Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αιφνίδια μετακίνηση Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού στην Κεφαλονιά

Αντιγραφή  από  Π.Ε.Φ.Ν.Ι. ΕΝΩΣΗ  http://www.pefni.blogspot.com



Η ακόλουθη αλληλογραφία και οι αποφάσεις είναι μόνο ένα δείγμα των ελλείψεων προσωπικού (φαρμακοποιών και βοηθών φαρμακείου) που υπάρχουν στα φαρμακευτικά τμήματα των νοσοκομείων.

=====================
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
6Η Υ. ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Δ/ΝΤΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ: Α. ΜΟΥΔΗΛΟΥ
ΤΗΛ/FAX: 2671094362

Ληξούρι 29/01/2011

Προς: το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι σε σας γραπτώς ζητώντας την άμεση βοήθεια σας και τις γνώσεις σας σε ένα επείγον και σοβαρό θέμα που προέκυψε σχετικά με τη διαχείριση των Νοσοκομειακών Φαρμακείων στο Νομό Κεφαλονιάς. Επειδή αφενός σας γνωρίζω προσωπικά και αφετέρου παρακολουθώ τις δράσεις σας μέσω των σχετικών ιστοσελίδων είμαι σίγουρη ότι θα με βοηθήσετε.
Στο νομό μας υπάρχουν δύο νοσοκομεία:
1)Το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς , όπου υπηρετεί μόνο ένας φαρμακοποιός και κανείς άλλος απολύτως και από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει ούτε ενεργοποιημένος μηχανισμός αντικατάστασης του σε περίπτωση απουσίας του.
2)Το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου πολύ μικρότερο σε κλίνες, όπου υπηρετεί πάλι μόνο ένας φαρμακοποιός δηλαδή εγώ και απολύτως κανείς άλλος. Βέβαια εδώ έχει προβλεφθεί η αντικατάσταση μου από έναν υπάλληλο του νοσοκομείου (ΤΕ Μαία) ο οποίος όταν λείπω έχει συγκεκριμένα καθήκοντα που ορίστηκαν με απόφαση Δ.Σ. και απλά εκτελεί συνταγές εσωτερικών ασθενών και γενικά συνταγολόγια μη έχοντας αρμοδιότητα να κάνει τίποτε άλλο. Βεβαίως αντιλαμβάνεστε τι γίνετε για να μπορέσω να λείψω λίγες μέρες και ότι όλη η διαχείριση του Φαρμακείου είναι στις δικές μου πλάτες.
Στις 26/01/2011 αρρώστησε η συνάδελφος φαρμακοποιός, εισήχθη στο νοσοκομείο της και θα λείψει για άγνωστο διάστημα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς ενημερώνει την 6η Υ.ΠΕ. και ζητάει άμεσα Φαρμακοποιό και εν συνεχεία ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. εγκρίνει στις 28/01/2011 την μετακίνηση μου από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο: «Η φαρμακοποιός θα καλύπτει εκ περιτροπής και τα δύο Νοσοκομεία με πρόγραμμα μετακινήσεων που θα καθορισθεί κατόπιν συνεννόησης των δύο Διοικητών». Σας στέλνω με FAX τα σχετικά έγγραφα.
Βεβαίως η μετακίνηση είναι νόμιμη και θεωρητικά λύνει όλα τα προβλήματα και όλοι οι Διοικητές είναι ικανοποιημένοι, όμως οφείλω τουλάχιστον να σχολιάσω το γεγονός ως γνώστης και ως άμεσα ενδιαφερόμενος.
Αναρωτιέμαι πως θα προχωρήσει το δικό μου φαρμακείο μια και θα απουσιάσω ξαφνικά σε μια περίοδο που μόλις γύρισα από άδεια που μόλις τελείωσα την απογραφή και που πρέπει να ασχοληθώ εκτός της γνωστής κωδικοποίησης και με ένα σωρό επείγοντα και μη θέματα διαχείρισης .
Αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω πηγαίνοντας σε ένα άγνωστο φαρμακείο, ποιος καταρχήν θα μου παραδώσει και με ποιο μαγικό τρόπο θα συνεχίσω την διαχείριση σε ένα φαρμακείο που η λέξη μηχανοργάνωση είναι άγνωστη και τη λέξη διαδίκτυο τη ψάχνουμε στο λεξικό!
Αναρωτιέμαι όταν ο Υπουργός Υγείας στέλνει έγγραφα στους Διοικητές των Νοσοκομείων για στελέχωση των Νοσοκομειακών Φαρμακείων, είτε από εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων είτε από επικουρικό προσωπικό, ενόψει νέας εποχής τρόικας εννοεί να υπηρετεί ένας μοναδικός φαρμακοποιός σε δύο νοσοκομεία συγχρόνως, χωρίς απολύτως άλλο προσωπικό;
Αναρωτιέμαι βλέποντας στο διαδίκτυο όλες τις προσλήψεις στα νοσοκομειακά φαρμακεία είτε επικουρικών είτε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, γιατί δεν αναφέρεται πουθενά το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ! Προφανώς κάποιοι έκριναν ότι δεν χρειάζεται και αυτοί τώρα βεβαίως παραμένουν στο απυρόβλητο!

Αυτά συνάδελφοι λαμβάνουν χώρα στο όμορφο νησί μας και θα σας δικαιολογήσω απολύτως αν πείτε παραφράζοντας τον Οβελίξ «είναι τρελοί αυτοί οι Κεφαλονίτες».

Αναμένοντας τη δική σας θέση και τις δικές σας ενέργειες σχετικά, περιμένω με ιδιαίτερη περιέργεια και το πρόγραμμα μετακίνησης μου από Δευτέρα 31/01/2011.

Με εκτίμηση

Λία Μουδήλου

Δ/ντρια Φαρμακοποιός
Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου