Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η Greenpeace ζητά ένα πιο «πράσινο» facebook


«Δεν αποκτάς 500.000.000 φίλους χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς» σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg, ιδρυτή του Facebook.

Τι θα σκεφτούν όμως οι φίλοι του «αυτοκράτορα» της κοινωνικής δικτύωσης όταν μάθουν ότι σκοπεύει να...
δημιουργήσει το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το πιο βρώμικο καύσιμο, τον άνθρακα;

Η Greenpeace στο πλαίσιο των δράσεών της για 100% χρήση πράσινης ενέργειας, ζητά από τον Mark να γίνει κι αυτός «φίλος» με την πράσινη ενέργεια, διαγράφοντας οριστικά τον άνθρακα από το Facebook, μέχρι τις 22 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Πριν ένα χρόνο περίπου, ο Mark ανακοίνωσε την ανέγερση κέντρου δεδομένων που θα διαχειρίζεται το Facebook, στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Αν και το κέντρο αυτό θα έχει προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, θα τροφοδοτείται κυρίως με ρυπογόνο άνθρακα. Έτσι θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με πολλά εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, έχοντας σημαντική συμμετοχή στις καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Η Greenpeace είναι η μοναδική διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση που διασφαλίζει την απόλυτη οικονομική της ανεξαρτησία, χάρη στις δωρεές πολιτών. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να δρούμε και να αντιδρούμε, χωρίς περιορισμούς και δεύτερες σκέψεις, σε οποιασδήποτε μορφής περιβαλλοντικό πρόβλημα από οποιονδήποτε και αν δημιουργείται. Ζητάμε από το Facebook να αφήσει πίσω του τον άνθρακα, αποτελώντας παράδειγμα για τον «πράσινο τρόπο ανάπτυξης» και σε άλλες εταιρίες κολοσσούς, ενώ παράλληλα να αξιοποιήσει το ισχυρό του όνομα απαιτώντας από τις κυβερνήσεις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα, πάνω από 3.000.000 άνθρωποι είναι μέλη του Facebook. Αν είσαι ένας από αυτούς, σε χρειαζόμαστε για να κάνουμε μαζί ‘unfriend’ τον άνθρακα! Κάνε like στη σελίδα του Facebook, στείλ’ το στους φίλους σου και ζητήστε μαζί από τον Mark Zuckerberg να δεσμευτεί και να διαγράψει τον άνθρακα.

Συγκεκριμένα, ζητάμε να δεσμευτεί μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου:

* Να υιοθετήσει ένα σχέδιο για 100% χρήση πράσινης ενέργειας και για απεξάρτηση από τον άνθρακα ως το 2021.

* Να ενημερώνει τους χρήστες του για το αληθινό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά και για το πόση καθαρή
ενέργεια χρησιμοποιεί για να λειτουργήσει τους servers του.

* Να υπερασπίσει πολιτικές για τη χρήση καθαρής ενέργειας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως άλλωστε οφείλει και μπορεί

Μαζί σας μπορούμε να μετατρέψουμε το Facebook από πηγή ρύπανσης σε πρωταθλητή στη μάχη ενάντια στις κλιματικές αλλαγές!

πηγή: greenpeace
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ  ΦΩΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ GOOGLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου