Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ!



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΤΡΟΙΚΑΣ !
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !

Όλοι οι μαθητές, ιδιαίτερα τα παιδιά από λαϊκές οικογένειες πρέπει να πάρουν θέση, να διεκδικήσουν αυτά που ανήκουν σ’ αυτούς και στις οικογένειές τους μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Αγωνιζόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών μας, ενάντια στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ! Διαβάστε τη συνέχεια.



ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των γιατρών που βρίσκονται σε εξέλιξη κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 23 Φλεβάρη μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Να ενισχυθεί η κοινή δράση υγειονομικών, αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των νέων, των φτωχών αγροτών για να πάψει η υγεία να είναι προνόμιο των λίγων, όσων έχουν δηλαδή να πληρώσουν.
Το νομοσχέδιο ξεθεμελιώνει ότι υπάρχει μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ, του ΟΓΑ.
Στους ασφαλισμένους αυτών των ταμείων που οι κλάδοι υγείας και οι υπηρεσίες υγείας τους εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥ), θα έρθουν δραματικές περικοπές στις παροχές τους. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν μόνο ένα μέρος των αναγκαίων παροχών. Η κυβέρνηση το λέει «βασικό πακέτο παροχών». Τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα χρειάζονται για την υγεία τους (εξετάσεις, θεραπείες κλπ), θα πληρώνονται από τη τσέπη τους.
Με βάση επίσης το νέο «πακέτο παροχών υγείας», σύμφωνα με τη κυβέρνηση και την Τροϊκα, στις παροχές που αφορούν τις επισκέψεις στους γιατρούς, τις θεραπείες, τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία, τη χορήγηση φαρμάκων, θα επιβληθεί συγκεκριμένο όριο πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η διαφορά που θα προκύπτει από το όριο αυτό και από το κόστος που θα χρεώνουν τις υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους ο ιδιωτικός ή ο δημόσιος τομέα υγείας, θα πληρώνεται άμεσα από αυτούς.
Ανάλογα προβλήματα ζουν ήδη οι ασφαλισμένοι. π.χ. του ΟΠΑΔ, που δικαιολογεί μόνο 20 € στην επίσκεψη στους γιατρούς και για το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία. Η διαφορά που φτάνει και μέχρι τα 70 € από αυτά που ζητάει το νοσοκομείο, πληρώνεται από τους ασθενείς. Αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει «εξυπηρέτηση» των ασφαλισμένων.
Έχουν ήδη εξαιρεθεί από την κάλυψη των ταμείων 1000 φαρμακευτικά σκευάσματα μέσω της λίστας και ετοιμάζεται η παραπέρα διεύρυνσή της.
Έχουν ήδη εξαιρεθεί 200 εξετάσεις και θεραπείες από την ασφαλιστική κάλυψη του ΙΚΑ και του ΟΠΑΔ.
Δεκάδες εξετάσεις πληρώνονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, εκτός από τα «διόδια» των 5 ευρώ.
Για όσους απολύονται και μένουν ανασφάλιστοι, θα περιθάλπονται σε έξι νοσοκομεία με τη χορήγηση αποκλειστικά και μόνο αντιγράφων φαρμάκων χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο. Οι εισφορές των συνταξιούχων για την υγεία, αυξάνοντα για όλους τους ασφαλισμένους στο 4% που ισχύει για το ΙΚΑ, αντί να καταργηθούν, αφού μία ζωή πλήρωναν εισφορές.
Με την ένταξη των 4 νοσοκομείων του ΙΚΑ στα δημόσια νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της κρατικής δαπάνης, θα υπάρξει μείωση των δημόσιων κρεβατιών και υπηρεσιών ακόμα μπορεί να οδηγηθούν στο κλείσιμο. Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα στερηθούν την όποια δωρεάν περίθαλψη είχαν αφού στα δημόσια νοσοκομεία προβλέπονται πληρωμές.
Ο λαός μας δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη δικαιώματα στην υγεία χωρίς πάλη για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Είναι προϋπόθεση για να έχουμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας.
Σοβαρές συνέπειες θα υπάρξουν για την πλειοψηφεία των γιατρών και των εργαζομένων στο ΙΚΑ. Θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών ή θα εξαναγκαστούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥ με χαμηλούς μισθούς αφού οι κοινοπρακτικές επιχειρήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση να μετατρέψει τα πολυιατρεία του ΙΚΑ, θα πρέπει προκειμένου να έχουν κέρδη να έχουν φθηνούς γιατρούς και εργαζόμενους, με μειωμένα δικαιώματα.
Η λύση για τους ασθενείς και τους γιατρούς είναι να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός ανάπτυξης δημόσιων υπηρεσιών υγείας με κριτήριο αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες. Τώρα ισχυρό μέτωπο και οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση για να δημιουργηθούν από το κράτος Κέντρα Υγείας με επαρκή στελέχωση από μόνιμους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς και εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν πλήρως τα πολυιατρεία του ΙΚΑ και να ενταχθούν μαζί με το προσωπικό και την περιουσία τους στα δημόσια Κέντρα Υγείας. Όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί να ενταχθούν με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση σχέση εργασίας, με καλούς μισθούς και πλήρη δικαιώματα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί που εργάζονται με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να είναι μόνιμοι και αποκλειστικής απασχόλησης.
Σε αυτές τις εξελίξεις αναδεικνύεται ο επικίνδυνος ρόλος των ηγεσιών της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, του ΙΣΑ, των ηγεσιών της ΔΗΚΙ(στηρίζεται από τη ΝΔ) και της ΑΡΣΙ. Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, όχι γιατί διαφωνούν με τα μέτρα, αλλά γιατί θέλουν να διαπραγματευτούν τους όρους που θα ενταχθούν στις κοινοπρακτικές και δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Καλλιεργούν αυταπάτες πως μπορούν να βρεθούν λύσεις υπέρ των γιατρών στα πλαίσια της λειτουργίας των υπηρεσιών με κριτήριο τα κέρδη. Στηρίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ μιλούν μέσα από το κοινό πλαίσιο που ψήφισαν στη συνέλευση του ΠΙΣ στις 6 Φλεβάρη η ΔΗΚΙ και η ΑΡΣΙ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν λένε κουβέντα όμως πως θα γίνει αυτό και ταυτόχρονα στηρίζουν να συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία, αντί να αναλάβει την ευθύνη το κράτος, ψάχνοντας οι συμβεβλημένοι γιατροί για πελάτες, για να εξασφαλίσουν τα εισοδήματά τους.
Μιλάνε δήθεν για δωρεάν υγεία, αλλά εννοούν τις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, που κυρίως στηρίζονται στις εισφορές των εργαζομένων. Γι’ αυτό και καταψηφίζουν τις προτάσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για να καταργηθούν οι εισφορές στο κλάδο υγείας και να χρηματοδοτούνται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία.
ΟΙ σύγχρονες ανάγκες των γιατρών και όλων των εργαζομένων, μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου σύστημα υγείας, όπου θα εργάζονται οι γιατροί με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και με ικανοποιητικούς μισθούς και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες των ασθενών.
Για ένα γερό και μαζικό κίνημα, που θα παλεύει με αυτούς τους στόχους, απαιτείται η ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην υγεία, η αποδυνάμωση των ηγεσιών στην ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, στην ΟΕΝΓΕ, στον ΙΣΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤO EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.


Η Τοπική Γραμματεία


Απεργεί και η ΠΝΟ στις 23 Φεβρουαρίου

Τη συμμετοχή της στην εικοσιτετράωρη γενική απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Μεταξύ άλλων, η ΠΝΟ ζητεί απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αμεση ανάκληση της νομοθεσίας για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτεργατών, υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011, αλλά και αυστηρή εφαρμογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ της κείμενης νομοθεσίας όπως δεκάμηνη απασχόληση των ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, ώρες εργασίας κλπ.
Ζητεί επίσης να περιέλθει στους ναυτεργάτες η πλειοψηφία των Μελών της Διοίκησης του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.), ώστε να επιτελεί τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε και να πάψει να αποτελεί Γραφείο έκδοσης σημειωμάτων μη προσφερομένων ναυτεργατών.
Προκειμένου να λυθεί άμεσα αυτό το εν λόγω πρόβλημα, η διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας των ναυτεργατών στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου