Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΠΗ , ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

Σενάρια εκλογών για 27/3 ή 3/4

Δημοσίευση 10/02/2011 13:25 Ανανέωση 10/02/2011 13:27 ΑΠΟ http://www.newsbomb.gr
Νέα σενάρια πρόωρων εκλογών εξυφαίνονται μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και τα όσα αναφέρθηκαν από υπουργούς, αλλά και τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού σχετικά με το μνημόνιο και την ανάγκη επέκτασής του μέχρι το 2015.
Κορυφαίοι υπουργοί έθεσαν, εμμέσως πλην σαφώς, θέμα σχετικά με το κατά πόσο νομιμοποιείται η σημερινή κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που αφορούν χρονική περίοδο μετά τη λήξη της κανονικής της θητείας.
Δηλαδή αποφάσεις που θα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση, ακόμη και αν η σημερινή ολοκληρώσει κανονικά τον κύκλο της (κάτι σπάνιο στην ελληνική πολιτική ζωή τα τελευταία χρόνια).
Στο πλαίσιο αυτό έχουν ανοίξει οι συζητήσεις για πρόωρες, αν και όλοι όσοι το θέτουν στο τραπέζι το θέμα αυτό, σημειώνουν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Μαρτίου.
Για τον λόγο αυτό βλέπουν ως πιθανές ημερομηνίες την 27η Μαρτίου και την 3η Απριλίου με τη δεύτερη να κερδίζει έδαφος, αφού η 27η Μαρτίου συμπίπτει με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να είναι μεγάλη η αποχή.
Πάντως, ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρατήσει χαμηλούς τόνους, φοβούμενος ότι τα σενάρια των πρόωρων εκλογών θα ρίξουν τους ρυθμούς στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου και θα καταστήσουν αποτρεπτική την προώθηση των όποιων μεταρρυθμίσεων.
Σημειώνεται ότι τα όποια σενάρια περί εκλογών συνδέονται άμεσα με τις εξελίξεις στην οικονομία και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου