Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε» ο Μιλτιάδης Έβερτ



«Έφυγε» ο Μιλτιάδης Έβερτ
Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 72 ετών, άφησε ο Μιλτιάδης Έβερτ. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ νοσηλευόταν από τις 6 Ιανουαρίου, στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε, όπως ήταν γνωστό, σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 12 Μαΐου του 1939, ο Μιλτιάδης Έβερτ αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ακολούθησε περαιτέρω σπουδές στην Πληροφορική. Υπήρξε οικονομικός και διοικητικός διευθυντής μεγάλων βιομηχανιών και οργανωτής επιχειρήσεων και τραπεζών, ενώ εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα και ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Στις 3 Νοεμβρίου 1993, μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ και την παραίτηση Μητσοτάκη, εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνοντας 141 ψήφους σε σύνολο 182 εκλεκτόρων (ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης έλαβε 37 ψήφους, ενώ τέσσερις εκλέκτορες δεν ψήφισαν κανέναν υποψήφιο). Παρέμεινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις 21 Μαρτίου 1997, οπότε, κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου της παράταξης, εξελέγη νέος πρόεδρος ο Κώστας Καραμανλής. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 ο Μιλτιάδης Έβερτ ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό την αποχώρησή του από την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου