Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Σε διάλογο για την οικονομία καλεί ο Παπακωνσταντίνου τους πολιτικούς αρχηγούς

Επιστολή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου... Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη με εντολή του πρωθυπουργού, προκειμένου να γίνει διάλογος που θα οδηγήσει στην εκπόνηση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής» που καλείται να καταρτίσει η κυβέρνηση και θα αφορά τη λήψη επιπλέον μέτρων για την άντληση 12,77 δισ. ευρώ μέχρι το 2015
Η κατάρτιση του νομοσχεδίου, που θα υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου και θα ψηφιστεί το Μάιο από το Κοινοβούλιο, φέρνει πρόσθετο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό αναζητά συμμαχίες προκειμένου να βρεθεί ένα minimum συναίνεσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η επιστολή αποστέλλεται τόσο στην πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη όσο και στον πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτη Κουβέλη, παρότι στον τελευταίο κύκλο συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφύγει να τους συναντήσει.
Στην επιστολή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλεί τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους προκειμένου να διεξαχθεί ένας ειλικρινής και ανοιχτός διάλογος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της παρουσίασης του νομοσχεδίου.
Επίσης αναφέρει ότι η εκπόνηση ενός μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου είναι επιτακτική ανάγκη, δεδομένου του μεγέθους του δημοσίου χρέους της χώρας μας, με στόχο τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων και ανάληψη πρωτοβουλιών που φέρνουν ανάπτυξη εμβαθύνοντας ταυτόχρονα και στην κοινωνική συνοχή.
Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση για τη λήψη τους είναι απαραίτητη, καθώς ξεπερνούν την κοινοβουλευτική θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

newscode.gr 
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ 24ωρο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου