Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ    ΑΠΟ   ΤΟ           

http://kefalos-net.blogspot.com/


Την διαβεβαίωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το νέο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης του Νομού μας, εξασφάλισε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γρηγόρη Τασούλα.
Το έργο δημοπρατείται οριστικά εντός του 2011, ενώ έχει ήδη λήξει η διαδικασία της Α΄ φάσης από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, με την επιλογή των 5 εταιρειών που θα συμμετάσχουν στην τελική επιλογή.
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς λοιπόν, ενημερώνει ότι αποφασίστηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), η κατασκευή νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας. Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο επί της οδού Μεταξά αρ. 52 στο Αργοστόλι εμβαδού 1.052 τ.μ. στη θέση που υφίσταται το παλαιό κτίριο στο οποίο στεγαζόταν προ τριετίας η  Αστυνομική Διεύθυνση, που εγκαταλείφθηκε καθόσον κρίθηκε επικίνδυνο από στατικής πλευράς.
Από την Κ.Ε.Δ. ζητήθηκε η άμεση κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου καθόσον αφενός εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους αφετέρου τείνει να εξελιχθεί σε εστία μόλυνσης, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχει κατεδαφιστεί.
 Ήδη διενεργήθηκε η Α΄ φάση του διαγωνισμού, από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και επελέγησαν πέντε (5) εταιρείες. Από την Κ.Ε.Δ. ολοκληρώθηκε η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, Β΄ φάση (τελική του διαγωνισμού) και μέχρι τέλος του έτους 2011 θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την  ανέγερση κτιρίου τεσσάρων (4) επιπέδων εμβαδού 2.200 τ.μ. με δύο (2) υπόγεια και χώρους στάθμευσης πενήντα (50) οχημάτων, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός διετίας.
Στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. /Δ-νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού έχει υποβληθεί ο φάκελος για τη Σημειακή Τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Αργοστολίου με την οποία καθορίζεται η χρήση του οικοπέδου που θα παρέχει τη δυνατότητα κατασκευής κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου