Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Με ρυθμούς ανάπτυξης 35% τον χρόνο, τα "Κινέζικα" έχουν κατακτήσει την αγορά ένδυσης της Κεφαλονιάς

  • ΟΛΟΚΛΗΡΟ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ  ΣΤΗΝ http://kefaloniapress.gr,   ΚΑΙ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟ  ,ΚΑΙ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦ.ΠΡΕΣΣ   ΑΡΧΕΣ  ΦΛΕΒΑΡΗ.
  • mixalatos_ds_300.jpgΣτην αναζήτηση στοιχείων για το πώς αντιμετωπίζει η τοπική αγορά το πρόβλημα, κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο Θεόφιλο Μιχαλάτο , ο οποίος μεταξύ άλλων μας ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα της έρευνας έγινε το 2011.

  • Το  Επιμελητήριο ανέθεσε σε δικηγόρο να ερευνήσει το νομικό και φορολογικό καθεστώς με το οποίο κάνουν έναρξη και λειτουργούν τα Κινέζικα στην Ελλάδα και βέβαια στην Κεφαλονιά.  Αυτή η ενδιαφέρουσα μελέτη, έδωσε την πλήρη  εικόνα ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων.
  •  
  • Με βάση αυτή την μελέτη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, έγιναν και οι σχετικοί έλεγχοι στην τοπική αγορά, μπήκε κάποιος φραγμός στο ωράριο.. Αλλά το πρόβλημα είναι πολύ πιο μεγάλο και συνεχώς διογκώνεται εφόσον στην συνέχεια δεν πήραν την υπόθεση στα χέρια τους οι πρωτοβάθμιες επαγγελματικές οργανώσεις των Εμπόρων και από την καταγγελία να περάσουν στις προτάσεις..

Και γιατί το λέμε αυτό :
 
Διαβάσατε ένα απόσπασμα από συνεδρίαση του Επιμελητηρίου :

 Τετάρτη 03/03/2010 ,  

Α) Ο Πρόεδρος Θεόφιλος Μιχαλάτος , ενημέρωσε ότι τα «κινέζικα» καταστήματα στην Κεφαλονιά είναι εννιά(9).

 Στα τέσσερα(4), ο ιδιοκτήτης τους είναι πολίτης της Ε.Ε., μια και κατέχει γερμανικό διαβατήριο. Τα υπόλοιπα πέντε(5)είναι υποκαταστήματα ,με τα κύρια καταστήματα να βρίσκονται σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και κατά συνέπεια είναι παράνομα.

Ο κ. Μιχαλάτος γνωστοποίησε ότι ο νομικός Σύμβουλος του Επιμελητήριου θα παραλάβει τα σχετικά στοιχεία και θα «κινήσει» την νόμιμη διαδικασία η οποία θα οδηγήσει στο «κλείσιμο» των εν λόγω καταστημάτων.  
 
 Διαβάστε την μελέτη του ΕΒΕΚΙ για τα Κινέζικα καταστήματα στην Κεφαλονιά (κλικ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου