Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Απόψε θα παραιτηθεί ο Μουμπάρακ;

Δημοσίευση 10/02/2011 17:38 Ανανέωση 10/02/2011 21:32
Αγωνία επικρατεί ανάμεσα στους διαδηλωτές, καθώς ακόμη δεν είναι σαφές το ποιος θα αναλάβει την εξουσία, αν όντως παραιτηθεί ο αιγύπτιος πρόεδρος. Οι τελευταίες πληροφορίες, προερχόμενες από το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, λένε ότι ο Μουμπάρακ πριν παραδώσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν, θα ανακοινώσει συνταγματικές αλλαγές.

Αρκετές είναι επίσης οι εκτιμήσεις ότι ο αποδέκτης της εξουσίας θα είναι ο στρατός και όχι ο αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν. Σε μια τέτοια προοπτική αντέδρασαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, στέλεχος των οποίων δήλωσε: «Μοιάζει με στρατιωτικό πραξικόπημα... Είμαι ανήσυχος και αγχωμένος. Το πρόβλημα δεν είναι ο πρόεδρος, είναι το καθεστώς», είπε ο Εσάμ ελ-Εριάν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Αραμπίγια από την άλλη, ο στρατός θα επέμβει εάν οι διαδηλωτές αρνηθούν να αποδεχτούν το σχέδιο μεταβίβασης της εξουσίας στον Όμαρ Σουλεϊμάν.
Λίγο νωρίτερα, υπήρξε νέα διάψευση στην κρατική τηλεόραση από τον υπουργό Πληροφοριών ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος θα παραιτηθεί απόψε.

Το δίκτυο Al Jazeera, πάντως, μεταδίδει ότι λίγο νωρίτερα ο στρατός αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο να μεταβιβάσει την εξουσία ο αιγύπτιος πρόεδρος στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν.
Ο Ομάρ Σουλεϊμάν, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου, συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ.
Αιγυπτιακή πηγή, που δεν κατονομάστηκε, υποστήριξε ότι βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση η μεταβίβαση της εξουσίας στον Σουλεϊμάν.
Πάντως, δεν παρατηρήθηκε καμία κίνηση του στρατού, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα σήμερα αναφέρει σε μια ανακοίνωσή του ότι εξετάζει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του έθνους και για την ικανοποίηση των νόμιμων αιτημάτων του λαού.
Ο Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του Ρόμπερτ Γκιμπς, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την «πολύ ρευστή κατάσταση» στην Αίγυπτο και ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των γεγονότων.


Στο μεταξύ, οι διαδηλωτές παραμένουν για 17η ημέρα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Ένας αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο Χάσαν αλ-Ροουένι, είπε στους διαδηλωτές, στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ότι «ό,τι ζητούν θα πραγματοποιηθεί». Μιλώντας από μια εξέδρα ο Ροουένι ζήτησε από τους διαδηλωτές να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και να φροντίσουν να κρατήσουν «ασφαλή» τη χώρα. Το πλήθος απάντησε με το σύνθημα «το καθεστώς έπεσε».
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου