Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μιλούν για κατάσταση πολέμου στη Λιβύη

Λιβύη: Πολεμικά αεροσκάφη "βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα Τρίπολη"
 
Λιβυκά πολεμικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν πολλές περιοχές στην πρωτεύουσα Τρίπολη, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων.

Ένα μέλος της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης που βοήθησε οι εξεγερμένοι να καταλάβουν τον έλεγχο της Βεγγάζης, ο αντισυνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάμπερ, με αποκλειστικές δηλώσεις του σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο ζήτησε βοήθεια για την πόλη αυτή στη βορειοανατολική Λιβύη, που αγωνίζεται να διαφύγει της αυταρχικής εξουσίας του Μουάμαρ Καντάφι.

«Από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα ένα πράγμα ζητούμε, παρέμβετε και σώστε μας, πριν βομβαρδιστούμε αεροπορικώς. Παρέμβετε να σώσετε τα πετρελαϊκά συμφέροντά σας» στην περιοχή αυτήν. «Μετά τη Βεγγάζη, όλη η Λιβύη θα απελευθερωθεί», είπε.

Στη Βεγγάζη, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, ο Καντάφι έχει στείλει μισθοφόρους να αντιμετωπίσουν τους εξεγερμένους, πρόσθεσε ο αντισυνταγματάρχης. «Οι μισθοφόροι έχουν αποστολή να καταστρέψουν πετρελαιαγωγούς, να δηλητηριάσουν το πόσιμο νερό και να καταστρέψουν κτήρια».

Ο ίδιος δήλωσε ότι συνάδελφοί του έχουν στασιάσει και μάχονται πλέον κατά των μισθοφόρων.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι έχουν στρατολογηθεί από τον Καντάφι μισθοφόροι από το Μάλι, το Τσαντ, τη Σενεγάλη και τη Ζιμπάμπουε, που αντιμετωπίζουν ήδη του εξεγερμένους.

Στη Βεγγάζη, αναφέρονται οι περισσότεροι θάνατοι απ' οπουδήποτε αλλού στη Λιβύη—«τουλάχιστον 200, έως τώρα».

Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη, όμως, οι θάνατοι εξεγερμένων, εκεί, «είναι περίπου 400. Όμως, έχουμε και περίπου 1.200 τραυματίες κι έλλειψη μεταγγίσιμου αίματος στα τοπικά νοσοκομεία».

Υπάρχει διαθέσιμη και μία μαρτυρία από Λίβυο γιατρό, που είδε προσωπικά «πτώματα, τρυπημένα με σφαίρες -στο κεφάλι και στο στήθος. Επρόκειτο για διαδηλωτές μεταξύ 14-35 ετών», είπε ο γιατρός, μιλώντας ανώνυμα.

Στο μεταξύ, πολλές εκατοντάδες Λίβυοι ζητούν μετ' επιτάσεως να παραλάβουν, από το εξωτερικό, κινητά τηλέφωνα και βασικά είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

«Τουλάχιστον να τηλεφωνείτε από το εξωτερικό στους Λίβυους πολίτες, να σπάσει κατ' αυτόν τον τρόπο το Τείχος του φόβου» που σήμερα πλανάται πάνω από τη Λιβύη, απηύθυνε εν κατακλείδι έκκληση ο αντισυνταγματάρχης Σάμπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου