Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

για τη μεταφορά των μαθητών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής 

Open in new windowΓνωρίζουμε ότι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι εξαιρετικά δυσμενείς, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες που δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των διαδρομών της μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Έχοντας υπόψη τις δυνατότητες του νέου νομοθετικού πλαισίου, σε συνδυασμό με το νέο σύστημα οικονομικής και ηλεκτρονικής διαχείρισης, προσπαθούμε να δώσουμε συγκεκριμένες σύννομες λύσεις, προκειμένου να επιτραπεί η ενεργοποίηση των εξοφλητικών διαδικασιών των οφειλών προς τους δικαιούχους.

Γενικά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών θεωρείται λίαν ευαίσθητο και οφείλουμε, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να το αντιμετωπίσουμε με σύνεση και συναίσθηση ευθύνης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών. Κανένα παιδί να μην μείνει ούτε μία ώρα χωρίς σχολείο.

 
Σύσκεψη την Τετάρτη 4 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
και μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 μ.μ. την ίδια μέρα

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλει στο λαό του Νομού την αναστολή των δρομολογίων των ταξί για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, που ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει από Δευτέρα. Για μια ακόμη φορά τα παιδιά των εργαζόμενων καλούνται να πληρώσουν στο όνομα της κρίσης και οι γονείς να κάνουν θυσίες. Ιδιαίτερα θα πληγούν τα σχολεία που συγκεντρώνουν μαθητές από όλη την Κεφαλονιά (εσπερινό, ΕΠΑΛ, ειδικά σχολεία καθώς και τα περισσότερα περιφερειακά σχολεία).
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ότι επιχειρείται σχεδιασμένα από τρόικα – κυβέρνηση, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, η πλήρης μετακύληση της ευθύνης και του κόστους της μεταφοράς στις πλάτες των γονιών και του λαού. Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», το κράτος έχει μεταβιβάσει την αρμοδιότητα μεταφοράς στους Δήμους, με τη συναίνεση των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου που κυριαρχούν στην ΚΕΔΚΕ. Άλλωστε, οι εξελίξεις στις μεταφορές αποτελούν μέρος της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης («Καλλικράτης» στην παιδεία) και στοιχείο του σχολείου της αγοράς. Ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα (διαχειριστικού χαρακτήρα) ζητήματα που υπάρχουν, η πολιτική ουσία είναι - όπως προοιώνισε και η περίπτωση των αθλητικών σχολείων - ότι οι μεταφορές έχουν μετατραπεί σε μία ωρολογιακή βόμβα που εκρήγνυται.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα Μαθητικά Συμβούλια, τα σωματεία, να αντιδράσουν άμεσα και συνολικά απέναντι στην περικοπή των δρομολογίων:
1. Άμεση διευθέτηση του προβλήματος. Κανένα παιδί να μην μείνει ούτε μία ώρα χωρίς σχολείο. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών να μη δοθεί – ούτε ένα δρομολόγιο να μην πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους γονείς.
2. Μαζική καταδίκη στον «Καλλικράτη» που επιχειρείται στην παιδεία.
3. Αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν - ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των μαθητών, με εξειδικευμένους οδηγούς – συνοδούς και πλήρη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.
4. Καλούμε το λαό και τους φορείς του, ιδιαίτερα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα Μαθητικά Συμβούλια και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σύσκεψη την Τετάρτη 4 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
5. Μαζική παρουσία όλων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παιδεία την ίδια μέρα στις 5.00 μ.μ.
6. Μαχητικά η παιδεία να δώσει το «παρών» στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 23ης Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10.30 π.μ..

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ
Κεφαλονιάς - Ιθάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου