τη θέση του δημάρχου κ. Καμίνη, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου