Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΜΕΚΙ: Παρουσία και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

 ΕΛΜΕΚΙ: Εδω και τώρα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών

 Αντιγραφή   από  την  KEFALONIAPRESS.GR

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ - ΔΩΡΕΑΝ - ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
apergia_febr_300.jpg  
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι οι εξελίξεις με την αναστολή στα σχολικά δρομολόγια από τα ταξί και την επικείμενη από το ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία, στην Κεφαλονιά και το Θιάκι, επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις που είχαμε εκφράσει για την κατάρρευση του υπάρχοντος συστήματος μεταφορών. Έχει μετατοπιστεί η ευθύνη στη μεταφορά των μαθητών από το κράτος στους δήμους (με μεταβατικό καθεστώς μέχρι τον Ιούνη τις Περιφέρειες). Αυτό οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια στη μετακύληση του κόστους στους γονείς και στη μονοπώληση των μεταφορών (πανελλαδικά) από μεγάλες εταιρίες. Η πορεία αυτή θα επιταχυνθεί με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων.
Η επαίσχυντη τοποθέτηση του Υπουργείου για τα ΤΑΔ να μεταφέρονται δηλαδή οι μαθητές είτε με ευθύνη της αυτοδιοίκησης (ή των γονιών) είτε να κλείσουν τα σχολεία είναι αποκαλυπτική για το τι μέλει γενέσθαι. Αυτός είναι ο Καλλικράτης στην παιδεία, για να μπορούν να τσεπώνουν τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού που πήγαιναν στα σχολεία οι καπιταλιστές και οι τοκογλύφοι. Τεράστιες είναι οι ευθύνες των αυτοδιοικητικών αρχών στο Νομό διαχρονικά, της ΤΕΔΚΙ και της ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ), που συνδιαμόρφωσαν αυτές τις πολιτικές. Η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς αποδέχθηκε το δεδομένο της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης για τα ΤΑΔ και το νομιμοποίησε με τη στάση της.
Η διακοπή των δρομολογίων αποτελεί την κορύφωση μιας διαδικασίας επιδείνωσης στις μεταφορές τα τελευταία δύο χρόνια. Το γεγονός ότι σε απομακρυσμένες περιοχές μαθητές αναγκάζονταν να σηκώνονται στις 6 το πρωί για να είναι σχολείο στις 8 και μαθητές που επιστρέφουν στις 4 το απόγευμα σπίτι τους, εξαιτίας των ρυθμίσεων σε σχολικά δρομολόγια, σήμερα αποκτά νέα διάσταση Το ίδιο με το γεγονός ότι δεν υπήρχε διασφάλιση στο 100% της μετακίνησης των μαθητών με ειδικές ανάγκες, των εσπερινών και των ΕΠΑΛ. Είναι συνένοχες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ –ΝΔ που αντί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά τα επιδείνωσαν με την πολιτική τους. Σήμερα στο πλαίσιο του μνημονίου 3, που υλοποιείται στην παιδεία, η μεθοδευμένη κατάρρευση των μεταφορών θα συνδεθεί με την επιτάχυνση και την εμβάθυνση της συνολικής καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης στην εκπαίδευση, με το κλείσιμο και τη συγχώνευση σχολείων.
Η ασφαλής διακίνηση των μαθητών είναι ζητούμενο παντού.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δεν κάνει βήμα πίσω από τη διεκδίκηση της δωρεάν – ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών. Θεωρεί απαράδεκτες τις πολιτικές υποχρηματοδότησης που δυναμιτίζουν τις μεταφορές των μαθητών συνολικά, καθώς και τις διαχειριστικές προτάσεις δυνάμεων της συναίνεσης που αποδέχονται τις κυρίαρχες κατευθύνσεις.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επαναλαμβάνει τις θέσεις του για τις μεταφορές:
Να μην πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ για οποιαδήποτε ανάγκη μεταφοράς ούτε να εξαναγκαστούν να καλύψουν με δικά τους μέσα τα προβλήματα που δημιουργούνται, εξαιτίας της πολιτικής απαξίωσης της κεντρικά σχεδιασμένης μετακίνησης των μαθητών.
Να μην υπάρξει κανείς μαθητής που να είναι έξω από ένα σύστημα αποκλειστικά δημόσιας - δωρεάν μεταφοράς, με απευθείας κρατική χρηματοδότηση. Συνοδοί σε όλα τα σχολικά δρομολόγια και αυστηρός έλεγχος για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Ιδιαίτερη φροντίδα για τον έγκαιρο συντονισμό της μεταφοράς όλων των μαθητών, ειδικά για τα δημοτικά σχολεία, τα ΕΠΑΛ, το εσπερινό γυμνάσιο και τα ειδικά σχολεία. Λέμε όχι στην αποκέντρωση - ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς. Όχι στη μεταφορά της ευθύνης στις σχολικές επιτροπές.
Άμεσα, τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας στα σχολικά λεωφορεία και ταξί, στο σημερινό σύστημα μεταφοράς.
Να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που θα χάσει έστω και μια ώρα φοίτησης στο σχολείο από τα «εμπόδια» στη μετακίνησή του. Να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα σε καθυστερήσεις δρομολογίων, με έμφαση στα περιφερειακά σχολεία και τα ΕΠΑΛ.
Αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών ΑΜΕΑ, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και αυτό με απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί το Υπουργείο Παιδείας άμεσα να κατοχυρώσει ότι δεν θα μετρήσουν οι απουσίες των μαθητών. Καλεί επίσης τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους μαθητές, τους συναδέλφους, τα σωματεία των εργαζομένων:
Να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει το ΠΑΜΕ για τις μεταφορές την Τετάρτη 16 Φλεβάρη και ώρα 4 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Να δώσουν χαρακτήρα κινητοποίησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια μέρα στις 5 μ.μ. με εφ’ όλης της ύλης παρεμβάσεις για τη παιδεία και πίεση για άμεση αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.
Να δώσουν μαχητικό παρόν τόσο στη 48ωρη (22-23) για τα σχολεία όσο και στη Γενική Απεργία της 23ης Φλεβάρη.
Να κλιμακώσουν τον αγώνα.
 
Αργοστόλι 15/02/2011
 
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
 
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
 
Γεωργόπουλος Διονύσης
Βασιλάτος Παύλος
 
 ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
fimotiko_first300.jpg
 στις 5 .00 μμ
ΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ  ΔΕΙΤΕ  ΤΑ   ΣΤΟ    ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΤΗΣ  KEFALONIAPRESS   Ε Δ Ω
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό να μετατρέψουν σε κρίκο των κινητοποιήσεων για την παιδεία
τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
σήμερα Τετάρτη 16 Φλεβάρη και  ώρα 5 μ.μ.
. Τη συνεδρίαση την επέβαλε το κίνημα, που διεκδίκησε το δικαίωμα σε μια ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στη μετατροπή της σε εμπόρευμα και στην ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση.
Η φωνή μας ενάντια στον «Καλλικράτη» της εκπαίδευσης, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, επιβεβαιώνεται με την πρόσφατη εξέλιξη και στο θέμα των μεταφορών.
Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι και όλες εκεί, μαζικά - μαχητικά.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους φορείς της εκπαίδευσης να δώσουν με όρους προσυγκέντρωσης το «παρών» στη σύσκεψη για τις μεταφορές, που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στο Εργατικό Κέντρο την ίδια μέρα στις 4 μ.μ.
 
Αργοστόλι 15/02/2011
 
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
 
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
 
Γεωργόπουλος Διονύσης
Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου