Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ , ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Πεδίο μάχης η πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

Πεδίο μάχης η πλατεία Ταχρίρ του ΚαΐρουΤουλάχιστον 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, και υποστηρικτών του καθεστώτος.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην πλατεία Ταχρίρ ανέφερα ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Ένας γιατρός που βρισκόταν σε ένα τζαμί το οποίο έχει μετατραπεί σε πρόχειρο νοσοκομείο, κοντά στην πλατεία, είπε ότι εκεί υπήρχαν τουλάχιστον 500 τραυματίες. Υπολόγιζε όμως ότι ο συνολικός αριθμός των τραυματιών θα είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί πολλοί είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε άλλα σημεία της πόλης.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται εδώ και πολλές ώρες, με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Εικόνες χάους στο Κάϊρο

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΛΟΚ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  http://www.newsbeast.gr

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις

Εικόνα χάους συνεχίζει να παρουσιάζει η κεντρική πλατεία Ταχρίρ, στο Κάιρο, με τις αψιμαχίες μεταξύ των υποστηρικτών του Μουμπάρακ και εκείνων που επιθυμούν εδώ και τώρα πτώση του από την εξουσία να συνεχίζονται.

Και ενώ τα ελικόπτερα του στρατού πετάνε πάνω από το κέντρο του Καΐρου οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίζονται με τον πετροπόλεμο και τη ρίψη από βόμβες μολότοφ ακόμα και στις στέγες των σπιτιών μπροστά από του αρχαιολογικό μουσείο Καΐρου να έχουν προκαλέσει εκατοντάδες τραυματίες.

Πριν λίγο υπήρξαν και προειδοποιητικά πυρά από το στρατό ο οποίος όμως παραμένει αμέτοχος ενώ γίνονται συγκρούσεις μεταξύ πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολύ από τους παρευρισκομένους κρατούν ξύλα και λοστούς ενώ πολύ είναι ο κόσμος ο οποίος σπάει τα πεζοδρόμια της πλατείας Ταχρίρ έτσι ώστε να εφοδιαστεί με μεγάλη ποσότητα από πέτρες για τον πετροπόλεμο ο οποίος αναμένεται να συνεχιστεί.

Ο κόσμος συνεχίζει να συρρέει στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ οι ρίψεις από πυροβολισμούς συνεχίζεται και αυτή την ώρα. Τα ασθενοφόρα προσεγγίζουν την πλατεία με δυσκολία για να πάρουν τραυματίες, ενώ πολύς είναι ο κόσμος ο οποίος είναι έτοιμος να περάσει εδώ τη νύχτα του χωρίς να φαίνεται διατεθειμένος να φύγει από το χώρο της διαδήλωσης.

Την ίδια ώρα πολύ είναι εκείνοι οι προσεύχονται στη μέση του δρόμου.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή νύκτα αλλά και η αυριανή ημέρα καθώς θεωρείται δεδομένο ότι την Παρασκευή θα ακολουθήσει μεγάλη διαδήλωση μετά την καθιερωμένη εβδομαδιαία προσευχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου