Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 190 ΕΤΩΝ, ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

Παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο.
Πλάνο από την περσινή παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση πριν την παρέλαση της Κυριακής στην 5η λεωφόρο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Σταθάκειο κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Στη εκδήλωση αυτή παρευρέθηκε εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους είπε πως ώς μέλος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, λειτουργεί με υπερκομματικό πνεύμα χωρίς αντιπαλότητες. «Θέλουμε να έχουμε συνεχή επαφή με τον απόδημο ελληνισμό», είπε στον χαιρετισμό του. «Βρισκόμαστε στην χειρότερη ιστορική μας στιγμή, βαλλόμαστε από δικά μας λάθη κυρίως, από λάθος χειρισμούς στην οικονομία, από σπατάλες, αλλά και από παγίδες που έστησε το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Στον χαιρετισμό του ο συνπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως κ. Κρίστοφερ είπε «Αυτή τη στιγμή που βάλλεται η Ελλάδα, εμείς ως Αμερικανοί και Ελληνοαμερικανοί πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Στην πανομογενειακή συνεδρίαση παραβρέθηκαν και οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου. Στον χαιρετισμό της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, κ. Μπαλτά είπε: «Η Ελλάδα πολεμά. Οι Έλληνες δεν το βάζουν κάτω. Πρέπει την Κυριακή να είμαστε όλοι στην 5η Λεωφόρο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους Ιρλανδούς να μας εντυπωσιάζουν με την δική τους παρέλαση» κατέληξε.
Με τη σειρά της η Γενική Πρόξενος της Κύπρου κ. Κούλα Σοφιανού χαιρετώντας τους παρευρισκομένους είπε πως «το μήνυμα της Κυριακής είναι να δείξουμε πως ο Ελληνισμός έχει μέλλον, εύχομαι του χρόνου να μην υπάρχει το σύνθημα “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” αλλά το “ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ”  Ο Ελληνισμός έχει μέλλον και θα τους το αποδείξουμε ενωμένοι».
Στην παρέλαση της Κυριακής, παρά το τσουχτερό κρύο των τελευταίων ημερών, αναμένονται περισσότεροι από 50 χιλιάδες Έλληνες στην 5η Λεωφόρο, ενώ η Ομοσπονδία ήδη έχει αρχίσει να μοιράζει σε συλλόγους, οργανισμούς και σχολεία, Ελληνικές και Αμερικανικές σημαίες.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ  ΤΟ  http://www.voanews.com , Και  κοινοποίηση στο facebook από  Athina Krikeli
Φέτος η Επέτειος θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου