Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΛΙΝΑΤΑ: ΟΧΙ στη συγχώνευση του σχολείου μας!

 
dilinata_sxoleio300.jpg
 Φωτο ρεπορταζ
 και   αντιγραφή  από
 kefaloniapress.gr
dilinata_sxoleio3.jpg
Τα Διλινάτα σε αγωνία.. Γονείς και παιδιά ανάστατοι..
 dilinata_sxoleio2.jpg
 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κεφαλονιάς (από αριστερά Αγγελος Κωνσταντάκης και Μαρία Κουνάδη) εκ μέρους του Δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση, δήλωσαν την στηριξή τους στους αγώνες των κατοίκων για να μην κλείσει ουτε ένα σχολείο όχι μόνο στα Διλινάτα αλλά και σε όλη την Κεφαλονιά.
 
dilinata_sxoleio1.jpg
Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, Νίκος Γκισγκίνης παραβρέθηκε στην συγκέντρωση ενημερώνοντας τους κατοίκους για τις θέσεις της παράταξης να μην κλείσει ούτε ένα σχολείο !
 
Την Κυριακή 20/02/2011 στις 6μμ πραγματοποιήθηκε Λαϊκη συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Διλινάτων,με θέμα την συγχώνευση των σχολείων και συγκεκριμένα το ενδεχόμενο κλείσιμο του σχολείου του χωριού.
Σύσωμη η τοπική κοινότητα του χωριού,το τοπικό συμβούλιο,το εκκλησιαστικό συμβούλιο,ο πολιτιστικός σύλλογος , ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και τα σωματεία ποδισφαιρικών ομάδων έδωσαν δυναμικό παρόν και τάχτηκαν κατά της συγχώνευσης του σχολείου Διλινάτων

Ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:

1.Είμαστε αντίθετοι στις συγχωνέυσεις -καταργήσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση με σκοπό να επιλύσει οικονομικά ζητήματα και όχι να προάγει την παιδεία και την εκπαίδευση των μαθητών.

2.Σε καμία περίπτωση δεν θα συνενέσουμε του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Διλινάτων.Αρχικά γιατί θεωρούμε οτι το έργο παιδείας σε αυτό το σχολείο είναι καλό.Το 70% των αποφοίτων καταφέρνουν όχι μόνο να είναι καλοί μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά να φοιτήσουν αργότερα σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.Επιπλέον η παραπάνω ενέργεια της κυβέρνησης θα επέφερε ολέθρια υποβάθμιση του χωριού μας,παρακμή της τοπικής οικονομίας και ερημοποίηση του χωριού.

3.Τέλος η συγχώνευση θα έθετε τα παιδια μας σε μεγάλο κίνδυνο λόγω των μεταφορών αλλά και θα τους στερούσε πολύτιμο χρόνο σε μια αρκετά ευαίσθητη ηλικία.

Λαμβάνοντας υποψη την θέση μας σας ζητάμε να μας βοηθήσετε ώστε όπως προβλέπει ο νόμος Καλλικράτη να γίνει γεωγραφική κατανομή και ανακατανομή των μαθητών κάτι που θα σήμαινε την μετατροπή του σχολείου μας σε εξατάξιο.Ενέργεια άλλωστε που είναι αρκετα πιο οικονομική για το Δήμο.Σκεφτείτε οτι σε περίπτωση που θα συγχωνευτούμε θα χρειάζονται δύο καθημερινά λεωφορεία να μεταφέρουν τα παιδιά σε γυμνάσιο,λύκειο και δημοτικό,ενλω στη περίπτωση που προτείνουμε αρκεί ένα μικρό λεωφορείο για να μεταφέρει τους μαθητές από Ραζάτα, Φαρακλάτα Δαυγάτα στα Διλινάτα απόσταση αρκετά μικρότερη ίσως και η μισή.

Τέλος θα θέλαμε να μας συμπαρασταθέιτε αλλά και να μας προστατέψετε από τις επιθέσεις και τις προσπάθειες απαξίωσης του σχολείου μας και του χωριού μας γενικότερα.Ενέργειες που έχουν επιμελώς δρομολογηθεί,προσπαθώντας να δημιουργήσουν ενοχές στους γονείς και τρομοκρατώντας τους για την παιδεία που προσφέρουν στα παιδιά τους.Χωρίς όμως να βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια.
Πριν λοιπόν καταφέρουν να μας κλείσουν το σχολείο ας κοιτάξουμε οτι υπαρχουν λόγοι και τρόποι για να επιβιώσει.Γιατί κάθε σχολείο είναι τόπος ιερός
 Το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 
 dilinata_sxoleio4.jpg
 Οι γονείς υπογράφουν..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου