Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Το κίνημα «Δύναμη του Πολίτη», ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !

Κατάληψη της Βουλής στις 20 Φεβρουαρίου

Το κίνημα «Δύναμη του Πολίτη», με επιστολή του καλεί όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση και κατάληψη της Βουλής στις 20 Φεβραουαρίου. Το κάλεσμα αρχικά είχε ξεκινήση μέσω της κοινωνικής δικτύωσης ιστοσελίδας «FaceBook», ενώ στη συνέχεια με τη μαζική αποστολή mails.

Στην εν λόγω επιστολή, το κίνημα αναφέρει ότι «ο μεγάλος φόβος των πολιτικών είναι να μην καταλάβει ο λαός τη δύναμή του και να ενωθεί». Συγκεκριμένα, το έγγραφο λέει τα εξής:


Α. Σχέδιο και διάρκεια κατάληψης
Θα είμαστε έξω από τη Βουλή την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 12:00 έως τις 18:00. Στις 18:01 της θα μπούμε στη Βουλή και θα παραμείνουμε μέσα, μέχρι τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου έως τις 23:30 οπότε θα αποχωρίσουμε. Ειρηνικά πάντα.

Β. Αιτήματα
1. Δικαιοσύνη και φυλάκιση των ανθρώπων που καταχράστηκαν τα λεφτά της πατρίδας μας , δηλαδή τα δικά μας λεφτά, έμμεσα και άμεσα από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα ετών.

2. Έξοδος από το Μνημόνιο, που θα εδρεύει μέχρι το 2021 στην Ελλάδα.

3. Κατάργηση του βουλευτικού ασύλου.

4. Δημόσια συγγνώμη των πολιτικών στους πολίτες, όλων των πολιτικών που κυβέρνησαν και να μας πουν γιατί, αφού υπήρχαν και άλλες λύσεις δανείων με 1% και 2%, από Κίνα και Ρωσία συγκεκριμένα, διάλεξαν το ΔΝΤ.

5. Δημόσια συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό για το ψέμα που μας είπε ότι υπάρχουν λεφτά.

6. Απαιτούμε να πληρωθεί το χρέος από τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους πατριάρχες, τους πολιτικούς και τους κουμπάρους τους.

7. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να οριοθετηθούν επιτέλους τα υδάτινα σύνορα μας στο Αιγαίο, το Καστελόριζο και τη Νότια Κρήτη και να κάνει το αυτονόητο, εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου.

8.Αφού παραδώσουμε τη Βουλή και πάλι στα χέρια των πολιτικών, θα περιμένουμε να πραγματοποιηθούν τα αιτήματα μας. Εάν δεν πραγματοποιηθούν, θα ξανακάνουμε και πάλι κατάληψη και την επόμενη φορά δεν θα την παραδώσουμε έτσι απλά.



9. Απαιτούμε σωστή και δωρεάν Παιδεία.

10. Απαιτούμε σωστό και δωρεάν Σύστημα Υγείας.

11. Όχι στην κάρτα του πολίτη για λόγους «φακελώματος».

Γ. Μήνυμα που θα λάβουν οι πολιτικοί
1. Το πρώτο μήνυμα που θα λάβουν οι πολιτικοί φεύγοντας και παραδίδοντας τη Βουλή, είναι ότι φεύγουμε «κύριοι» και θα περιμένουμε, έως νεωτέρας να δούμε αν εισακούστηκαν τα αιτήματά μας ή απλώς δεν κάνατε τίποτα, όπως συνήθως, εάν ισχύει το δεύτερο θα επανέλθουμε.

2. Το δεύτερο μήνυμα που θα λάβουν είναι ότι πρέπει οι πολιτικοί να φοβούνται και να σέβονται αυτούς που τους εξέλεξαν.

Δ. Όροι, προτάσεις και παρακλήσεις στους καταληψίες
1. Έχουμε ιδεολογία και πιστεύω.

2. Όχι στα πανό και όχι στις κομματικές σημαίες.

3. Δεν θα φοράμε κουκούλες.

4. Δεν θα κρατάμε πάσης φύσεως όπλα.

5. Όχι στους βανδαλισμούς προς τα καταστήματα των συμπολιτών μας.

6. Έχουμε όλοι ένα στόχο, την ειρηνική κατάληψη της Βουλής.

7. Θα πρέπει να είμαστε πολλοί, έτσι ώστε, απλά και εύκολα να σπρώξουμε τα ΜΑΤ και προσπερνώντας τα να εισέλθουμε στη Βουλή.

8. Θερμή παράκληση σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να διαδώσουν την πρόσκλησή μας, τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν τη συγκέντρωση.

9. Επειδή θα είμαστε πολλοί, ο μονός τρόπος να μας σταματήσουν θα είναι τα δακρυγόνα. Για να καταφέρουμε την κατάληψη της Βουλής, καλό θα είναι να κρατάτε αντιασφυξιογόνες μάσκες, ειδικά γι’ αυτούς που θα είναι στην πρώτη γραμμή.

10. Θα φοράμε όλοι τα ίδια ρούχα για να δείξουμε ότι είμαστε ένα. Έχει μεγάλη σημασία να δείχνουμε ένα. Κυρίως θα φοράμε μαύρο χοντρό μπουφάν, συμβολικά για το πένθος, το πως κατάντησε η Ελλάδα.

11. Όποιος θέλει μπορεί να φορέσει μαύρο ανοιχτό κράνος (του ποδηλάτου ή του μοτοποδηλάτου) για αμυντικούς λόγους.

12. Όσο πιο προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η κατάληψη. Κυρίες και κύριοι, δεν θέλουμε να σας φοβίσουμε, αλλά αν θέλουμε να κάνουμε κατάληψη της Βουλής θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα βρούμε αντίσταση από τα ΜΑΤ.



13. Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από όλα τα κόμματα, από όλα συνδικάτα, από όλους τους φορείς, από όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τους νέους και από όλη τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

14. Πρόσκληση σε όλους, αυτή η ημέρα δεν έχει διαφορετικά χρώματα και πιστεύω, είμαστε ένα χρώμα με ένα πιστεύω, μια καλύτερη, δίκαιη και δημοκρατική Ελλάδα.

15. Ελπίζουμε στην συγκέντρωσή μας, να μαζευτούμε περισσότεροι από όσο μαζεύει μια συναυλία ή ένα ντέρμπι ποδοσφαίρου. Αναλογιστείτε, πως είναι δυνατόν να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τόσο πιστά την αγαπημένη μας ομάδα (με 50.000 θεατές) και να μην πράξουμε ανάλογα, έστω για μια μόνο φορά, για την πατρίδα μας, για την εθνική μας οντότητα, για τα δικαιώματα μας, για την ποιότητα της ζωής μας, για το μέλλον μας, για δικαιοσύνη. Τότε κύριες και κύριοι θα είμαστε και πάλι άξιοι της μοίρας μας.


Ε. Αιτίες και λόγοι της κατάληψης
1. Οι πολιτικοί καταχράστηκαν την αφέλεια, την αμάθεια και τον απόλυτο εγωκεντρισμό μας και έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση.

2. Οι πολιτικοί προκαλούν εσκεμμένα την απόλυτη εξαθλίωση μας.

3. Οι πολιτικοί έμμεσα η άμεσα έκλεψαν η «έχασαν» τα λεφτά μας.

4. Οι πολιτικοί με όλα αυτά που έκαναν και κάνουν, καταστρέφουν τις οικογένειές μας, την αξιοπρέπειά μας και μας μηδενίζουν. Κατάντησαν τους μισούς Έλληνες καταθλιπτικούς.

5. Οι πολιτικοί, μας βλέπουν μόνο σαν νούμερα λογιστικά, δεν τους ενδιαφέρει το βιοτικό μας επίπεδο, μας θέλουν μόνο να ζούμε ίσα – ίσα για να κρατάμε το ευρώ σταθερό. Ξεχνούν την ιστορία, τα ιδανικά, τα συναισθήματα, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό και υποβιβάζουν τα νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη.

6. Οι πολιτικοί δεν τιμώρησαν τους εαυτούς τους για όλα αυτά που έκαναν. Δεν βλέπουμε να φυλακίζετε κανένας ένοχος και συνένοχος. Δεν μπήκε κανένας φυλακή και εξακολουθούν να μας κυβερνούν οι ίδιοι. Πρέπει εμείς να τους εμπιστευτούμε την θυσία μας για την Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια της ζωής μας; Λάθος. Δεν τους εμπιστευόμαστε πλέον. Χάσαμε το αυτονόητο, που λέγεται δικαιοσύνη.

7. Το ότι η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές τομές για να φύγει η διαφθορά που μας έβαλαν στο πετσί μας, το ξέρουμε, αλλά όχι με αυτούς τους προδότες και όχι με αυτόν τον τρόπο, π.χ. το Δημόσιο, όλοι ξέρουμε ότι το Δημόσιο είναι πάρα πολύ «μεγάλο», αλλά μην ξεχνάμε ποιος το έκανε «μεγάλο». Πρώτα λοιπόν θα παραιτηθούν όλοι οι πολιτικοί που δωροδόκησαν τους πολίτες με μια «θέση» για μια ψήφο, και μετά θα μιλήσουμε για τη λύση του προβλήματος.

8. Οι βιαστές μας με βάση την κοινή λογική, λειτουργούν πάρα πολύ σκοτεινά. Όλες οι αποφάσεις τους, δείχνουν ύποπτες, χαοτικές και καθοδηγούμενες. Ο Πρωθυπουργός μας αποδείχτηκε ευρωατλαντιστής, δεν βλέπουμε να λειτουργεί για τα συμφέροντα της Ελλάδας, όσο ακραίο και να ακούγεται αυτό. Αυτό δείχνει όλη του η στάση. Θυμόμαστε όλοι και τότε που ήταν αντιπολίτευση στο σχέδιο Annan, ο οποίος ήταν ο μόνος που επέμενε στην εφαρμογή του. Εμείς σαν πολίτες πρέπει να απαιτήσουμε την τιμωρία τους. Όποιος έφταιγε να τιμωρηθεί ισόβια. Και μαζί με αυτούς τότε να τιμωρηθούμε και εμείς όλοι (γιατί εμείς τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια) κάνοντας τότε και μόνο περικοπές για το καλό της Ελλάδας. Τότε και μόνο θα πληρώσουμε «κάτι», όχι όλο το χρέος που είναι τόκοι τριάντα ετών. Αλλά θα πληρώσουμε όσο είναι το καθαρό χρέος δηλαδή περίπου το 1/3.

9. Η πολιτική του κράτους, δεν είναι αξιοκρατική ούτε και δημοκρατική. Είναι τελείως παράλογη και αυτό μας ανησυχεί. Ξέρουμε ότι τα μικρά κράτη υπακούν τα μεγάλα αλλά όχι και έτσι, αγαπητοί συμπολίτες. Έχουμε γίνει η «πόρνη» της Ευρώπης και της Αμερικής. Λίγο σεβασμό ζητάμε τουλάχιστον για την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

10. Δεν μπορεί να τους περάσει αυτή η προδοσία χωρίς αντίσταση και προσπάθεια. Θα είναι αδιανόητο, θα είναι «ξεφτίλα». Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θα πρέπει να τους δείξουμε στους πολιτικούς ότι είμαστε υπαρκτοί και ότι στο μέλλον να μας υπολογίζουν περισσότερο.

11. Έχουμε γίνει ηλίθια, άβουλα, άνανδρα, άψυχα όντα. Είμαστε πρωταθλητές στην θεωρία, μόνο στην θεωρία και απραξία. Καιρός να αλλάξει αυτό. Η Βουλή έχει γίνει καφενείο και άντρο προδοσίας. Καιρός να αλλάξει και αυτό. Καιρός είναι τα αρνιά να γίνουν λιοντάρια.

Εμείς θα είμαστε η αφετηρία για μια καλύτερη Ελλάδα.

Σας περιμένουμε.

Είναι υποχρέωση να είμαστε όλοι εκεί.

Υ.Γ. Τα σχόλια δικά σας.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  http://www.on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου